Renovlies behang

Wil je gladde muren, zonder een stukadoor te laten komen? Dan is renovlies behang echt iets voor jou. Met renovlies kun je de strakke afwerking van stucwerk nabootsen maar dan een stuk goedkoper! In dit artikel delen we alle relevante renovlies behang informatie voor nieuwbouw en renovatie.

Het is een goedkope en gemakkelijk oplossing om strakke muren te krijgen in je huis. Wil je de hoogst haalbare afwerking maar de laagste m2 prijs betalen? Kies dan voor een renovlies behanger van Behangservice Nederland.

Wij zijn namelijk al meer dan 20 jaar gespecialiseerd in het behangen van renovatie- en nieuwbouwwoningen. Wil je ons werk zien? Kijk dan eens op YouTube, daar hebben we meer dan 1000 video’s gepost van nieuwbouwprojecten door heel Nederland.

Krijg je binnenkort een nieuwe woning en ben je benieuwd wat we voor je kunnen betekenen? Vraag dan geheel vrijblijvend een offerte bij ons aan.

Renovlies behang

Wat is renovlies behang?

Veel mensen kennen renovlies onder de naam glasvezelbehang. Een stevig en duurzaam behang dat wordt gebruikt om muren af te werken en te beschermen. Het bestaat uit een combinatie van cellulose en glasvezels die samengeperst zijn tot een vlies.

Het heeft een gladde en strakke afwerking en kan scheuren en oneffenheden in de muur verbergen. Daarnaast biedt het een sterke basis voor een verdere afwerking zoals schilderen.

Wat zijn de voordelen van renovlies?

 • Het is veel voordeliger dan stucwerk;
 • Met behang kun je rekenen op een glad en egaal resultaat;
 • Het is speciaal ontworpen om kleine oneffenheden zoals haarscheuren, gaatjes en krimpscheuren te camoufleren;
 • Perfect voor renovatieprojecten, omdat het eenvoudiger over oud behang kan worden aangebracht;
 • Ideaal voor nieuwbouwhuizen en een perfect alternatief voor stuken;
 • Het is vrij eenvoudig te schilderen en kan opnieuw behangen;
 • Het is vochtregulerend en waterbestendig, wat het ideaal maakt voor keukens en badkamers;
 • Ons beste renovlies is stoot- en krasbestendig;
 • Het behang is volledig ademend;
 • Het is zeer milieuvriendelijk, aangezien het wordt gemaakt van gerecyclede materialen;
 • Brandvertragend, wat het een stuk veiliger maakt voor gebruik in woningen en gebouwen;
 • Het is simpel te verwijderen, waardoor het gemakkelijk te vervangen is wanneer je interieur verandert;
 • Erg geschikt ter bescherming van stucwerk;
 • Renovliesbehang haalt alle zorgen weg over vlekken of schimmelvorming door vocht;
 • Dit type behang is volledig naadloos aan te brengen;
 • Het behang bevat geen enkele giftige toegevoegde stoffen;
 • Bovendien kan het wel 30 jaar of langer mee gaan;
 • Je kunt renovlies op gipsplaat aanbrengen;
 • Het is bij ons beschikbaar in vele verschillende kleuren en patronen, waardoor het een geweldige manier is om je interieur een persoonlijke touch te geven;
 • Het is relatief goedkoop, wat het direct een betaalbare optie maakt voor iedereen die op zoek is naar een compleet nieuwe look voor hun huis.
 • Je kunt dit type behang afkitten!

Natuurlijk heeft renovlies behang voor- en nadelen maar het zal je verbazen hoe mooi het wordt. Behangservice Nederland garandeert je vakwerk tegen een zeer voordelige prijs!

Renovlies of stucen: wat is beter?

Twijfel je ook tussen renovlies en stucen? Wij kunnen je uit ervaring vertellen dat stucwerk geen optie is bij nieuwbouw. Zeker wanneer je geen zin hebt in extra kosten of werkzaamheden!

Natuurlijk kun je gestucte muren wel bijwerken maar dit kost een hoop geld. Het grote voordeel van behang is dus niet alleen dat het goedkoper is maar ook de muren veel beter beschermt.

De manier waarop wij renovlies naden kitten en wegwerken, is uniek! Behangservice Nederland geeft een 100% garantie op een naadloos resultaat. Welk ander behangbedrijf doet dat? Niemand!

Renovlies behang aanbrengen en renovlies schilderen met witte latex.

Zijn je muren behangklaar?

De ondergrond is voor het aanbrengen van glad renovlies behang een belangrijk punt. Voor een goede hechting moet het oppervlak egaal zijn. In veel gevallen kan het machinaal schuren van de wanden en het aanbrengen van een primer, de oplossing zijn.

Mochten je muren niet in een hele goede staat zijn, dan kun je eens kijken bij glasvliesbehang. Dit is sterker waardoor je er meer problemen mee kunt wegwerken.

Bij nieuwbouwprojecten is renovlies de beste keuze vanwege de afwerkingsmogelijkheden. Het is glad en je kunt het schilderen in elke gewenste kleur. Zo krijg je dé stuclook!

Onze renovlies behang voor en na foto’s zullen je een goed beeld geven van de mogelijkheden! Je zult namelijk zien dat het eindresultaat nagenoeg gelijk is aan stucwerk.

Renovlies behang aanbrengen

Voordat je begint met behangen is het belangrijk om eerst de ondergrond te controleren. Deze moet volledig vlak zijn om te kunnen starten. In veel gevallen moet er ook nog een primer worden aangebracht. Dit zorgt namelijk voor een betere hechting met het behang.

Uit ervaring weten wij dat bij het aanbrengen van renovlies, het voorwerk het belangrijkst is. Voor een gladde afwerking is het gewoon noodzakelijk dat de muur egaal is. Mocht dit niet zo zijn dan kun je er misschien dingen door heen zien.

Dit is dan ook de reden waarom wij vooraf altijd alle muren eerst nalopen. Mocht je een aantal slechte muren hebben dan zullen wij deze voorbewerken. Soms is opvullen genoeg en af en toe moeten wij een filmlaag aanbrengen. Dit is een hele dunne stuclaag.

Mocht je erover nadenken om zelf behang aan te brengen dan adviseren wij je om te kiezen voor Intervos behang. Dit is kwaliteitsbehang waar je jarenlang plezier van hebt!

Renovlies behang verven

Het sauzen van renovlies doen wij altijd in 9010 of 9016. Dit is witte latex die de woning echt een prachtige uitstraling zal geven. Overigens komt het wel veel voor dat klanten ons vragen om enkele accentmuren.

Ze willen dan graag een muur in de woonkamer (of enkele wanden in de slaapkamer) een andere kleur geven. Uiteraard is dit voor ons geen enkel probleem!

Mocht je zelf willen schilderen dan is het belangrijk om goede verf te kopen. Elke verfmerken die een goede dekking geven zijn Sigma, Wijzonol en Sikkens.

Wat kost renovlies behang?

De kosten van renovlies behang per vierkante meter zijn afhankelijk van een aantal factoren. De belangrijkste factor is natuurlijk de soort afwerking die je wenst. Bij Behangservice Nederland kun je kiezen uit drie verschillende pakketten:

 • Renovlies behangen exclusief materiaal €9,99 per m2
 • Behangen inclusief materiaal: €11,99 per m2
 • Complete wandafwerking inclusief sausen €12,99 m2

Bij al onze acties gebruiken wij uitsluitend A-kwaliteit materialen en geven wij 100% garantie op ons werk en de materialen. Daarbij vragen wij voor renovlies 150 gram, dezelfde prijs als voor renovlies 200 gram!

Wat vinden meer dan 1000 klanten van Behangservice Nederland?

Zoek je de leverancier van kwalitatief behang? Bestel dan bij renovliesbehang.com.

Renovlies behang kopen voor bestaande bouw en nieuwbouw

Renovliesbehang wordt in bestaande bouw gebruikt omdat het in staat is om krimpscheuren te overbruggen en zo voor versteviging van oude muren zorgt.

Ook voor nieuwbouwwoningen wordt deze behangsoort veel gebruikt ter preventie. Elk huis werkt namelijk door en dit zorgt bij een nieuwbouwhuis op den duur voor haarscheurtjes. Met renovlies behang nieuwbouw kun je dit proces remmen.

Daarnaast heeft renovlies een vochtregulerende werking. Renovlies is namelijk ontwikkeld om vocht uit de muur door te laten, terwijl het alle vocht van buiten tegenhoudt.

Dit is ook wel nodig omdat een nieuwbouwwoning gemiddeld 4000 liter vocht heeft. Wanneer dit vocht binnen wordt gehouden dan gaat het zweten en kunnen er ziektekiemen en schimmels ontstaan.

Renovlies behanger inhuren

Ben je op zoek naar een goede renovlies behanger? Bij ons ben je aan het juiste adres! We leveren hoogwaardige behangdiensten met een strakke en naadloze afwerking. Met een jarenlange ervaring zorgen we voor perfecte muren.

Al jarenlang zorgt Behangservice Nederland voor positieve ervaringen bij klanten. Onze behangers werken hard, zijn secuur en komen gemaakte afspraken altijd na. We zijn zelfs bij spoed bereid om je te helpen in de weekenden.

Renovlies glad als stucwerk maar dan voordeliger!

Wil je strakke muren die gestuct lijken en wil je daarvoor niet de hoofdprijs betalen? Dan is de renovlies behang aanbieding van Behangservice Nederland echt iets voor jou!