Renovlies Behang

De kwaliteit van ons renovlies behang is uniek omdat het zowel praktische als esthetische voordelen heeft, waarover we je straks graag meer vertellen.

Upgrade je wanden met speciaal ontwikkelt behang voor nieuwbouw, en maak gebruik van onze alles-in-1-pakket-actie voor behangen en sauzen!

Ben je ook geïnteresseerd in een stuclook? Vraag dan gratis en vrijblijvend een offerte aan.

Heb je vragen? Bel ons: 030-2072303

Renovlies behang kopen bij Behangservice Nederland.

Renovlies behang kort samengevat

Renovlies is een afwerking bestaande uit een gladde, robuuste ondergrond met een versterkte toplaag van vezels. Deze toplaag biedt extra sterkte en duurzaamheid, waardoor renovlies bij uitstek geschikt is voor wanden die intensief gebruikt worden.

Het materiaal is tevens ontworpen om scheurtjes in de muur te overbruggen, waardoor het kleine scheurtjes kan opvangen en voorkomen dat ze zichtbaar zijn.

Dit type behang vertoont een brandvertragende werking, wat een essentieel voordeel is in noodsituaties. Daarnaast heeft het geluiddempende eigenschappen, waardoor het perfect is voor toepassingen zoals slaapkamers.

Hoe breng je het aan?

Het aanbrengen van renovlies verloopt in verschillende stappen. Eerst wordt de muur grondig gereinigd en worden eventuele oneffenheden gladgestreken. Vervolgens wordt een primer aangebracht om de hechting te optimaliseren.

Daarna wordt het op maat gesneden en met lijm op de muur aangebracht. Hierbij is het cruciaal om zorgvuldig aan te drukken en luchtbellen te vermijden. Eventuele overlappingen worden nauwkeurig weggewerkt.

Na het aanbrengen dient het goed te drogen voordat het kan worden afgewerkt met verf of andere wandafwerkingen. Het resultaat is een strakke en naadloze muur!

Wil een muur gestuct lijkt? Dit is praktisch onmogelijk door behang te kopen bij Hornbach, Praxis, Action of de Gamma. Gebruik het behang van Intervos en de verf van Sigma!

Super tips voor het behangen van renovlies bij nieuwbouw.

Uit welk materiaal bestaat renovlies behang?

Renovlies bestaat uit fijne glasvezels vermengd met synthetische materialen zoals polyester, of soms met een laag van cellulose. Een andere variant omvat een mix van (gerecycled) papier en textielvezels.

In vergelijking met glasvezelbehang, dat een hoger gehalte aan glasvezels heeft, is renovlies vaak iets steviger en minder zacht, wat resulteert in een robuustere en drogere textuur.

Het staat bekend om zijn gladde en strakke oppervlak, vergelijkbaar met nieuw stucwerk. Je kunt er zelfs super strak gipsplaten mee afwerken.

De grote voordelen

Renovlies biedt diverse voordelen ten opzichte van traditionele wandafwerkingen, zoals stucwerk. Het onderscheidt zich door zijn kracht, duurzaamheid en weerstand tegen stoten en beschadigingen.

Dankzij de eigenschap om scheurtjes te overbruggen, resulteert het in een strak en gelijkmatig oppervlak. Bovendien is het eenvoudig en snel te installeren op vrijwel elke ondergrond.

Het is vaak overschilderbaar, waardoor het zich aanpast aan veranderende interieurtrends. Bovendien is het over het algemeen kostenefficiënter dan traditioneel stucwerk.

Welke benodigdheden zijn nodig voor de installatie?

Voor een succesvolle installatie zijn enkele essentiële benodigdheden nodig, waaronder:

  • Renovlies behang van de juiste dikte
  • Voorstrijkmiddel voor een betere hechting
  • Nauwkeurig meetgereedschap
  • Rolborstel en aandrukrol voor een strakke afwerking
  • Spatel en naadroller voor nette naden
  • Een trapje om gemakkelijk bij de bovenkant van de muren te komen.

Wil je hulp bij het behangen van je woning? Het team van Behangservice Nederland staat voor je klaar, 7 dagen per week en 365 dagen per jaar!

Wat kost renovlies per vierkante meter?

De kosten variëren op basis van factoren zoals oppervlakte, het type en de complexiteit van de installatie.

Gemiddelde prijzen in de markt voor 150 gram of 200 gram renovliesbehang, schommelen doorgaans tussen 16 en 20 euro per m2.

Over het algemeen blijkt behang echter kostenefficiënt te zijn in vergelijking met traditioneel stucwerk, met behoud van vergelijkbare kwaliteit.

Maak gebruik van onze alles-in-1-pakket aanbieding van € 13,50 per vierkante meter.

Beste Renovlies Behanger van Nederland

Vorig jaar ontvingen onze renovlies behangers een Award van Bouwsector Nederland.

Wij kregen de hoogste beoordeling voor onze behangwerkzaamheden bij meer dan 500 nieuwbouwwoningen! Klanten gaven massaal aan dat onze afwerking bijna niet te onderscheiden valt van stucwerk.

Bekijk onderstaande video om een goed beeld te krijgen wat klanten over ons zeggen..

Is renovlies schadelijk voor de gezondheid?

Bij bepaalde behang merken kunnen er schadelijke stoffen aanwezig zijn, vooral bij budgetvarianten.

Kies daarom voor hoogwaardig renovlies van Behangservice Nederland om eventuele bezorgdheden over de gezondheidsimpact te voorkomen.

Hoe onderhoud je renovlies behang het beste?

Renovlies vereist minimaal onderhoud, maar regelmatig schoonmaken met een zachte doek en mild schoonmaakmiddel houdt de wanden in optimale staat.

Vermijd agressieve schoonmaakmiddelen en schurende materialen om beschadiging te voorkomen. Bij kleine beschadigingen of vlekken kan het getroffen deel eenvoudig worden vervangen.

Voor advies en assistentie bij mogelijke schade, neem contact op met onze klantenservice. Ons team staat voor je klaar!

Gratis offert op maat

Met renovlies behang kun je glad stucwerk nabootsen en de muren beschermen tegen haarscheurtjes. Dit maak het ideaal voor nieuwbouw en de portemonnee!

Vraag voor meer informatie en de laagste m2 prijs, vrijblijvend een offerte aan.