Scanbehang

Bij Behangservice Nederland begrijpen we hoe belangrijk een strakke afwerking zonder zichtbare naden is voor onze klanten. Daarom zijn we gespecialiseerd in het behangen en sauzen van complete woningen met scanbehang.

Op dit moment vragen wij geen €16 per m2 maar €12,49 per vierkante meter. Een totaalpakket waarbij je bespaard op de kosten van een professionele scanbehanger!

Dagelijks ontvangen we videoboodschappen van tevreden klanten die dolenthousiast zijn over het super strakke resultaat. Met meer dan 20 jaar ervaring leveren wij kwaliteit die wordt bevestigd door onze positieve Trustpilot reviews en YouTube video’s.

Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan voor meer informatie.

Heb je vragen? Bel ons: 030-2072303

Het scan behang team van Behangservice Nederland.

Scanbehang Glad Aanbrengen En Verven

Het kopen van scanbehang is populair omdat het muren glad effect geeft zoals stucwerk. Dit type behang wordt vaak gebruikt in nieuwbouwhuizen omdat de muren dan vaak minder glad zijn. Uit ervaring weten wij dat scan behang precies is wat je nodig hebt.

Hiervoor gebruiken wij glasvliesbehang van hoogwaardige merken zoals Intervos. Onze professionele behangers garanderen een resultaat dat vergelijkbaar is met gestucte muren, maar tegen een veel lagere prijs.

In het verleden bestond behang in onze woningen voornamelijk uit papier. Tegenwoordig zijn vrijwel alle soorten behang deels gemaakt van glasvezels en polyester.

Als het behang uitsluitend uit glasvezel bestaat, dan hebben we het over glasvezelbehang (ook wel glasweefselbehang genoemd).

Dit is gewoven behang dat net als kleding in verschillende structuren kan worden geweven. Bij Behangservice Nederland vind je een ruime selectie van verschillende soorten scanbehang. Let bij het kiezen van het juiste vliesbehang op de volgende zaken voor het beste resultaat.

Wil je scanbehang laten aanbrengen en sauzen? Vraag dan vrijblijvend een offerte bij ons aan! Check ook ons YouTube kanaal met meer dan 1000 tevreden klanten!

Wat is scanbehang?

Scanbehang, ook bekend als scanbehang, heeft inderdaad een aantal voordelen ten opzichte van andere soorten behang. Naast de veelzijdigheid in structuren die beschikbaar zijn, is glasvezelbehang ook duurzaam en sterk. Het is bestand tegen vocht en scheuren, waardoor het ideaal is voor muren die veel te verduren krijgen.

Een ander groot voordeel van glasvezelbehang is dat het eenvoudig te schilderen is. Doordat het behang gemaakt is van glasvezels, heeft het een vlakke en egale structuur.

Dit maakt het schilderen van het behang heel gemakkelijk en geeft het eindresultaat een strakke en gladde afwerking.

Bovendien kun je door het schilderen van het behang elke gewenste kleur op de muur creëren, wat voor veel flexibiliteit zorgt bij het inrichten van een ruimte.

Het is wel belangrijk scanbehang verven om de muren goed voor te bereiden voordat je begint. Het behang moet schoon, droog en vrij van stof zijn om ervoor te zorgen dat de verf goed hecht.

Daarnaast is het aan te raden om een verf te gebruiken die geschikt is voor glasvezelbehang, zodat de verf niet gaat bladderen of afbladderen.

Stevigheid van scanbehang

Scan behang is van nature zeer sterk en duurzaam, en kan helpen bij het voorkomen en repareren van scheurtjes in muren.

Het materiaal is in staat om spanningen op te nemen en te verdelen over de gehele oppervlakte van het behang, waardoor de kans op scheurvorming in de onderliggende muur aanzienlijk wordt verminderd.

Dit maakt scanbehang een ideale keuze voor muren die onderhevig zijn aan beweging, bijvoorbeeld in oudere gebouwen of bij nieuwbouw waar de muren nog kunnen uitzetten en krimpen.

Daarnaast is glasvezelbehang ook een milieuvriendelijke keuze. ​Dit omdat het behang gemaakt is van natuurlijke materialen zoals glasvezels en cellulose.

In vergelijking met gewoon behang of stucwerk heeft glasvezelbehang een langere levensduur en hoeft het minder vaak vervangen te worden. Dit vermindert de hoeveelheid afval die wordt geproduceerd en draagt zo bij aan een duurzamere leefomgeving.

Bovendien kan de sterke en duurzame eigenschap van glasvezelbehang een positief effect hebben op de waarde van een woning.

Potentiële kopers zullen geïnteresseerd zijn in een woning die goed is onderhouden en minder onderhoudskosten vereist in de toekomst.

Scanbehang is sterk en zeer geschikt voor nieuwbouw. Ontdek de voordelen van scannen met behang.

Scan behang aanbrengen

Scan behang aanbrengen  is over het algemeen vrij eenvoudig en kan zonder al te veel problemen worden gedaan, zelfs door iemand zonder veel ervaring in klussen.
Wil je gebruik maken van onze scanbehang aanbieding? Ontdek dan onze scherpe renovlies prijzen per m2.
Hieronder vind je een algemeen stappenplan dat je kunt volgen om scan behang op een correcte manier aan te brengen:

Stap 1: ondergrond schoonmaken

​Om behang op de juiste manier aan te brengen, is het van groot belang dat de ondergrond goed voorbereid wordt. Dit betekent concreet dat de ondergrond schoon, glad en droog moet zijn, en vrij van vet, schimmel, stof en andere aanslag.

​Daarbij dienen gaten en scheuren te worden gerepareerd met vulmiddel en moeten loszittende stuc- en verflagen worden verwijderd om een egale ondergrond te creëren.

Een goede voorbereiding van de ondergrond draagt bij aan een mooi en duurzaam resultaat van het aangebrachte behang. Gebruik voor het beste resultaat de juiste behang lijm.

Stap 2: De ondergond behandelen met voorstrijk

Wanneer de ondergrond glad en egaal is, kan je beginnen met het aanbrengen van de voorstrijk. Dit is belangrijk omdat de voorstrijk zorgt voor een betere hechting tussen het behang en de ondergrond, en de zuigkracht van het oppervlak vermindert.

Het is van belang om te letten op de droogtijd van het voorstrijkmiddel en deze te respecteren voordat je verder gaat met de volgende stappen.

Door het volgen van deze procedure zal het aangebrachte behang beter hechten en een betere afwerking opleveren. Met deze techniek kun je ook het plafond behangen.

Stap 3: De behanglijm aanbrengen

Het gebruik van behanglijm is essentieel bij het behang van scanbehang. Behanglijm zorgt ervoor het het behang goed blijft plakken op de muur.

Het is belangrijk om de juiste lijm te kiezen voor het behang dat je gebruikt en om de instructies van de fabrikant goed op te volgen.

On behanglijm aan te brengen, kun je een vachtroller gebruiken. Zorg ervoor dat de lijm gelijkmatig wordt aangebracht over het oppervlak van de muur.

Dit zorgt ervoor dat het behang goed hecht en voorkomt dat er luchtbellen ontstaan onder het behang. Door het aanbrengen van behanglijm op de juiste manier zal het scan behang goed blijvend zitten. Ook zorg het voor een mooi en duurzaam resultaat.

Stap 4: Het aanbrengen van scan behang

Dan is het nu tijd voor de belangrijkste stap: het aanbrengen van het scan behang. Het is aan te raden om van boven naar beneden te werken en ongeveer vijf centimeter overlap aan te houden tussen de banen.

​Tussendoor is het belangrijk om met een waterpas te controleren of de behangbanen goed recht hangen. Werk rustig door totdat het gewenste oppervlak volledig bedekt is.

Scannen met behang

Stap 5: Het aandrukken en afsnijden van behang

​Voor deze stap heb je inderdaad een behangspatel en een stanleymes nodig. De behangspatel gebruik je om het behang goed aan te drukken en ervoor te zorgen dat het goed vastplakt aan de muur.

Gebruik het stanleymes om overtollig behang langs de plinten of rondom stopcontacten netjes af te snijden.

​​Let er hierbij op dat je het mesje schuin houdt om beschadiging van het behang en de muur te voorkomen. Ter conclusie: met de juiste gereedschappen kan je het scan behang op een nette en professionele manier afwerken.

Stap 6: Zachtjes narollen van behang

Tot slot is het bij scannen met behang aan te raden om een aandrukrol te gebruiken om de naden van het scan behang strak te krijgen.

Hierdoor wordt overtollige lijm direct opgenomen door de aandrukrol en worden de naden tussen de behangstroken goed op elkaar aangesloten.

​Door het gebruik van de aandrukrol wordt het behang strak aangedrukt en krijgt het een professionele uitstraling. Het is een kleine, maar belangrijke stap om het eindresultaat van scannen met behang mooi te krijgen.

Overweeg je scanbehang Gamma, scan behang action of scanbehang Hornbach? Door te bezuinigen op wandafwerking in je nieuwbouwwoning, zul je never nooit een stuclook weten te realiseren.

Scanbehang kopen bij Behangservice Nederland

​Bij ons vind je een prachtig assortiment scanbehang. Wij importeren het behang zelf uit Duitsland en Scandinavië, wat niet alleen betekent dat we de kwaliteit nauwlettend in de gaten kunnen houden, maar ook dat we de prijzen van ons behang laag kunnen houden.

Hierdoor bieden wij de beste deals op ons assortiment en zul je nergens anders betere aanbiedingen vinden dan op onze website!

Heb je nog vragen over het werken met scan behang of wil je graag advies over andere behang gerelateerde zaken? Aarzel niet om contact op te nemen met onze klantenservice. Wij helpen je graag verder en kijken samen met jou naar een passende oplossing.

Wil je ook behang laten aanbrengen en sauzen tegen de goedkoopste prijs? Bespaar dan veel geld op de totale scanbehang kosten.

Let op: onze aanbieding van 20% korting is tijdelijk. Aarzel niet en vraag vandaag nog vrijblijvend een offerte aan, waarbij we je een prijsgarantie van 1 jaar bieden!