Behangklaar

Wat betekent behangklaar? Het betekent dat jouw muren volledig voorbereid zijn om te worden behangen. Dit omvat het verwijderen van oude behangresten, het vullen van scheuren of gaten, het gladstrijken van oppervlakken en het aanbrengen van een primer.

In ons blog geven wij je uitleg over de behangklaar betekenis en hoe behangklare nieuwbouw muren eruit horen te zien. Ook geven wij tips op welke manier jij zelf de muren glad kunt maken voor het aanbrengen van behang.

Wil je dat wij goedkoop je muur behangklaar maken en behangen? Huur dan Behangservice Nederland in! Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan.

Heb je vragen? Bel ons: 030-2072303

Ontdek wanneer een muur behangklaar is of gemaakt moet worden.

Wanneer zijn wanden behangklaar?

Wanden zijn behangklaar wanneer ze volledig zijn voorbereid om te worden behangen. Dit betekent dat ze vrij zijn van oude behangresten, scheuren of gaten zijn opgevuld en gladgestreken zijn met vulmiddel.

Je muur moet ook worden geschuurd om eventuele ruwe plekken glad te maken en de muur te egaliseren. Daarna moet er een primer op de muur worden aangebracht. Dit zodat het oppervlak klaar is voor het aanbrengen van behang.

Behangservice Nederland kan ook je muur behangklaar verven. Dit doen wij bij nieuwbouw dagelijks. De kwaliteit die wij leveren vinden onze klanten geweldig. Dit geven ze duidelijk te kennen in onze reviews.

Behangklaar opleveren

Bij de oplevering van een nieuwbouwwoning of na een renovatieproject is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de muren behangklaar zijn.

Het behangklaar opleveren van de muren betekent dat de wanden volledig zijn voorbereid om te worden behangen.

Dit omvat het verwijderen van oude behangresten, het vullen van scheuren of gaten, het gladstrijken van oppervlakken en het aanbrengen van een primer.

Door de muren strak op te leveren, bespaar je zelf of de nieuwe bewoners tijd en moeite bij het voorbereiden van de muren voor behangen. Hierdoor krijgt je een professioneel en duurzaam resultaat.

Hoe maak je muren behangklaar?

Bij een muur behangklaar maken, moet je beginnen met het verwijderen van alle oude behangresten en het opvullen van eventuele gaten of scheuren in de muur.

Gebruik vervolgens een schuurpapier om ruwe plekken glad te strijken en een primer aan te brengen om de muur te prepareren voor het behangen.

Onze klanten geven aan dat zij met ons gratis stappenplan voor stucen, zelf de muren helemaal strak kregen. Volg dus stap voor stap ons advies op met betrekking tot behangen over stucwerk.

Zo maak je behangklare muren om te kunnen behangen of sauzen.

Tips voor het voorbereiden van uw muren voor behangen

 • Gebruik een behangafweekmiddel om oude behangresten gemakkelijker te verwijderen.
 • Zorg ervoor dat je de juiste primer gebruikt voor uw type muur.
 • Vul gaten en scheuren met vulmiddel en gebruik een plamuurmes om het gelijkmatig te verspreiden.
 • Schuur ruwe plekken glad voordat je een primer aanbrengt. Je moet behangklaar muur schuren.
 • Maak de muur stofvrij voordat je begint met het aanbrengen van behang.
 • Het beste kun je de muren en plafonds behangklaar voorstrijken.

Veelvoorkomende fouten bij het voorbereiden van je muren voor behangen

 • Niet goed schuren van de muur kan leiden tot een slechte hechting van het behang.
 • Het overslaan van de primer kan leiden tot vlekken en ongelijkmatige absorptie van behanglijm.
 • Het niet voldoende opvullen van gaten en scheuren kan leiden tot zichtbare onvolkomenheden in het behang.

Het behangklaar maken van muren is een belangrijke stap om de beste resultaten te behalen bij het behangen. Of je nu zelf je muren voorbereidt of een professional inschakelt, zorg ervoor dat alle muren volledig behangklaar zijn voor een succesvol project.

Behangklaar maken van oudere muren

Bij het behangklaar maken van oudere muren is het belangrijk om extra aandacht te besteden aan het verwijderen van oude behangresten en het repareren van eventuele beschadigingen.

Het kan ook nodig zijn om de muur grondig te schuren om oude verf of andere afwerkingen te verwijderen en een gelijkmatig oppervlak te creëren voor het behangen met vliesbehang.

Hoeveel tijd kost het om muren behangklaar te maken?

De tijd die nodig is om muren behangklaar te stucen, hangt af van verschillende factoren:

 • De grootte en conditie van de muur
 • Het type behang dat u wilt gebruiken
 • En uw ervaring met het voorbereiden van muren voor behangen.

Over het algemeen kan het proces enkele dagen in beslag nemen, afhankelijk van de omvang van het project. www.behangservicenederland.com leert je behangen en de behangklaar muur verven.

Al meer dan 20 jaar werken bereiden wij wanden voor. Over het algemeen gaat het dan om nieuwbouw waar men Renovlies behang of glasvliesbehang wilt laten aanbrengen.

Behangklaar nieuwbouw

Bij nieuwbouw is het belangrijk om extra aandacht te besteden aan de staat van de wanden. Dit omdat deze vaak niet volledig glad en egaal zijn.

Het kan nodig zijn om de muren te egaliseren en glad te maken voordat u kunt beginnen met het aanbrengen van behang.

De voordelen van het inhuren van een professional voor het behangklaar maken van uw muren zijn groot.  Het kan je een hoop tijd en moeite besparen.

Dit terwijl je verzekerd bent van een professioneel resultaat. Een professionele behanger heeft de kennis en ervaring om de beste technieken en materialen te gebruiken om je muren voor te bereiden op behangen.

Veelgestelde vragen

 • Moet ik primer gebruiken bij het behangklaar maken van mijn muren? Ja, het gebruik van een primer is belangrijk om de muur voor te bereiden op het behangen en om ervoor te zorgen dat de behanglijm goed hecht.
 • Moet ik mijn muren schuren voordat ik een primer aanbreng? Ja, het schuren van de muren is belangrijk om oneffenheden glad te strijken en om ervoor te zorgen dat de primer goed hecht aan de muur.
 • Moet ik oude behangresten verwijderen voordat ik mijn muren behangklaar maak? Ja, het verwijderen van oude behangresten is belangrijk om ervoor te zorgen dat het nieuwe behang goed hecht aan de muur en om ervoor te zorgen dat de muur gelijkmatig is voorbereid op behangen.
 • Kun je gipsplaat behangklaar krijgen? Op deze manier kun je gipsplaten behangen.

Het behangklaar maken van je muren is een belangrijke stap om het beste resultaat te behalen bij het behangen. Zorg ervoor dat u de juiste technieken en materialen gebruikt.

Overweeg het inhuren van een Behangservice Nederland om de klus te klaren en een optimaal resultaat te behalen. Ben je op zoek naar behangklaar renovlies? Maak dan gebruik van onze aanbieding voor renovlies behangen.

Van behangklaar naar sausklaar kosten

Het transformeren van een behangklare muur naar een sausklare muur houdt over het algemeen het opvullen van oneffenheden en het gladmaken van het oppervlak in, om een perfecte afwerking voor schilderwerk te garanderen.

De kosten voor dit proces variëren afhankelijk van de staat van de muren, de grootte van de ruimte en de professional die je inhuurt.

Gemiddeld kun je bij Behangservice Nederland rekenen op een prijs tussen €12 en €17 per vierkante meter, inclusief materiaal en arbeid.

Wil je ook muren die spekglad zijn tegen lage kosten per m2? Huur dan een specialist is van Behangservice Nederland. Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan.