Gestucte muur behangen

Je kunt op verschillende manier een gestucte muur behangen. In ons blog gaan we het hebben over de beste manier om de muren glad te houden en te beschermen tegen scheurtjes.

Deze uitleg is belangrijk voor zowel nieuwbouw als bestaande bouw. Straks zal alles je duidelijk zijn! Ook leren we je wanneer de gestucte muren behangklaar zijn.

Wil je een gestucte muur laten behangen en verven? Behangservice Nederland heeft nu een actie van 12,49 euro per vierkante meter.

Of bel ons: 030-2072303

Gestucte muur behangen: hoe ga je te werk? Leer hoe je een gestucte muur kunt behangen en een gladde, professionele afwerking kunt creëren. Ontdek handige tips en trucs om te zorgen dat het behang goed hecht op de gestucte muur en leer welk type behang het beste is voor deze klus. Van voorbereiding tot afwerking, krijg inzicht in het proces van het behangen van een gestucte muur en creëer een prachtige nieuwe look voor jouw ruimte.

Welk behang over stucwerk?

Als je behang wilt aanbrengen over stucwerk, is het belangrijk om een geschikte ondergrond te creëren. Dit is een voorwaarde bij een gestucte muur behangen.

Voor het beste resultaat wordt aanbevolen om het stucwerk eerst glad te maken door het te schuren en eventuele oneffenheden te repareren.

Vervolgens kun je kiezen voor behang met een zwaardere structuur, zoals zwaar vliesbehang of textielbehang, omdat dit beter kan hechten aan de ondergrond.

Het is ook mogelijk om een voorstrijkmiddel of primer te gebruiken om de hechting te verbeteren. Behangservice Nederland adviseert u te behangen met renovlies behang.

Is voorstrijk nodig voor behang?

Voorstrijk is niet altijd noodzakelijk bij een gestucte muur behangen, maar het kan nuttig zijn, vooral in bepaalde situaties. Voorstrijk wordt gebruikt om de ondergrond voor te bereiden en zorgt voor een betere hechting van het behang.

Het kan voordelig zijn als de ondergrond poreus is, zoals onbehandeld gipsplaat of nieuw stucwerk. Ook bij het behangen over een sterk absorberende ondergrond kan voorstrijk helpen om het behang gelijkmatig te laten hechten.

Ontdek meer over hoe gestucte muur behangen voorstrijk werkt. Let wel op! Je kunt niet behangen op spachtelputz. Voor een spack muur behangen heeft Behangservice Nederland een vlakke ondergrond nodig.

Hoe lang moet je wachten met behangen na stucen?

De wachttijd na het stucen voordat je kunt beginnen met behangen kan variëren, afhankelijk van verschillende factoren zoals de omgevingstemperatuur, luchtvochtigheid en het type stucwerk dat is toegepast.

Over het algemeen wordt geadviseerd om minimaal 24 tot 48 uur te wachten voordat je begint met een gestucte muur behangen. Ook kun je pas het stucwerk schuren na enkele dagen.

Het is echter raadzaam om de instructies van de fabrikant van het stucwerk op te volgen, omdat zij specifieke aanbevelingen kunnen geven met betrekking tot de droogtijd voordat behangen veilig kan plaatsvinden.

Kan vliesbehang op gestucte muur?

Ja, vliesbehang kan op een gestucte muur worden aangebracht. Het is zelfs een populaire keuze voor gestucte muren vanwege de eenvoudige installatie en het vermogen om kleine onvolkomenheden te verbergen.

Voordat je het vliesbehang aanbrengt, is het belangrijk om de gestucte muur glad te maken door eventuele ruwe plekken of losse delen te repareren.

Vervolgens kan het vliesbehang rechtstreeks op de gestucte muur worden aangebracht met behulp van behanglijm. Het vliesbehang biedt een duurzame en mooie afwerking voor gestucte muren.

Gestucte muur verven of behangen

De keuze tussen het verven of behangen van een gestucte muur hangt af van je persoonlijke voorkeur en de staat van de muur. Als de muur in goede staat verkeert en je op zoek bent naar een strakke uitstraling, dan kan het verven van de muur een goede optie zijn.

Als de muur echter beschadigd is of je een andere textuur wilt, dan kan het behangen van de muur een betere keuze zijn. De beste opties voor stucwerk is toch wel renovlies, glasvezel of glasvlies behangen.

Het voordeel van gestructe muren behangen is dat de wand al glad is. Hierdoor kun je in principe behangen met alle behangsoorten.

Behangen op gestucte muur

Als je een gestucte muur wilt behangen, zijn er een aantal tips die je kunnen helpen om een professioneel ogend resultaat te bereiken.

Hieronder volgen enkele belangrijke overwegingen bij een gestucte muur behangen:

  1. Bereid de muur voor: Zorg ervoor dat de gestucte muur schoon, droog en vrij van scheuren of gaten is voordat je begint. Indien nodig kun je de muur repareren met vulmiddel. Ook moet je het oppervlak schuren om het behang beter te laten hechten.
  2. Gebruik de juiste behanglijm: Kies een lijm die geschikt is voor de gestucte muur en het type behang dat je gaat gebruiken. Het is belangrijk om te weten dat sommige soorten behanglijm niet geschikt zijn voor gestucte muren.
  3. Meet de muur goed op: Meet de muur zorgvuldig op. Dit om ervoor te zorgen dat je het behang op de juiste manier plaatst en geen onnodige verspilling van behang hebt.
  4. Plaats het behang correct: Begin bij het plafond en werk naar beneden, strijk het behang glad met een behangborstel of een behangroller om bubbels of rimpels te vermijden.
  5. Laat het behang goed drogen: Laat het behang drogen volgens de instructies op de verpakking. Houd er rekening mee dat gestucte muren vocht kunnen vasthouden en dat het behang langer kan duren om te drogen.

Als het gaat om het kiezen van het beste behang voor een gestucte muur, zijn er verschillende opties die geschikt kunnen zijn. Glasvezelbehang is bijvoorbeeld sterk en duurzaam en kan goed tegen vocht en warmte.

Wil je een gestucte muur laten behangen? Huur dan Behangservice Nederland in!