Glasweefselbehang

Wat is glasweefselbehang? Het is behang dat volledig is gemaakt van glasvezels gemaakt en in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar is. Je kunt het kopen als glad behang, zodat het lijkt alsof de muur gestuukt is.

Glasweefselbehang is bij ons met een motief beschikbaar. Bijvoorbeeld met een ruitjespatroon of visgraatmotief.

Bij deze structuur is er sprake van glasvezels die samen zijn geperst zijn tot een weefsel. Vanwege deze reden noemt men het glasweefsel behang.

Krijg je binnenkort een nieuwbouwwoning of wil je een bestaande woning renoveren? Maak dan gebruik van onze actie en vraag geheel vrijblijvend een offerte aan.

Heb je vragen? Bel ons: 030-2072303

Glasweefsel behang

Glad glasweefselbehang is perfect voor nieuwbouw

Bent je misschien van plan om glasweefselbehang aan te laten brengen in een gladde uitvoering? Dat is het echt een zeer populaire keuze voor nieuwbouwwoningen.

De muren in je nieuwbouwwoning zijn doorgaans niet atijd afgewerkt of niet naar eigen voorkeur. In dit geval kan glasweefselbehang een perfecte keuze zijn.

Daarbij hoef je niet de muren allemaal te laten stuken als u een glad resultaat wenst. Renovlies en glasvezelbehang zijn een andere vormen van glasweefselbehang en maken je wanden glad en strak.

Glasweefselbehang voor renovatiewoningen

Er zijn een aantal redenen om te bedenken waarom glasweefselbehang ook in het interieur van bestaande woningen de voorkeur krijgt. Zo heb je bijvoorbeeld de keuze uit glad behang of behang met een structuur.

Glasvezel is sterk en biedt vele voordelen, zoals de je keuze voor je favoriete kleur. Het is een behangsoort die net als glasvliesbehang is ontworpen, om het in iedere kleur te schilderen is.

Het mooie uiterlijk van het glasweefsel behang en de afwerking in kleur bepalen straks de sfeer. Zo krijg je invloed op welke sfeer je in huis wil.

 • Samengeperste glasvezels
 • Meerdere uitvoeringen: glad of met structuur
 • Goede voor afwerking muren in nieuwbouwwoningen
 • Ideaal voor het interieur in bestaande woningen
 • In elke kleur uit te voeren
 • Keuze voor gewenste sfeer in huis

Glasweefselbehang voor bedrijven

Heb je misschien een kantoor of andere ruimte waarvan de muren aan een opknapbeurt toe zijn? Of ga je een pand huren waar de muren nog niet afgewerkt zijn?

Glasweefsel behang is toch wel een van de meest populairste afwerkingsopties voor muren in bedrijfsruimtes Dit komt omdat het erg voordelig is in vergelijking met het laten stuken van alle muren.

Een ander groot voordeel is dat onze glasweefselbehangers u al het werk uit handen nemen en het hele proces zorgvuldig uitvoeren. Laat snel je gegevens achter en wij nemen contact op.

Glasweefselbehang

Glasweefsel behang aanbrengen in gebouwen

Als extra aanvulling op de zakelijke sector geldt dat glasweefselbehang ook in de publieke sector voordelen geeft. Het is namelijk erg duurzaam behang en stootvast.

De afwerking kan in kleur en is af te stemmen op het kleurgebruik van je pand in de publieke sector. Dat is ook van toepassing op de uitvoering ervan.

Je kunt voor strak behang kiezen met een gladde look of gewoon voor structuurbehang. Glasweefsel is na het aanbrengen ook door onze glasweefselbehanger professioneel af te werken in kleur.

Voordelige en duurzame wandafwerking

Glasweefselbehang staat al vele jaren bekend als een duurzame en daarmee voordelige oplossing voor wandafwerking. Het is sterk behang dat je prima kunt toepassen op lange en hoge muren.

Daarbij is glasweefsel behang perfect om in kleine ruimtes toe te passen. In uiteenlopende sectoren is het populair, van ziekenhuizen tot kantoren. Het is namelijk

Het is gewoon erg voordelig en duurzaam. Een mooie combinatie die extra voordelen biedt en uiteraard het vaakst de voorkeur verdient. Vanwege deze reden bieden wij je tegen een extra scherp tarief de kans om onze professionele glasweefselbehangers in te huren.

 • Publieke sector
 • Publieke sector
 • Stootvast
 • Duurzaam
 • Voordelig

Bekijk hoe blij onze klanten zijn met ons glasweefselbehang resultaat en bekijk de video.

Welke ondergrond is nodig?

Glasweefselbehang biedt enorm veel voordelen. Zo is er ook het voordeel dat er veel verschillende soorten ondergronden mogelijk zijn.

Het sterke behang is onder meer aan te brengen op gipsplaat, maar bijvoorbeeld ook op de wanden van een nieuwbouwwoning. Of op houtvezelplaten of op spuitgips.

Glasweefselbehang aanbrengen op stucwerk of glasweefselbehang aanbrengen op beton vereist natuurlijk de nodige kennis. Dat geldt in principe voor ieder soort ondergrond.

Is je muur beschadigd? Kies voor glasweefselbehang!

Behang van glasvezels is ideaal om beschadigde muren op een voordelige en aantrekkelijke manier mee af te werken.

De mate van de beschadigingen is uiteraard wel bepalend voor de uiteindelijke look. Indien er sprake is van zware beschadiging van de wand zijn er herstelwerkzaamheden nodig.

Het is niet altijd zo dat dit type behang alle onregelmatigheden verbergt. Als het gaat om kleine scheurtjes wel, maar grote oneffenheden blijven door het glasweefselbehang heen te zien.

Kleine scheurtje verbergen achter glasweefselbehang

Kleine scheuren en haarscheurtjes zijn op een gemakkelijke manier weg te werken achter glasweefsel behang. Dat geldt eveneens voor kleine gaatjes.

Natuurlijk is het mogelijk om de kleine scheuren te repareren net als de gaatjes te vullen. Dan weet u zeker dat er geen onregelmatigheden zijn te zien.

Om hele slechte muren te verbergen achter glasweefselbehang is het aan te raden om voor renovatievlies te kiezen. Renovlies is sterk, kent een goede hechting en is verkrijgbaar in meerdere diktes.

 • Oplossing voor slechte muren
 • Verbergt kleine scheurtjes
 • Werkt kleine gaatjes weg
 • Renovatievlies

Huur een professionele glasweefselbehanger van Behangservice Nederland.

Glasweefselbehang dikte

De dikte van glasweefselbehang varieert nogal. Het is belangrijk om de juiste dikte te kiezen en die is weer afhankelijk van de staat van de ondergrond.

Het aantal gram zal de dikte en stevigheid bepalen. Betreft het een wand in een normale staat met her en der wat kleine putjes? Dan volstaat bijvoorbeeld glasweefselbehang van 120 gram.

Het is altijd beter om voor dikker glasweefsel behang te kiezen als er echt scheurtjes in de muur zitten. Bijvoorbeeld voor renovatievlies van 150 gram.

Glasweefsel behang kopen

Bij het kopen van glasweefselbehang houdt u uiteraard rekening met de uitstraling. Bijvoorbeeld met de structuur of met een gladde afwerking.

Misschien wil je wel goedkoop glasweefselbehang kopen? Bijvoorbeeld bij de Action of door van een glasweefselbehang aanbieding gebruik te maken.

Bij bouwmarkten is het mogelijk om uit het ruime aanbod een keuze te maken. Bijvoorbeeld bij Gamma, Praxis en Karwei net als bij Hornbach en andere bouwmarkten.

Glasweefselbehang online kopen

Het is eg goed dat je online aan het oriënteren bent op het kopen van glasweefselbehang. Het is tevens mogelijk om online de aankoop te doen.

Of wil je het liefst alles uitbesteden en alleen maar te hoeven kiezen uit het type behang en uitvoering? Uiteraard met de afwerking in een kleur die je maar wenst.

Als dat echt je voorkeur heeft, staan onze glasweefselbehangers graag voor u klaar. Het is mogelijk om door onze behangers alles van A tot Z te laten regelen. Dat is pas echt ideaal en bovendien voordelig. Onze behangers werken namelijk met scherpe tarieven.

Glasweefsel behang kopen met korting:

 • Behangservice Nederland
 • Bouwsector Nederland
 • Scanbehang.nl
 • Action
 • Praxis
 • Karwei
 • Gamma
 • Hornbach
 • Overige bouwmarkten
 • Goedkoop in de aanbieding
 • Online kopen
 • Uitbesteden

Glasweefselbehang laten aanbrengen

Je hebt natuurlijk altijd een keuze om zelf aan de slag te gaan met glasweefselbehang aanbrengen. Dit type behang aanbrengen, vereist echter wel een andere werkwijze dan papierbehang.

Het is daarom zeker aan te raden eerst te overwegen of u het werk niet liever uitbesteedt. Dat levert wel de garantie op het beste resultaat is.

Daarbij is het helemaal niet zo prijzig als je misschien denkt. Onze professionele glasweefselbehangers werken met een tarief per m2. Denk er maar eens over na en laat anders je gegevens meteen achter zonder verplichting.

Zelf glasweefsel behang plakken?

Wanneer je die keuze maakt om het behang op basis van glasvezels toch zelf te gaan aanbrengen, geven wij je graag wat tips.

We helpen je met het voorbereiden van de muur. Hoewel het typische behang kleine scheurtjes en gaatjes verbergt, is er wellicht enig herstelwerk nodig.

Herstelwerkzaamheden zijn altijd aan te raden als je in de muur grote gaten of scheuren ziet. Deze zijn eenvoudig weg te werken met wat vulmiddel.

Beste glasweefselbehang lijm

Het is van belang dat u alle spullen in huis heeft voordat je met het behangen begint. Er is speciale lijm beschikbaar voor behang op basis van glasvezels.

Heb je nog papierbehang lijm over van een vorige behangklus? Dit type lijm is niet geschikt om te gebruiken voor glasweefselbehang of renovlies.

Koop dus vooral naast het behang zelf ook het juiste type lijm aan. Belangrijk om te weten is dat u de lijm niet op het glasweefsel behang smeert, maar op de muur.

Zelf aan de slag:

 • Muur voorbereiden
 • Behang kopen
 • Behang lijm kopen

Glasweefselbehang schilderen

Tips voor glasweefsel behangen

Het is zeker aan te raden om als de muur vetvrij en droog is om eerst een loodlijn aan te brengen. Dan komt het glasweefsel behang mooi recht te hangen.

Vervolgens start je met het behang in banen te knippen. Zorg voor wat overschot dat na het plakken weg te snijden is. Bijvoorbeeld ongeveer 10 cm meer dan de muur lang is.

Gebruik nu een vachtroller of een brede lijmkwast om de muur mee in te smeren. Smeer de lijm net even wat breder op de muur dan de baan breed is.

Plak baan voor baan het behang op de muur

Nadat je de muur heeft ingesmeerd met lijm plakt u de eerste baan stevig tegen de muur in de lijm. Het is belangrijk dat de volgende baan strak tegen de eerste baan aankomt.

De banen mogen elkaar niet overlappen. Het is aan te raden om na het plakken van een baan te kijken of deze waterpas is. Hiervoor heb je een waterpas nodig.

Het is voor een goede hechting aan te raden om met een behangroller of met een behangspatel de baan stevig aan te drukken. Het overtollige behang snij je eraf.

Glasweefselbehang in hoeken aanbrengen

Bij hoeken in de muur is het aan te raden om de baan 10 cm in de hoek te laten doorlopen. De volgende baan plak je wel met een overlap over de hoek.

Het is goed mogelijk om de laag dan dubbel en loodrecht door te snijden. Op deze wijze ontstaat er een perfect behangen hoek.

Er ontstaat met deze werkwijze een loodrechte lijn. Dat zorgt direct voor een strakke afwerking van het behang in de hoek van de ruimte.

 • Loodlijn aanbrengen
 • Banen knippen op maat (10 cm langer dan lengte muur)
 • Lijm op muur smeren (net even wat breder dan de baan)
 • Baan even stevig in lijm aandrukken
 • Controleren met waterpas
 • Rubberen roller om behang stevig aan te drukken
 • Volgende baan strak tegen voorgaande baan aanbrengen
 • In hoek overlap met baan en loodrecht snijden

24 uur droogtijd glasweefselbehang

Als je alles liever zelf wil doen en ook het schilderwerk, is het belangrijk met de droogtijd rekening te houden. Glasweefselbehang schilderen kan iedere kleur latexverf.

De droogtijd is 24 uur. Het is belangrijk dat de lijm droog is en het behang er stevig opzit. Kijk voor het schilderen nog even na of er geen hoekjes loszitten.

Je kunt glasweefselbehang afwerken door het één keer te schilderen. Voor een perfecte afwerking is het mogelijk om het behang twee keer te schilderen.

Oud glasweefselbehang verwijderen

Er zijn allerlei redenen om glasweefselbehang te verwijderen. Bijvoorbeeld als u de structuur niet meer mooi vindt en een andere structuur wenst.

Of als u in een woning komt waar het behang niet mooi is aangebracht en u het opnieuw wenst te doen. Of te laten doen. Het verwijderen van glasweefselbehang is wel wat lastiger dan papierbehang.

Er zijn wel wat tips om het glasweefsel behang gemakkelijk te verwijderen. Met de tips bent u sneller klaar.

Hoe kun glasweefsel verwijderen?

Het is nogal een klus is om glasweefselbehang te verwijderen, is het aan te raden dit professioneel te laten doen.

Kies gewoon voor gemak en laat het glasweefsel behang door onze professionele behanger verwijderen. Dan heb je ook meteen de mogelijkheid om de ruimte opnieuw te laten behangen.

Wil je het liever zelf doen? In dat geval raden wij aan om in het glasweefselbehang wat inkepingen te maken. Op deze wijze komt het water gemakkelijk achter het behang.

Glasweefsel

Glasweefsel behang laten inweken

Nadat je de inkepingen heeft gemaakt, maakt u een mengsel. Bijvoorbeeld van water met afwasmiddel of speciaal middel om behang te verwijderen.

Smeer nu de gehele muur in met het sopje en laat het even goed inweken. Of kies voor gemak en huur bij een bouwmarkt een behangafstomer.

Het is nu tijd om met een plamuurmes het behang te gaan lossteken. Lukt het nog niet echt? Dan is het behang nog niet genoeg ingeweekt.

Glasweefselbehang laten aanbrengen door een glasweefselbehanger

Waarom zou je zelf aan de slag gaan met twijfels over het resultaat als onze professionele behanger voor u klaarstaat? Zowel voor het verwijderen als voor het aanbrengen.

Glasweefsel behang laten aanbrengen door een echte professional staat garant voor het allerbeste resultaat. Dat is gewoon een kwestie van veel kennis en veel ervaring in de praktijk.

Uiteraard heb je natuurlijk de keuze om het zelf te doen. De vraag is alleen wil je er veel tijd aan besteden? Wil je niet met ergernis zitten als het toch niet helemaal lukt?

Voordelen van een professionele behanger

Er zijn een paar grote voordelen op te noemen als u de keuze maakt voor het inschakelen van een professionele behanger. Dat is dat je er een prachtige muur voor terugkrijgt.

Een muur die niet alleen goed is  om te behangen met glasweefselbehang, maar ook is geschilderd. Een muur waar u vervolgens jarenlang met plezier naar kijkt.

Je bespaart hiermee veel tijd. Onze professionals werken natuurlijk snel en efficiënt. Je hoeft zich niet te ergeren als u het zelf doet. Bovendien vallen de kosten ook nog eens enorm mee.

Prijs glasweefsel laten aanbrengen

De totale kosten voor het kopen van glasweefselbehang en lijm ben je al kwijt als u de keuze maakt voor dit behang.

Je hoeft dus voor het uitbesteden van het aanbrengen van het behang alleen maar met de arbeidsuren rekening te houden. Deze vertalen zich in een prijs per m2.

Glasweefselbehang plakken in een prijs per m2 schept bovendien duidelijkheid. Uiteraard is er nog wel variatie in de prijs afhankelijk van je wensen.

Het verwijderen, voorbereiden, aanbrengen en schilderen

Met het grootste gemak vind je met het uitbesteden van de gehele klus. Als u op de kosten wilt besparen, is het mogelijk om alleen voor het aanbrengen te kiezen.

Of je nu alleen voor het aanbrengen en schilderen. Het verwijderen van eventueel oud behang doe je dan zelf. Dat scheelt in de uiteindelijke prijs en maakt het nog voordeliger.

Het is van je wensen afhankelijk wat de uiteindelijke kosten zullen zijn voor het inhuren van een van onze behangers.

Glasweefselbehang offerte

Het is begrijpelijk dat je wellicht wat meer informatie wenst alvorens een besluit te nemen. Daarom bieden wij je de mogelijkheid om je gegevens achter te laten.

Vul indien je dat wilt ook alvast een korte of uitgebreide beschrijving van de klus in. Deze gegevens vormen de basis voor het eerste contactmoment.

Je gaat geen enkele verplichting met ons aan bij het achterlaten van je gegevens. Deze optie is bedoeld om met je in contact te komen. Je maakt alleen uw interesse ermee kenbaar.