Vliesbehang laten aanbrengen (Actie)

Je hebt vele soorten vliesbehang die je kunt gebruiken voor muren en plafonds. De verschillende behangsoorten gaan we hier 1 voor 1 met je doornemen.

Straks weet je precies welke dikte je nodig hebt, welk merk het beste is en hoe je het moet aanbrengen. Ook nemen we de kosten door en wat wij voor je kunnen betekenen.

Zoek je een professionele vliesbehanger die je woning naadloos kan behangen? Maak dan gebruik van onze actie en vraag vrijblijvend een offerte aan.

Heb je vragen? Bel ons: 030-2072303

Vlies behang

Waar kan je vliesbehang kopen?

 • Behangservice Nederland
 • Vliesbehanger.nl
 • Behangspeciaalzaak
 • Bouwmarkt
 • Doe-het-zelf zaak
 • Online bestellen

Welk vliesbehang?

Welk vlies behang behang geschikt is voor uw woning is afhankelijk van hoe de wanden eruitzien. Zien deze er zeer slecht uit dan kiest u voor behang met een hogere gramdikte.

Een lagere gramdikte is voldoende als uw wanden er over het algemeen goed vlak en strak uitzien. Kleine oneffenheden vallen hiermee niet op.

Twijfelt u over welk vliesbehang het meest geschikt is? Vraag dan gerust advies in een bouwmarkt of behangspeciaalzaak.

Welk merk vliesbehang?

Het is bij de keuze welk merk vliesbehang u wilt kopen onder afhankelijk van uw wensen. Ook uw budget speelt een rol, want het ene merk is hoger geprijsd dan het andere merk.

Het is verder afhankelijk van de gewenste gramdikte bij welk merk u uitkomt. Of van de voorkeur om al gebruik te maken van voorgeschilderd renovatievlies.

Het is aan te raden om de verschillende merken renovatie vliesbehang eens met elkaar te vergelijken op eigenschappen en prijs. Dan komt u daarna tot de beste keuze.

Waar koop ik vliesbehang?

Waar u vliesbehang gaat kopen is onder meer afhankelijk van uw wensen. Bijvoorbeeld voor vliesbehang Kwantum. Of misschien heeft u wel een voorkeur voor een bepaald merk, zoals voor Meesterhand vliesbehang.

Bijvoorbeeld voor Copagro renovatievlies. Dan is daar rekening mee te houden. Het is bij de vraag waar vliesbehang kopen van meerdere factoren afhankelijk wat voor u de beste optie is.

De prijs speelt wellicht ook een rol. De vliesbehang prijs is bij de ene aanbieder lager dan bij de andere. Ook de gramdikte is verschillend net als de lengte op de rol.

Tip: het is vaak mogelijk om een staal vliesbehang aan te vragen. Maak daar gebruik van om te kijken of het voor u geschikt behang is.

Vliesbehang

Waarom vliesbehang?        

Waarom vlies behang? Omdat het een type behang is dat in deze moderne tijd een perfecte afwerking voor een al dan niet beschadigde muur vormt.

Als het gaat om vliesbehang vs stucen in woningen wint renovatievlies het vaak. Vooral ook omdat deze optie voordelig is.

Waarom vliesbehang behang populair is? Omdat het op een gemakkelijke manier is aan te brengen. Ook omdat het in iedere kleur is af te werken.

Waarom vliesbehang behang nog meer de voorkeur krijgt?

Vliesbehang is als het eenmaal is aangebracht na jarenlang dienst te hebben gedaan heel simpel te verwijderen.

Wanneer vliesbehang gebruiken? Bijvoorbeeld als je een lelijke muur hebt die je niet wilt laten stuken. Dan gebruik je vliesbehang voor een strak effect.

Wanneer gebruik je vliesbehang nog meer? Als je graag snel een voordelige oplossing gerealiseerd wilt zien als wandafwerking.

 • Perfecte wandafwerking
 • Modern
 • Strakke look
 • Simpel aan te brengen
 • Gemakkelijk te verwijderen
 • In iedere kleur te realiseren
 • Camoufleert lelijke muur
 • Goedkoper alternatief voor stuken

Uitgebreid stappenplan zelf aanbrengen vliesbehangbehang

Kiest u ervoor om het behang zelf aan te brengen? Dan voorzien wij u graag van een uitgebreide stappenplan om het u gemakkelijk te maken.

Om het stappenplan goed te volgen, is het belangrijk om te weten wat u allemaal nodig heeft voor het aanbrengen van vliesbehang. Daarom eerst even daarvoor een checklist.

Checklist benodigdheden vliesbehang aanbrengen:

 • Vliesbehang in gewenste dikte
 • Voorstrijkmiddel indien nodig
 • Waterpas
 • Schietlood
 • Breekmes
 • Meetlint
 • Rolborstel
 • Aandrukrol
 • Spatel
 • Naadroller
 • Trapje

Kijk ook verderop bij de algemene tips en adviezen indien zich er specifieke situaties voordoen.

 1. Bereid de ondergrond voor

Een oude verflaag of oud behang dient u te verwijderen. Indien u dat nalaat, komt het vliesbehang wellicht los na het aanbrengen. Grote gaten in de muur werkt u het beste weg met plamuur. Een zuigende ondergrond is het beste voor te bereiden door voorstrijk aan te brengen. Het is ook belangrijk om een schone en vetvrije muur te hebben voordat u begint met behangen.

 1. Vliesbehangbehang aanbrengen

Vliesbehang zit op de rol en het is aan te raden om direct meerdere banen te snijden en daarbij 10 cm extra aan te houden. U strijkt de muur in met lijm en brengt vervolgens een baan aan. Gebruik niet te weinig lijm, want anders komen er doorgaans blazen. Het schietlood komt van pas om de banen recht te hangen. Zorg dat de banen elkaar niet overlappen, maar strak tegen elkaar komen. Zo ziet u straks geen naden. Eventuele naadjes zijn met een lichte plamuur naderhand weg te werken.

 1. Vliesbehang schilderen

Zitten alle banen strak tegen de wand? Dan is het tijd om de boel op te ruimen en het behang te laten drogen voordat u het gaat schilderen. Reken daar ongeveer 24 uur voor. Voor het schilderen van vliesbehang gebruikt u latexmuurverf.

Vliesbehang schilderen in kleur.

Vliesbehang dikte

De vliesbehang dikte bepaalt hoe zwaar en sterk het behang is. Het gewicht geeft als het ware aan om dun of dik het vlies is.

Het meest gangbaar is vliesbehang 130 gram, vliesbehang 150 gram en vliesbehang 200 gram. Vliesbehang 200 gr is ideaal voor een muur met een ruw oppervlak.

Vliesbehang behang 200 gram is sterk dan vliesbehang behang 150 gram. Het vlies is dan namelijk dunner en dit type vlies is meer geschikt voor muren met hele kleine oneffenheden.

Voor nieuwbouw muren kun je het beste renovlies gebruiken en bij renovatiewoning het beste glasvliesbehang.

Vliesbehang 150 of 200 gram?

Het hangt van de conditie van de muur af of vliesbehang 150 of 200 gram meer geschikt is. Vliesbehang 150 gram is wel gemakkelijker aan te brengen.

De dikte van vliesbehang behang bepaalt namelijk ook de moeilijkheidsgraad van het aanbrengen. Dikker renovatievlies van 200 gram is veel zwaarder en lastiger om te plakken.

Het is voor de verschillende diktes overigens ook van belang om het juiste vliesbehang lijm te gebruiken.

Vliesbehang 200 gram kopen

Wilt u een van de sterkere uitvoeringen? Dan ligt vliesbehang 200 gram kopen voor de hand met lijm voor vliesbehang die daarvoor geschikt is.

Het is natuurlijk altijd mogelijk om de muur eerst zo voor te bewerken dat deze geschikt is voor dunner vliesbehang.

Een hele vlakke muur zonder oneffenheden of met een paar kleintjes is prima te behangen met vliesbehang 130 gram of 150 gram.

 • Zwaarte bepaalt de dikte
 • Dikte bepaalt moeilijkheidsgraad aanbrengen
 • Juiste behanglijm voor de betreffende dikte
 • Ruwe muur: 200 gram
 • Vlakke muur: 130 gram of 150 gram

Tip: vergelijk ook de verschillende merken vliesbehang. Bijvoorbeeld vliesbehang merken als Erfurt en Intervos  en vliesbehang Relius die elk vliesbehang produceren met unieke eigenschappen.

Vliesbehang kopen

Vliesbehang Erfurt

Bijvoorbeeld vliesbehang Erfurt. Dit merk heeft speciale eigenschappen toegekend aan het behang. Variovlies van Erfurt bestaat uit gerecycled papier met textielvezels.

Dat is dus een ander soort vliesbehang dat niet bestaat uit glasvezels. De bestanddelen zorgen ervoor dat er sprake is van isolerende eigenschappen.

De innovatieve technologie maakt dat dit type vliesbehang van Erfurt ook nog eens luchtdoorlatend is. Het is ook geschikt behang voor personen die met allergieën te maken hebben.

Vliesbehang Intervos

Vliesbehang van Intervos beschikt eveneens over unieke eigenschappen. Er is een ruime keuze uit verschillende diktes. Bijvoorbeeld Intervos vliesbehang 200 of Intervos vliesbehang 150.

Daarbij is er ook keuze uit vliesbehang behang dat al is gesaust. U hoeft dan alleen nog maar te behangen. Bijvoorbeeld met vliesbehang behang 50 meter van de rol.

Of met vliesbehang behang 25 x 1 m 150 grams. Vliesbehang van Intervos is altijd van een hoogwaardige kwaliteit en is scheuroverbruggend en heeft een geluiddempende werking.

Vliesbehang ProGold         

Vliesbehang ProGold voorziet eveneens in een gladde muurbekleding om uw wand strak mee af te werken.

Dit behang van ProGold is te schilderen in iedere gewenste kleur. Daarbij heeft u uiteraard de mogelijkheid om voor kwaliteitsverf te kiezen. Bijvoorbeeld van Sigma.

Een van de kenmerken van vliesbehang behang van ProGold is dat er sprake is van een haarscheur overbruggende werking. Bovendien is het behang stotend te verwerken.

 • Kwaliteitsmerken
 • Unieke eigenschappen
 • Verschillende dikten
 • Van de rol: bijvoorbeeld 50 meter of 25 meter x 1 meter

Vliesbehang behang kopen

Vliesbehang behang kopen om zelf aan te brengen op de muur is mogelijk op allerlei plekken. U heeft natuurlijk de mogelijkheid om naar een behangspeciaalzaak in de buurt te gaan.

Of u kijkt online wat de mogelijkheden zijn om vliesbehang behang te kopen en thuis te laten bezorgen. Daarnaast is er nog een optie voor vliesbehang kopen bij de bouwmarkt.

Er zijn natuurlijk allerlei bouwmarkten om vlies behang aan te schaffen. Ook in uw eigen omgeving is er vast een geschikte bouwmarkt te vinden.

Vliesbehang behang Praxis

Vliesbehang behang Praxis is onder meer verkrijgbaar als Sencys renovatievlies 150 gram. Dit vliesbehang behang van Praxis kenmerkt zich doordat er geen inweektijd nodig is.

Het is behang dat snel te verwerken is en na het drogen van de lijm direct in kleur is te schilderen. U lijmt de muur in en plakt daar het vliesbehang van Praxis tegenaan.

Wilt u weten hoe het eruitziet? Bezoek dan Praxis of vraag online een A4 sample aan van Sencys renovatievlies. Koop ook meteen vliesbehang lijm Praxis.

Vliesbehang Hornbach      

Vlies behang Hornbach is eveneens een prima keuze als deze bouwmarkt bij uw in de buurt is gevestigd. De bouwmarkten verkopen allemaal andere merken renovatievlies.

Vliesbehang van Hornbach is onder meer verkrijgbaar van het merk Erfurt als Vaiovlies en als schildersvlies van het merk Modulan.

Bij Hornbach is het aanbod groot met renovatievliesbehang. Zo is het ook mogelijk om schildersvlies van LECO aan te schaffen of renovatievlies Rasch.

Vliesbehang behang Gamma

Vlies behang Gamma is onder meer ideaal om toe te passen in nieuwbouwwoningen. Het is stootvast, duurzaam en overschilderbaar renovatievlies.

Gamma biedt onder meer renovatievlies aan van het merk Fresco. Het is onder meer mogelijk om vliesbehang aan te schaffen van 130 gram op een rol van 25 meter.

Of om voor sterker vliesbehang bij Gamma te kiezen. Bijvoorbeeld in de vorm van 180 gram op een rol van 25 meter.

Vliesbehang Karwei

Vlies behang Karwei is in het aanbod verkrijgbaar als voorgeschilderd glasvliesbehang van het merk Fresco vliesbehang.

Dit type glasvliesbehang 75 gram is uitgevoerd met een volledig vlakke structuur. Het is renovatievlies dat geschikt is om scheuren en gaten in muren te bedekken.

Het is wel nodig om na het aanbrengen van vliesbehang van Karwei een laag verf aan te brengen. Het liefste twee lagen verf om het beste resultaat te verkrijgen.

Vliesbehang Hubo

Er zijn nog meer bouwmarkten en doe-het-zelf zaken waar vliesbehang te koop is. Bijvoorbeeld vliesbehang van Hubo in de vorm van renovatie vliesbehang 150 gram.

Het renovatievlies behang van Hubo is wit en over te schilderen in iedere kleur. Het krimpt niet en zet niet uit.

Het is vliesbehang met een glad effect. Bovendien is dit vliesbehang voor renovatie zelfs na jaren nog eenvoudig te verwijderen.

Vliesbehang voor nieuwbouw

Vliesbehang voor nieuwbouw is een keuze die de toekomstige bewoners steeds vaker maken. Vliesbehang nieuwbouw is zelfs populair te noemen.

Vooral ook als het om de keuze gaat tussen vliesbehang of stucwerk. Vliesbehang of stucen nieuwbouw heeft eenzelfde effect. Het resultaat is een volledig vlakke muur.

De vliesbehang nieuwbouw ervaringen zijn erg positief. Vliesbehang naadloos aanbrengen is in allerlei ruimtes mogelijk. Bijvoorbeeld met vliesbehang zolder of vliesbehang badkamer.

Vliesbehang of glasvlies nieuwbouw is nog een keuze als u voor glad of structuur kiest. Renovatievlies is strak en glasweefsel is bijvoorbeeld met structuur. Het verschil vliesbehang en glasvezelbehang uit zich in de wijze van productie en de uiterlijke vormgeving.

Het behang van een nieuwbouw woning.

Verschil vliesbehang en stucen bij nieuwbouw

Het verschil vliesbehang en stucen bij nieuwbouw is de stootvastheid. Stukwerk op de muur is gevoeliger voor beschadigingen

De keuze vliesbehang schilderen of stukwerk scheelt bovendien in de prijs en in de snelheid. Vliesbehang plakken is sneller te realiseren dan een muur vlak stuken.

Het schilderen van vliesbehangbehang is bovendien ook zo gedaan in nieuwbouwwoningen waar nog geen meubels staan. Er zijn dus meerdere redenen om voor vliesbehang of glasvlies te kiezen.

Vliesbehang of stucwerk nieuwbouw

Weet u al of u de voorkeur geeft aan vliesbehang of stucwerk nieuwbouw? Misschien geeft de vliesbehang ervaring van anderen een extra goed beeld.

Of u zet de vliesbehang voor en nadelen op een rij. De vliesbehang voordelen komen waarschijnlijk zwaarder te wegen dan de vliesbehang nadelen.

Bij stucwerk in nieuwbouw is er bijvoorbeeld het nadeel dat de muren nog werken. Dat zorgt sneller voor scheuren. Bij renovatievlies plakken is dat niet het geval.

 • Vliesbehang is voordeliger dan stucwerk
 • Stucwerk is gevoeligere voor beschadiging
 • Meer kans op scheuren bij stucwerk in nieuwbouw
 • Vliesbehang is sneller aan te brengen dan stukwerk
 • Effect is even strak en glad

Vliesbehang plafond, is dat een goede combinatie?

Vliesbehang op een plafond aanbrengen in uw interieur behoort zeker tot de mogelijkheden. Met vliesbehang op plafond is er een strakke look te realiseren.

Renovatievlies plafond is bovendien wit te schilderen of over te schilderen in een andere kleur naar keuze.

Vliesbehang sauzen op het plafond met vliesbehang gaat hetzelfde als dat het behang op de muur zit. Kijk wel uit voor spetters tijdens het sauzen.

Muurverf voor vliesbehang op plafond

Het is mogelijk om gewone muurverf voor vliesbehang op plafond te gebruiken. Ook voor vliesbehang voorgesausd geldt dat u muurverf gebruikt om het te schilderen.

Het is afhankelijk van de ondergrond waar het plafond uit bestaat of er extra handelingen nodig zijn. Bijvoorbeeld bij vliesbehang over gipsplaten.

Bij een vliesbehang ondergrond in de vorm van gipsplaten is het nodig om een primer voor vliesbehang te gebruiken. Bij vliesbehang over stucwerk is voorstrijk eveneens gewenst.

Vliesbehang voorgeschilderd op plafond

Bij vliesbehang voorgeschilderd voor op het plafond, maar ook voor de muur geldt dat het altijd over te schilderen is.

Het is zelfs zo dat bij voorgeschilderd vliesbehang er dikwijls staat vermeld dat een eerste verflaag nodig is. Of dat twee lagen het beste vliesbehang resultaat geven.

Vliesbehang overschilderen op het plafond of op de muur behoort altijd weer tot de mogelijkheden. Zo is het mogelijk nog eens met kleur te variëren.

 • Vliesbehang primer afhankelijk van de ondergrond
 • Vliesbehang voorgesausd
 • Vliesbehang niet voorgeschilderd
 • Plafond altijd weer over te schilderen

Vliesbehang aanbrengen kun je zelf. Gebruik onze tips voor een naadloos resulaat.

Vliesbehang zelf behangen

Gaat u vliesbehang zelf plakken? Het is natuurlijk belangrijk dat u weet hoe u dat moet doen en wat er voor nodig is. U wilt een strak resultaat met vliesbehang zonder naden.

Ook is het belangrijk te weten of u moet voorstrijken bij vliesbehang. In het verlengde daarvan ligt de vraag welke voorstrijk voor vliesbehang u nodig heeft.

Dat geldt ook als het gaat om welke lijm voor vliesbehang nodig is. Er zijn namelijk verschillende soorten lijm voor verschillende soorten behang.

Aandachtspunten bij vliesbehang aanbrengen

Het is dus niet alleen belangrijk om te weten bij vliesbehang welke lijm u moet gebruiken. Of voor vliesbehang welke verf of voorstrijk. Het is eveneens van belang om op de dikte te letten.

Bij de vraag vliesbehang welke dikte geschikt is, hangt het af van de staat van de muur. Een hogere gramdikte is gewenst bij slechte muren.

Een lagere gramdikte volstaat bij een goede muur met bijvoorbeeld enkele gaatjes of kleine haarscheurtjes.

Behanglijm voor vliesbehang en beste verf voor vliesbehang   

Het is bij de keuze voor behanglijm belangrijk om lijm te kopen dat speciaal geschikt is voor vliesbehang.

Er zijn onder meer universele soorten behanglijm voor glasvezelbehang verkrijgbaar. Die lijm is eveneens geschikt voor vliesbehang.

De beste verf voor vliesbehang is muurverf ofwel latexmuurverf. Daar is een ruime aanbod voor beschikbaar. Kies wel kwaliteitsverf als Flexa, Sigma, Wijzonol of Sikkens.

 • Vliesbehang voorstrijk afhankelijk van ondergrond
 • Houd rekening met de gramdichtheid
 • Kies behanglijm voor vliesbehang
 • Gebruik kwaliteitsverf

Algemene vliesbehang tips en advies voor specifieke situaties

 1. Vliesbehang glad aanbrengen

Het is belangrijk om vliesbehang glad aan te brengen. Het lijm brengt u op de muur aan om daarna het vliesbehang er tegenaan te plakken. Snijd de banen af met 10 cm extra ruimte en gebruik een schietlood om het behang recht te plakken. Strijk met een behangroller om het vliesbehang glad te strijken.

 1. Vliesbehang hoeken doorlopen en overlappen of doorplakken

Bij het plakken van vliesbehang in inwendige hoeken laat u het behang ongeveer 2 cm doorlopen. Bij uitwendige hoeken is het aan te raden om naad tegen naad door te plakken. Uiteraard is vliesbehang kitten mogelijk voor een strakke afwerking van vliesbehang en hoeken.

 1. Neem de tijd voor vliesbehang trapgat behangen

Het is bij vliesbehang in het trapgat behangen belangrijk om daar ruim de tijd voor te nemen. Het is niet altijd even gemakkelijk om hoog in de hoeken of bij het plafond te komen. Neem de veiligheid dus wel in acht bij vliesbehang op de muren rond de trap plakken.         

 1. Houd rekening met de vliesbehang droogtijd

Vliesbehang en sauzen is uiteraard met elkaar verbonden, maar er is wel een wachttijd. Het is belangrijk om rekening te houden met de vliesbehang droogtijd. Het lijm achter het behang moet drogen voordat u gaat sauzen. Het drogen van het lijm duurt ongeveer 24 uur.

 1. Voorkomen vliesbehang naden tijdens het behangen

Het lijkt natuurlijk niet mooi als u na het behangen ziet dat er grote naden te zien zijn. Het is dus tijdens het behangen al belangrijk dat u de banen strak tegen elkaar plakt. Op deze manier zijn naden te voorkomen. Vliesbehang naadloos aanbrengen vergt natuurlijk wel enige oefening. Een vliesbehang cursus volgen is niet nodig, maar wel handig als u het best resultaat wilt.

 1. Vliesbehang naden plamuren

Zijn er toch naden te zien na het behangen die erg opvallend aanwezig zijn? Het is mogelijk om vliesbehang naden te plamuren. Bijvoorbeeld met Red Devil. Zorg dan wel om plamuur te isoleren door eerst een primer te gebruiken. De ondergrond krijgt hierdoor een egaal zuigend oppervlak. Vliesbehang naden schuren moet wel heel voorzichtig gebeuren als het plamuur is aangebracht. Verder is de muur weer over te schilderen.

 1. Vliesbehang repareren

Het komt wel eens voor dat er golven komen in vliesbehang of dat het behang loslaat. Vliesbehang repareren is in dat geval gewoon mogelijk. Bij golven in een hoek als gevolg van luchtcirculatie is het bijvoorbeeld mogelijk om de strook te verwijderen. Vervolgens plakt u een nieuwe strook met vijf centimeter overlapping. Daarna snijdt u het behang door naar beneden. Zo ontstaat er een nette nieuwe aansluiting en zijn de golven verdwenen. Bij het loslaten van behang is het mogelijk om wat behanglijm te gebruiken om het vast te maken.

 1. Vliesbehang behang verwijderen: is vliesbehang makkelijk te verwijderen?

Wilt u om de een of andere reden vliesbehang verwijderen? Dat neemt even wat tijd in beslag maar is niet heel moeilijk. Maak het behang goed nat met een spons en gebruik een plamuurmes om het behang af te steken. Of maar gebruik van een stoomapparaat. Blijven er restjes achter dan is het handig om daarvoor een krabber te gebruiken.

 1. Vliesbehang stucen, wel of niet mogelijk?

Het is niet mogelijk om te stucen over vliesbehang. Het is niet gebruikelijk om te stucen over behang en ook niet over vliesbehang. Het is daarom aan te raden om het vliesbehang eerst te verwijderen als u de muur wilt stucen.

 1. Vliesbehang op hout aanbrengen

Als u vliesbehang op hout wilt aanbrengen of mdf behangen met vliesbehang is het nodig om voorstrijk te gebruiken. De houten ondergrond bij vliesbehang mdf absorbeert namelijk nogal en er is dus sprake van een zuigende werking.

 1. Vliesbehang katten, gaat dat samen?

Er zijn katten die wel eens aan het behang krabben. De kans dat katten aan vliesbehang gaan krabben, is echter kleiner dan bijvoorbeeld bij glasweefselbehang met structuur. Het is overigens altijd aan te raden om in de krabbehoefte van katten te voorzien. Bijvoorbeeld door een krabpaal neer te zetten.

 1. Ondergrond van muur glasweefselbehang of putz? Cover up vliesbehang!

Cover up vliesbehang biedt uitkomst als uw muur voorzien is van spachtelputz of structuurbehang. Cover up is speciaal geschikt om de ondergrond weer egaal te maken. Daarna is het mogelijk om het af te werken met behang of met verf. Cover up bestaat uit acrylschuim, waarbij de toplaag uit vliesbehang bestaat. Een andere benaming ervoor is egaliseerbehang.

 1. Vliesbehang laat los, zo lost u dat op

Het is natuurlijk een probleem als vliesbehang loslaat. Bijvoorbeeld als het loslaat na geverfd te zijn met latex. Het is dan mogelijk om het weer vast te plakken met behanglijm.

Welke lijm is geschikt voor vlies behang?

Vliesbehang uitleg over de kosten

De vliesbehang behang kosten vormen een van de onderdelen van de totale vliesbehang kosten. De lijm en andere benodigdheden als vliesbehang muur kosten eveneens geld.

Wat kost vliesbehang plakken dan? Bij de keuze voor vliesbehang laten behangen is er een vliesbehang prijs per m2. Dan komt de volgende vraag wat kost vliesbehang per m2?

De vliesbehang prijs is dan afhankelijk van het aantal m2. Een groter oppervlak is bij vliesbehang laten aanbrengen in dat geval voordeliger. De vliesbehang prijs daalt naarmate het oppervlak toeneemt.

Wat kost vliesbehang behang?      

Er is geen eensluidend antwoord te geven op de vraag wat kost vliesbehang. Dat is namelijk geheel afhankelijk van onder meer het merk. Vliesbehang verven brengt bovendien extra kosten met zich mee.

Vliesbehang inclusief sauzen vormt de basis voor het berekenen van de totaal prijs. Het is mogelijk om alleen de vliesbehang behanger in te schakelen voor het behangen.

De vliesbehang laten behangen kosten zijn wat dat betreft alleen op het behangdeel van toepassing. U heeft dan zelf de mogelijkheid om na vliesbehang laten plakken zelf te sauzen

Vliesbehang offerte aanvragen      

Wilt u een concreet inzicht in de kosten? De snelste manier om daar achter te komen, is door bij ons een offerte aan te vragen.

Het is altijd mogelijk om een indicatie te krijgen van vliesbehang met behang. U hoeft daarvoor alleen maar naar de m2 prijs te kijken. Dan berekent u het oppervlak in m2.

Het oppervlak maal de m2 prijs geeft al een goede indicatie van de kosten aan van het laten behangen van vliesbehang. Eventueel inclusief het verven ervan.

Vliesbehang Nederland

Onze professionals plakken vliesbehang in Nederland in alle steden en dorpen. Het gaat hierbij niet om vliesbehang met print of vliesbehang met structuur.

Dat is een ander type behang waar onze behangers overigens ook voor in te zetten zijn. Nederland vormt in het kader van vliesbehang versus glasvlies het complete werkterrein.

Dat geldt uiteraard niet alleen voor het behangen, maar voor de combinatie van vliesbehang verf. Daarmee zijn de muren van uw woning in één keer weer nieuw.

Vliesbehang Edam

Overweegt u om vliesbehang in Edam te laten aanbrengen? Of wilt u de voordelen van vliesbehang versus stucen nog afwegen? De voordelen van vliesbehang vs stucwerk geven de doorslag.

U bent voordeliger uit en bovendien is de wand net zo strak en mooi als met stucwerk. Vraag vrijblijvend een offerte aan.

Vliesbehang Gorinchem

Wilt u uw huis in Gorinchem van vliesbehang laten voorzien? Dat is ideaal als u een strakke wand wenst.

Voor een strakke wand geldt dat bij vliesbehang vs glasvezel het renovatievlies de voorkeur krijgt. Bij de keuze voor glasvezel is er ook een motief mogelijk met structuur.

Vliesbehang Delft

Op zoek naar vliesbehang in Delft of naar een vliesbehanger in Delft? Dan heeft u een goede keuze gemaakt tussen vliesbehang of stuc of tussen vliesbehang of glasweefsel.

U krijgt namelijk een muur die een strak uiterlijk heeft en in de kleur die u wenst te schilderen is. Vraag vrijblijvend een prijsopgave aan voor het laten aanbrengen van vliesbehang in Delft.

Vliesbehang Utrecht

Vliesbehang in Utrecht laten aanbrengen in de combinatie van vliesbehang latex? Onze professionals werken snel.

Zij werken met een vliesbehang lijmmachine voor het aanbrengen van vliesbehang behang in Utrecht. Er is met het gebruik van de lijmmachine dus sprake van een snelle verwerking van vliesbehang m2.

De snelheid van werken van onze vliesbehang behanger Utrecht maakt het bovendien voordelig om voor deze afwerking te kiezen.

Vliesbehang Spijkenisse     

Zoekt u naar vliesbehang info of naar een vliesbehang instructie voor het zelf behangen? Of wilt u vliesbehang in Spijkenisse door een behangspecialist laten aanbrengen?

U vindt hier uitgebreide informatie over vliesbehang en heeft tevens de mogelijkheid om vrijblijvend een offerte aan te vragen.

Vliesbehang Tilburg

Bent u zich aan het oriënteren op vliesbehang in nieuwbouw in Tilburg? Vliesbehang in kleur geeft uw nieuwe huis meteen een eigen sfeer.

Overweegt u dan ook om voor de combi vliesbehang keuken te kiezen? Dat is namelijk ook mogelijk met vliesbehang kleur in een andere tint of in dezelfde tint als in de woonkamer.

Vliesbehang Den Haag       

De vraag naar vliesbehang in Den Haag neemt significant toe. Dat zorgt ook voor een toenemende concurrentie in deze tak van sport.

Wilt u profiteren van de concurrentiestrijd in Den Haag? Vraag dan bij ons als dé vliesbehang concurrent vrijblijvend een offerte aan.

Vliesbehang Amsterdam

Vliesbehang in Amsterdam laten plakken? Of de keuze tussen vliesbehang en glasvezelbehang met structuur nog niet gemaakt?

Vliesbehang en vliesbehang fraaie afwerkingen van uw muur. Vraag een offerte aan en laat u adviseren door onze behangspecialist.

Vliesbehang Rotterdam

Op zoek naar het beste bedrijf in vliesbehang in Rotterdam? Bij ons staat de kwaliteit altijd voorop. De vliesbehang kwaliteit is van het hoogste niveau.        

De kwaliteit ziet u ook terug in het resultaat. Onze behangspecialisten zijn namelijk zeer vakkundig in het aanbrengen van vliesbehang.

Vliesbehang Groningen

Vliesbehang in Groningen in uw nieuwbouwhuis of bestaande woning laten aanbrengen? Huur een van onze behangspecialisten in.

U ontvangt voor het aanbrengen van vliesbehang in Groningen gratis en vrijblijvend een offerte met verrassend lage prijzen.                              

Vliesbehang Zoetermeer

U vindt hier alle informatie aangaande vraag wat is vliesbehang behang? Zo ontdekt u onder meer de voordelen van vliesbehang behang vs stucen.

Heeft u de keuze voor het aanbrengen van vliesbehang in Zoetermeer gemaakt? Wij voeren de combinatie vliesbehang muurverf uit naar uw wensen. Dat wil zeggen met een strakke afwerking in een kleur naar keuze.

Vliesbehang Renkum

 Kent u vliesbehang easy stuc? Dat bedrijf is in Renkum gevestigd en is een van de vele specialisten die vliesbehang glasvlies aanbrengt.

Wilt u ook op een goedkope en voordelige manier vliesbehang in Renkum laten aanbrengen? Vraag dan meteen vrijblijvend een offerte aan.

Vliesbehang Enschede

Vliesbehang in Enschede laten plakken in uw bestaande woning of in uw nieuwbouwhuis? Laat het doen op een voordelige manier, waarbij u verzekerd bent van de beste kwaliteit.

Maak daarom meteen van de mogelijkheid gebruik om voor uw woning in Enschede een offerte vliesbehang of glasvezelbehang.

Vliesbehang kopen

Vliesbehang Zuid Holland

Onze behangspecialisten zijn regelmatig actief met het aanbrengen van vliesbehang in Zuid Holland. Bijvoorbeeld als het gaat om nieuwbouwprojecten.

Valt uw keuze ook op vliesbehang of denkt u nog vliesbehang wat is dat? Of wilt u weten wanneer vliesbehang overschilderbaar is. Onze behangspecialisten vertellen u er graag meer over.

Vliesbehang Zutphen

Vliesbehang of glasvezel in Zutphen laten aanbrengen door een behangspecialist is bij ons voordelig.

Onze vliesbehang specialist is vakkundig, betrouwbaar en snel. Bovendien zijn de prijzen scherp. Vraag daarom snel een offerte vliesbehang in Zutphen aan.

Vliesbehang Almere

 Ook in Almere zijn onze vliesbehang specialisten actief met het aanbrengen van vliesbehang. Wilt u ook uw huis verfraaien met vliesbehang behang in Almere?

Onze vakmannen zorgen voor een strak afgewerkt muur met het aanbrengen van vliesbehang in Almere. Vraag maar direct een offerte aan.

Vliesbehang Heteren

De combinatie vliesbehang Heteren is onder meer bekend van vliesbehang Nederland bv. Wilt uw muren strak afwerken met dit behang?

Maak dan nu gebruik van de mogelijkheid om voor vliesbehang in Heteren een offerte met een scherpe prijs aan te vragen.

Vliesbehang Leeuwarden

Op het gebied van vliesbehang in Leeuwarden aanbrengen in woningen zijn er vele mogelijkheden. Vaak komt eerst de vraag, is vliesbehang glasvezel?

Uiteraard is het mogelijk om uitgebreide informatie te ontvangen om alle ins en outs te ontdekken over vliesbehang. Dan kiest u daarna weloverwogen voor het aanvragen van een offerte.

Vliesbehang Zwolle

Bij de keuze voor vliesbehang in Zwolle is het natuurlijk van belang om goed geïnformeerd te zijn. Bijvoorbeeld met betrekking tot het verschil vliesbehang en vliesbehang.

Of door antwoord te krijgen op de vraag, moet je vliesbehang verven? Alle uitgebreide informatie zorgt ervoor dat u een goede keuze maakt. Daarna vraagt u simpel een offerte voor vliesbehang in Zwolle aan.

Vliesbehang Alkmaar         

Wilt u vliesbehang in Alkmaar laten aanbrengen met vliesbehang finish? Er zijn meerdere opties om het behang mee te verven.

Uiteraard is vliesbehang finish daarvoor een optie en misschien heeft u wel advies gevraagd op een vliesbehang forum. Daar geven ervaringsdeskundigen vaak persoonlijke adviezen.

Zo geven onze vliesbehang specialisten u ook graag advies bij het aanbrengen van vliesbehang in Alkmaar. Ook is het mogelijk vrijblijvend een offerte aan te vragen.

Vliesbehang Amersfoort    

Het is voor het aanbrengen van vliesbehang in Amersfoort belangrijk dat het juiste vliesbehang gereedschap voorhanden is. Of gaat u het niet zelf doen?

Wilt u graag vliesbehang goedkoop in Alkmaar laten aanbrengen? Een offerte voor vliesbehang glasvezel is binnen een paar minuten al aangevraagd.

Vliesbehang Arnhem

Bent u bezig met het uitzoeken van vliesbehang in Arnhem? Dan is het handig om te weten hoeveel vliesbehang gram het beste is.

Vliesbehang hoeveel gram is een belangrijk onderdeel van het maken van de beste keuze. Laat u anders adviseren door een van onze vliesbehang specialisten in Arhem.

Vliesbehang Capelle aan den IJssel

 Kies voor de beste kwaliteit vliesbehang in Capelle aan den IJssel. Voor wat betreft het aanbod vliesbehang behang Capelle aan den IJssel is er een ruime keuze.

Bijvoorbeeld qua merk en lengte van de rol net als de gramdikte. Wilt u het beste van het beste? Kies dan voor het inhuren van een van onze vliesbehang behangspecialisten.

Vliesbehang behang Zeewolde      

Heeft u problemen met vliesbehang behang in Zeewolde? Laat het behang op veel plaatsen los of laat het vliesbehang scheuren zien?

Vliesbehang herstellen is eventueel een optie. Bijvoorbeeld met vliesbehang plamuren of door het te verwijderen en opnieuw te behangen. Schakel onze specialisten in voor concreet advies.

Vliesbehang Den Bosch                  

Vliesbehang in Den Bosch op uw muren? Onze behangers voeren de klus van A tot Z uit inclusief de combi vliesbehang schuren.

Dat betekent dat onze behangers de muren eerst machinaal schuren en eventuele beschadigingen plamuren. Vraag voor vliesbehang in Den Bosch vandaag nog een offerte aan.

Vliesbehang Deventer

Bent u van plan om vliesbehang in Deventer aan te laten brengen en wilt u weten wat de vliesbehang soorten zijn?

Er zijn meerdere vliesbehang soorten te onderscheiden. Wat voor u de beste keuze is, hoort u van onze behangspecialisten. Vraag daarom vrijblijvend meer informatie of een offerte aan.

Vliesbehang direct Nijkerk

Wilt u zo snel mogelijk vliesbehang in Nijkerk laten aanbrengen? Veel bedrijven hebben al een planning die lang vooruit gevuld is.

Wij bieden u wel de mogelijkheid om op korte termijn vliesbehang in Nijkerk aan te brengen in uw woning. Vraag naar de mogelijkheden of dien een aanvraag in.

Vliesbehang Dordrecht      

Als u vliesbehang in Dordrecht wilt laten aanbrengen op uw muren staan onze behangspecialisten voor u klaar.

Onze behangers nemen een vliesbehang rol mee of uiteraard meerdere rollen afhankelijk van het oppervlak. Het snel en efficiënt werken, maakt uw muren in een handomdraai als nieuw.

Vliesbehang Drenthe

 Onze specialisten zijn met het aanbrengen van vliesbehang in Drenthe actief. Het maakt niet uit waar u in de provincie woont.

Misschien gaat u wel naar een nieuwbouwwoning verhuizen waar u vliesbehang papier op de muren wenst. Of woont u in een woonboerderij die u wilt moderniseren.

Vliesbehang Haarlem

Onze vliesbehang specialisten zijn regelmatig actief met het behangen van vliesbehang in Haarlem. Een vraag die vaak voorbij komt is de volgende: is vliesbehang naadloos?

Het antwoord daarop is bevestigend. Onze specialisten maken gebruik van de beste materialen inclusief het beste lijm voor vliesbehang behang. Het resultaat is een muur zonder naden.

Vliesbehang Harderwijk    

Ervaringen met vliesbehang van anderen spelen vaak mee met het maken van een keuze. Hoort u ook goede verhalen en wilt u vliesbehang in Harderwijk laten aanbrengen?

Vliesbehang is een behangsoort die voor een strakke muur zonder naden zorgt. Ook uw woning in Harderwijk is op te knappen en te verfraaien met dit behang.

Vliesbehang Helmond

Heeft u in overweging om vliesbehang Helmond aan te laten brengen? Of twijfelt u nog tussen andere opties? Vliesbehang fotobehang is een optie.

Bijvoorbeeld door een aantal muren met vliesbehang te behangen voor een strak effect. Het fotobehang op een andere muur in de ruimte is dan een echte blikvanger. Vraag gerust een offerte aan voor deze combinatie.

Vliesbehang Meppel

 Zoekt u naar de combinatie vliesbehang werkspot om de behangklus voordelig uit te besteden? Onze vliesbehang specialisten zijn voordelig in te huren.

U krijgt naar aanleiding van uw verzoek om een offerte direct inzicht in de vliesbehang kosten per m2. Vraag daarom een offerte vliesbehang in Meppel aan.

Vliesbehang woerden

Bent u voor vliesbehang in Woerden op zoek naar een vliesbehang aanbieding? Wij hanteren dusdanig lage prijzen dat er altijd sprake is van een goedkope oplossing.

Wilt u weten hoe voordelig het is om vliesbehang in Woerden te laten plakken? Vraag dan een offerte vliesbehang aanbrengen prijs aan. U krijgt vrijblijvend bericht over de kosten.

Vliesbehang Zaandam

 Speelt u met de gedachte om vliesbehang in Zaandam te laten aanbrengen? Hebben de goede vliesbehang recensies u daarbij op het idee gebracht?

Een vliesbehang review uit de praktijk geeft u een uitstekend inzicht in de voordelen. Vraag maar vrijblijvend een offerte aan voor vliesbehang in Zaandam.

Vliesbehang Zeeland

Vliesbehang in Zeeland laten aanbrengen? De kans is groot dat de combinatie vliesbehang Marktplaats een zoekopdracht is geweest.

Daar vindt u uiteraard talloze aanbieders. Wij bieden u hierbij de gelegenheid om een offerte voor het aanbrengen van renovatievlies in Zeeland aan te vragen.

Vliesbehang Tegelen

Vliesbehang waar te koop? Dat is misschien uw vraag als u vliesbehang in Tegelen wilt aanbrengen in uw woning. Heeft u al nagedacht over de uitbesteding van de klus?

Het uitbesteden van het aanbrengen van vliesbehang in Tegelen is voordelig als u een van onze specialisten inhuurt. Vraag maar eens een prijsopgave aan. Die ontvangt u vrijblijvend.

Vliesbehang Ter Apel

Vliesbehang in Ter Apel laten aanbrengen door een vakman? Ook in Ter Apel komen onze specialisten langs om uw woning mooier te maken.

Vraag vrijblijvend voor vliesbehang in Ter Apel een offerte aan. Wij zorgen ervoor dat u niet te veel hoeft te betalen.

Vliesbehang Tiel

Vliesbehang exclusief toepassen in uw woning, zoals in uw woonkamer en slaapkamers? Dat leidt tot een moderne look met muren die volledig strak zijn.

Het is uiteraard mogelijk om vliesbehang in Tiel te laten aanbrengen door een van onze vakspecialisten. Dat is voordelig en is snel te realiseren.

Vliesbehang Roosendaal

 Wilt u graag vliesbehang in Roosendaal in uw huis laten aanbrengen? Onze vakmannen zorgen voor een gegarandeerd perfect resultaat.

Bijvoorbeeld met vliesbehang in keuken en natuurlijk met een strakke afwerking van vliesbehang in hoeken. Zo lijkt het alsof uw muur glad gestukt is.

Vliesbehang Hoofddorp

Staat u voor het besluit om wel of niet vliesbehang in Hoofddorp in uw woning te laten aanbrengen. Twijfelt u nog? Bezoek dan eens een vliesbehang showroom.

U krijgt dan uitgebreide informatie over alle mogelijkheden. Bovendien is het mogelijk om vliesbehang in de showroom in de praktijk te ervaren door te zien en te voelen.

Vliesbehang Friesland

Op zoek naar vliesbehang behang Friesland? Heeft u al een beeld voor ogen hoe het vliesbehang in Friesland aanbrengen tot een verfraaiing van uw woning leidt?

Misschien dat een vliesbehang jpg foto al een duidelijk beeld laat zien. Als onze vakspecialisten zijn langs geweest om vliesbehang aan te brengen, is het resultaat nog mooier in het echt.

Vliesbehang Culemborg

 Vliesbehang in Culemborg laten aanbrengen? Of zelf doen en op zoek naar een fabriekswinkel vliesbehang? Of heeft u nog geen keuze gemaakt tussen glasweefsel en vliesbehang?

Vraag anders eens een offerte aan voor het uitbesteden van het aanbrengen van vliesbehang in Culemborg. U krijgt snel een scherpe aanbieding van onze vliesbehang specialisten.

Vliesbehang Ede

Ten aanzien van het aanbrengen van vliesbehang in Ede zijn er zowel mogelijkheden voor nieuwbouw als voor bestaande bouw.

Wilt u de zekerheid van strakke muren in uw huis, zo mooi dat het wel stucwerk lijkt? Huur dan een van onze vakmannen in die dat voor u realiseren.    

Vliesbehang Moordrecht

Vliesbehang in Moordrecht aan laten brengen in uw nieuwbouwhuis? Of wilt u een bestaande woning opknappen met vliesbehang om een moderne en strakke look te krijgen?

Maak dan van de mogelijkheid gebruik om voordelig een van onze vliesbehang specialisten in te huren. Vraag vrijblijvend een offerte voor vliesbehang in Moordrecht aan.

Waarom een vakman inhuren voor het aanbrengen van vliesbehang?

U ziet dat onze vakmannen overal in Nederland werkzaam zijn. Als u nog twijfelt over het inhuren van een vliesbehang specialist laten wij u graag nog het volgende weten.

Een kwalitatief resultaat met strak afgewerkte muren is de garantie die u krijgt bij het inhuren van een vakman. U bent in principe alleen kosten kwijt voor de arbeid.

U hoeft zelf helemaal geen aankopen te doen, zoals vliesbehang, behanglijm en andere benodigdheden.

Laag btw tarief voor huizen ouder dan 2 jaar

Er is bovendien een reden waarom het inhuren van een vakman helemaal niet zo duur is. Het lage btw tarief van 9% is namelijk van toepassing als uw woning ouder is dan 2 jaar.

Met betrekking tot de aanschaf van het behang net als van lijm geldt dat onze specialisten bij fabrikanten of groothandels inkopen. U profiteert in dat geval uiteraard van een lagere prijs.

Of beter gezegd, u bent verzekerd van het gebruik van de beste kwaliteitsproducten als het gaat om vliesbehang. Dat geldt uiteraard ook voor lijm en voor het verf om mee te schilderen.

Huur een professionele vliesbehanger van Behangservice Nederland

Het is gewoon prettig als u klussen als het aanbrengen van vliesbehang en het schilderen niet zelf hoeft te doen.

Of u moet het natuurlijk al geweldig leuk vinden om zelf aan de slag te gaan. In dat geval is het wel mogelijk dat u niet het beoogde resultaat krijgt.

Vooral als er sprake is van een gebrek aan ervaring. Het lijkt heel simpel om vliesbehang aan te brengen, maar dat is het niet.

 • Garantie op strak resultaat
 • Laag btw tarief voor woningen ouder dan 2 jaar
 • Beste kwaliteitsproducten
 • Zelf niets hoeven doen

Kies daarom voor het inhuren van een vliesbehang specialist en vraag meteen een vrijblijvende offerte aan.