Behang overschilderen

Waarom behang overschilderen? Als u op zoek bent naar een snelle en goedkope manier om uw kamer een nieuwe uitstraling te geven, kan het overschilderen van behang een goede optie zijn.

Het is een geweldige manier om ouder behang een frisse nieuwe uitstraling te geven zonder het te hoeven verwijderen. Bovendien kunt u zo uw kamer gemakkelijk aanpassen aan uw veranderende stijlvoorkeuren.

Wil je behang laten overschilderen? Behangservice Nederland staat voor je klaar.

Of bel ons: 030-2072303

Een afbeelding van een muur waarop een laag verf is aangebracht over het bestaande behang, wat zorgt voor een nieuwe en frisse uitstraling van de kamer. Dit is de beste manier voor het overschilderen van behang.

Behang overschilderen met muurverf

Voor het overschilderen van behang is de volgende voorbereiding noodzakelijk:

Voorbereiding van de muur

Voordat u begint met behang overschilderen, moet u de muur goed voorbereiden. Reinig het behang grondig met water en een spons om stof en vuil te verwijderen.

Laat de muur vervolgens volledig drogen voordat u begint met schilderen. Deze tips zijn ook voor verven over behang met reliëf.

Als het behang erg glad is of als u gaat schilderen op behang met een patroon, dan is het aan te raden om eerst een laag hechtingsprimer aan te brengen.

Hierdoor zal de verf beter hechten aan het behang en krijgt u een mooier eindresultaat. Wil je altijd opnieuw aanbrengen? Dit zijn onze tips voor behangen vliesbehang.

Het kiezen van de juiste verf

Welke verf voor behang? Het kiezen van de juiste verf is cruciaal bij behang overschilderen. Gebruik verf op waterbasis en kies voor een matte of satijnen afwerking om eventuele oneffenheden in het behang te maskeren.

Als u glanzende verf gebruikt, zullen eventuele onvolkomenheden in het behang duidelijker zichtbaar zijn. Buiten schilderen kun je eventueel ook opnieuw behangen over renovliesbehang.

Aanbrengen van de verf

Gebruik een goede kwaliteit verfroller om de verf gelijkmatig over het behang aan te brengen. Zorg ervoor dat u de verf niet te dik aanbrengt om afbladderen te voorkomen.

Breng de verf aan in lange, gelijkmatige bewegingen, beginnend bij de bovenkant van de muur en werkend naar beneden. Ontdek de beste manier voor vinyl behang verven.

Als u meerdere lagen verf aanbrengt, laat elke laag dan volledig drogen voordat u de volgende aanbrengt.

Houd er rekening mee dat het behang na het schilderen waarschijnlijk een beetje donkerder zal zijn dan de kleur op het blik verf. Je kunt geen behang verven met muurverf.

Tips voor het overschilderen van behang

  • Zorg ervoor dat u de muur goed voorbereidt voordat u begint met schilderen.
  • Gebruik verf op waterbasis en kies voor een matte of satijnen afwerking.
  • Gebruik een goede kwaliteit verfroller om de verf gelijkmatig over het behang aan te brengen.
  • Breng de verf aan in lange, gelijkmatige bewegingen.
  • Laat elke laag verf volledig drogen voordat u de volgende aanbrengt.
  • Houd er rekening mee dat het behang na het schilderen waarschijnlijk een beetje donkerder zal zijn dan de kleur op het blik verf.

Behang verwijderen of overschilderen

Als u op zoek bent naar een manier om uw kamer een nieuwe uitstraling te geven, kunt u kiezen tussen het verwijderen van het oude behang of het overschilderen ervan.

Het verwijderen van het behang kan tijdrovend zijn, maar het geeft u de mogelijkheid om een schone lei te beginnen en uw muur volledig aan te passen aan uw stijlvoorkeuren.

Het overschilderen van het behang kan een snelle en goedkope oplossing zijn, maar het is belangrijk om ervoor te zorgen dat het oude behang geschikt is voor overschilderen en dat u de juiste voorbereidingen treft voor een optimaal resultaat.

Geschilderd behang overschilderen

Als u geschilderd behang wilt overschilderen, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat het geschilderde oppervlak goed is voorbereid.  Reinig de muur grondig en breng indien nodig een laag primer aan om de verf beter te laten hechten.

Kies bij behang schilderen altijd voor verf op waterbasis en een matte of satijnen afwerking om eventuele oneffenheden in het behang te maskeren.

Gebruik een goede kwaliteit verfroller om de verf gelijkmatig aan te brengen en laat elke laag volledig drogen voordat u de volgende aanbrengt. Door deze stappen te volgen, kunt u geschilderd behang succesvol overschilderen.

Vinyl behang overschilderen

Het overschilderen van vinyl behang kan lastiger zijn dan bij ander behang vanwege de gladde, waterafstotende oppervlakken.

Het is belangrijk om het vinyl behang goed voor te bereiden voordat u gaat schilderen. Reinig de muur grondig en schuur de oppervlakte met fijn schuurpapier om de verf beter te laten hechten.

Breng vervolgens een laag hechtingsprimer aan voordat u de verf aanbrengt. Kies voor verf op waterbasis en een matte afwerking om eventuele oneffenheden te maskeren.

Gebruik een goede kwaliteit verfroller om de verf gelijkmatig aan te brengen en laat elke laag volledig drogen voordat u de volgende aanbrengt.

Vlies behang overschilderen

Vliesbehang is over het algemeen goed geschikt om over te schilderen, omdat het een glad oppervlak heeft en niet gemakkelijk scheurt of krimpt.

Het is echter belangrijk om het vliesbehang goed voor te bereiden voordat u gaat schilderen. Reinig de muur grondig en schuur eventuele oneffenheden weg.

Breng vervolgens een laag hechtingsprimer aan voordat u de verf aanbrengt. Kies voor verf op waterbasis en een matte afwerking om eventuele oneffenheden te maskeren.

Gebruik bij vliesbehang schilderen een goede kwaliteit verfroller om de verf gelijkmatig aan te brengen en laat elke laag volledig drogen voordat u de volgende aanbrengt.

Kun je behang overschilderen?

Ja, het is vaak mogelijk om behang te overschilderen. Het overschilderen van behang kan een snelle en goedkope manier zijn om uw kamer een nieuwe uitstraling te geven zonder het oude behang te hoeven verwijderen.

Het is echter belangrijk om ervoor te zorgen dat het oude behang geschikt is voor overschilderen en dat u de muur goed voorbereidt voordat u begint met schilderen.

Door het oude behang goed schoon te maken, eventuele oneffenheden te repareren en de juiste verf te kiezen, kunt u prachtige resultaten bereiken en uw kamer upgraden met een nieuw uiterlijk. Kies altijd voor schilderbaar behang.

Wil je Behangservice Nederland inhuren om je muren of plafonds te schilderen? Vul dan het contactformulier in.

Let op: onze prachtige actie van 20% korting stopt binnenkort. Aarzel daarom niet en vraag vandaag nog vrijblijvend een offerte aan, waarbij we je een prijsgarantie van 1 jaar bieden!