Glasvezelbehang

Voor renovatie- en nieuwbouwwoningen wordt glasvezelbehang veel gebruikt. Het is namelijk perfect om oneffenheden mee weg te werken.

Ook is het ideaal tegen scheurvorming, iets wat je veel tegenkomt bij nieuwbouw. Scheuren ontstaan omdat de muren van nog jarenlang in- en uitzetten.

Glasvezelbehang wordt vanwege zijn positieve eigenschappen gezien als een prima alternatief voor stucwerk. Het is namelijk sterk, duurzaam en vrij goedkoop.

Buiten dat het lijkt op stucwerk kun je het ook schilderen in elke gewenste kleur. Dit maakt het een geweldige afwerking voor muren en plafonds. Lees ons blog voor meer info!

Heb je vragen? Bel ons: 030-2072303

Glasvezelbehang

De voordelen:

 1. Goedkoper dan stucen
 2. Blijf jarenlang mooi
 3. Je kunt het sauzen
 4. Het is overschilderbaar
 5. Beschermt muren tegen haarscheurtjes
 6. Werkt oneffenheden weg

De nadelen:

 1. Minder glad als stucwerk of renovlies
 2. Duurder dan andere soorten behang
 3. Niet afneembaar
 4. Beperkte duurzaamheid

Strakke afwerking voor muren

Glasvezelbehang kopen kan in verschillende diktes en afwerkingen. Zo kun je zelf bepalen wat het beste past bij je interieur.

Erg populair is de dunne variant van 150 gram omdat dit een strakke look geeft. Het zorgt er namelijk voor dat vooral de hoeken er strak uit komen te zien.

Behangservice Nederland gebruikt deze dikte bij nieuwbouw maar voor renovatiewoningen geven wij de voorkeur aan 200 gram.

Dit komt omdat je met dikker behang net iets meer oneffenheden kunt wegwerken. Dit kan handig zijn wanneer het om een oude woning gaat.

Mocht je echt een glad resultaat willen dan adviseren wij je om renovlies behang te kopen. Dan zie je echt geen enkele naad meer.

Zorg voor een egale ondergrond

Voordat wij glasvezelbehang aanbrengen controleren wij altijd eerst de ondergrond. Het is van groot belang dat deze egaal is. Ook wel behangklaar genoemd.

Ondanks dat wij met behang een glad resultaat kunnen behalen zijn er wel enige beperkingen. Zo blijft je eventuele uitsteeksel altijd zien.

Daarom raden wij onze klanten soms aan om slechte muren eerst te voorzien van een filmlaag. Dit is een kleine stuclaag waar glasvezel beter op hecht en waarop je geen enkel putje of bultje meer ziet.

Een filmlaagje moet je wel machinaal schuren om ervoor te zorgen dat de muur volledig vlak wordt. Vergeet daarna niet om de muur even schoon te maken met een natte doek.

Als extra tip adviseren we je om voorstrijk aan te brengen. In de praktijk merken wij dat je dan toch een betere hechting krijgt met het glasvezel behang.

Glasvezel behang

Glasvezelbehang zelf aanbrengen: kan dat?

Glasvezelbehang glad aanbrengen is toch wat de meeste woningbezitters willen. Wij denken dat dit in principe mogelijk is maar je moet dan wel behangervaring hebben.

Veel mensen vergelijken glasweefselbehang met vliesbehang en denken dat het wel moet lukken. Toch zijn de verschillen tussen deze behangsoorten erg groot.

Een gewoon behangetje plakken kan iedereen maar glasvezel heeft een aantal unieke eigenschappen. Zo kan het de huid irriteren en kan het lastig zijn om naadloos aan te brengen.

Het is een speciale behangtechniek die je niet zomaar iedereen kan uitleggen. Daarom zie je ook nergens cursussen om te behangen met glasvezel behang.

Moet je glasvezelbehang sauzen of spuiten?

Je kunt behang spuiten met latex maar wij raden het je af. Glasvezelbehang bestaat namelijk uit vezels en deze kun je beter dichten door ze te rollen.

Dit is dan ook de reden waarom wij de latex aanbrengen op behang met een roller. Het duurt misschien iets langer maar het zorgt wel voor een gelijkmatigere dekking.

Gebruik verf van een hoge kwaliteit

Het afwerken van een woning moet goed gebeuren en daar heb je kwaliteitsproducten voor nodig. Deze vindt je niet in elke online webshop!

Als we kijken naar goede verfmerken om behang mee te schilderen dan kom je toch wel uit bij:

 • Wijzonol
 • Sigma
 • Sikkens.

Het is wat duurder dan normale behangverf maar het geeft wel een veel mooiere dekking bij glasvezelbehang schilderen.

Huur een professionele glasvezelbehanger van Behangservice Nederland.

Wat kost glasvezelbehang?

De kosten van glasvezelbehang per vierkante meter zijn afhankelijk van een aantal factoren. De belangrijkste factor is uiteraard de soort afwerking die je wenst. Bij Behangservice Nederland kun je uit drie verschillende pakketten kiezen:

 • Glasvezelbehang behangen exclusief materiaal €9,99 per m2
 • Behangen inclusief materiaal: €11,99 per m2
 • Complete wandafwerking inclusief sausen €12,99 m2

Bij al onze acties gebruiken wij uitsluitend A-kwaliteit glasvezel behang en geven wij 100% garantie op ons werk en de materialen.

Huur een professionele glasvezelbehanger

De kosten voor het laten aanbrengen van glasvezelbehang zijn echt de investering waard. Bij ons betaal je in de actie periode €12,49 per vierkante meter.

Voor dit bedrag heb je een compleet pakket inclusief het materiaal, professioneel aanbrengen en schilderen. Dit is een aanbieding die je niet snel tegenkomt!

Wij leveren de muren altijd geschilderd op in de kleurcodes 9010 of 9016. Dit zijn witte latex kleuren die je muren er echt uit laten knallen.

Mocht je een wand in een andere kleur willen hebben, dan kun je dit door ons laten doen tegen een extra vergoeding.

Overigens is het een veel voorkomend verzoek om bepaalde wanden te voorzien van een andere kleur. Denk aan een muur in de woonkamer of slaapkamer.

Glasvezelbehang aanbieding

Aan onze reviews en video’s kun je zien dat wij staan voor de hoogste kwaliteit. Behangservice Nederland leeft namelijk al meer dan 20 jaar, van goede mond op mond reclame.

Glasvezelbehang laten aanbrengen door een professionele behanger? Meldt je dan vrijblijvend bij ons aan voor een offerte.