Stuc behang

Al meer dan 20 jaar werkt Behangservice Nederland met stuc behang.  In deze blog bespreken we wat het is, hoe het werkt en wat de voordelen ervan zijn.

We geven je tips voor het aanbrengen en verwijderen. Ook nemen we hier alle soorten stuc behang door. Straks weet je precies hoe je met glasvliesbehang een stuklook krijgt.

Wil jij ook goedkope behang muren die gestuct lijken? Ontdek dan ons totaal pakket van €12,49 per m2. Behangservice Nederland werkt je wanden compleet af. Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan.

Heb je vragen? Bel ons: 030-2072303

Laat stuc behang aanbrengen door het team van Behangservice Nederland.

Wat is stuc behang?

Het is een muurbekleding die de uitstraling van stucwerk nabootst. Het is gemaakt van verschillende behang materialen zoals vinyl, papier of textiel en heeft een reliëfstructuur die lijkt op stucwerk.

Onze klanten geven aan de beste ervaringen te hebben met renovlies kopen. Dit wordt veel gekocht voor nieuwbouw. Het is namelijk glad en wordt gezien als het beste alternatief voor stucen.

Ontdek ook wat meer dan 1000 klanten vinden van Behangservice Nederland op ons Youtube kanaal!

Kan je Stuc behangen?

Ja, het is mogelijk om stucwerk te behangen, maar het is belangrijk om bepaalde stappen te volgen voor het beste resultaat. Ten eerste moet het stucwerk volledig droog en uitgehard zijn voordat je begint met behangen.

Zorg ervoor dat het oppervlak glad en vrij van oneffenheden is voordat je het behang aanbrengt. Het is ook aan te raden om een primer op het gestucte oppervlak aan te brengen om de hechting van het behang te verbeteren.

Kies vervolgens een geschikt behang en volg de instructies van de fabrikant om het correct aan te brengen. Zorg ervoor dat je het behang netjes snijdt en gladstrijkt voor een professionele afwerking.

Wat niet mogelijk is is stuc behang over spachtelputz. Behangservice Nederland moet dan eerst de muur stucen om daarna renovlies behang aan te brengen.

Voordelen van stuc behang

Het heeft vele voordelen, waaronder duurzaamheid, makkelijke aanbrenging en de mogelijkheid om kleine oneffenheden te verbergen. Dit lukt ook altijd goed met glasweefselbehang.

Dit type behang heeft verschillende voordelen ten opzichte van traditionele wandafwerkingen. Hier zijn vijf voordelen van stuc behang:

  1. Betaalbaar: Het gebruik is veel goedkoper dan het laten aanbrengen van een echte betonnen muur.
  2. Eenvoudig aan te brengen: In tegenstelling tot het aanbrengen van betonconstructie, is metal stuc behang eenvoudig te installeren. Het kan over elk oppervlak worden aangebracht, zolang het maar vlak en schoon is.
  3. Veelzijdig: Je kunt het bij ons kopen in verschillende kleuren en texturen, waardoor het gemakkelijk aan te passen is aan de stijl van uw woning.
  4. Duurzaam: Het is slijtvast en bestand tegen scheuren en beschadigingen. Hierdoor gaat het veel langer mee dan traditionele wandafwerkingen.
  5. Gemakkelijk te onderhouden: Het is easy te reinigen en te onderhouden. Het kan worden afgenomen met een vochtige doek om stof en vuil te verwijderen.
  6. Stuc behang verwijderen: Met de juiste middeltjes is dit een simpele taak. Voor dit type behang is een speciale techniek nodig die het werk vereenvoudigd.

Kortom, stuc behang is een betaalbare, veelzijdige en duurzame optie voor het creëren van een betonlook muur in uw huis. Kies altijd tussen vliesbehang of glasvezelbehang.

Stucbehang kun je aanbrengen en schilderen. Ontdek wat de voordelen zijn voor nieuwbouw.

Het aanbrengen van stuc behang

Het plakken van stucbehang is over het algemeen eenvoudig en vereist geen speciale vaardigheden of gereedschap.

Dit is belangrijk zat je ervoor kunt zorgen dat de muur waarop het behang wordt aangebracht vlak en schoon is.

Bij stuc behang aanbrengen is speciale vliesbehang lijm worden aangebracht op de muur met een roller of borstel. Het behang moet vervolgens zorgvuldig worden aangebracht en gladgestreken met een spatel om luchtbellen te voorkomen.

Eventuele overlap moet worden afgesneden en de randen moeten netjes worden afgewerkt. Daarna moet het goed drogen voordat het kan worden geschilderd of afgewerkt.

Wat is goedkoper stucen of glasvezelbehang?

Over het algemeen is glasvezelbehang goedkoper dan stucwerk. Het aanbrengen van stucwerk vereist vaak gespecialiseerde vakmensen en het gebruik van verschillende materialen, zoals stucmortel en afwerkingslagen. Dit kan de kosten aanzienlijk verhogen.

Glasvezelbehang daarentegen is meestal goedkoper in aanschaf en kan gemakkelijker zelf worden aangebracht, waardoor je arbeidskosten bespaart.

Bovendien heeft glasvezelbehang een langere levensduur en is het duurzamer dan traditioneel behang, waardoor je op de lange termijn ook kosten bespaart.

Het is echter belangrijk om te overwegen welke optie het beste past bij je specifieke situatie en gewenste afwerking. Behangservice Nederland geeft je graag advies over de verschillende opties.

Welk merk moet ik kopen?

Je kunt stuc behang Hornbach, stuc behang Karwei kopen of stuc behang Gamma. Toch raden wij je dit af wanneer jouw woning een stuclook moet krijgen. De kwaliteit die zij verkopen is namelijk niet geweldig.

Wij hebben veel lezers die hun ervaringen delen op onze sociale media kanalen. Vergelijk de reviews die Behangservice Nederland krijgt maar eens met die van de bouwmarkten.

Behangservice Nederland wil je graag wijzen op onze aanbieding. Wij garanderen een glad resultaat al vanaf €13 per m2. Dit is inclusief het behangen, schilderen en het materiaal!