Behang Verwijderen

Behang verwijderen kan een uitdagende en tijdrovende taak zijn, vooral als het behang al lang op de muur zit. Gelukkig zijn er verschillende methoden die je kunt gebruiken om het proces soepel te laten verlopen.

In deze blog behandelen we verschillende behangsoorten om u te helpen bij het verwijderen van behang. Op deze manier halen wij behang al meer dan 20 jaar van muren af.

Wil je ook goedkoop behang laten verwijderen door onze jongens? Dit kan al vanaf een paar euro per vierkante meter. Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan (landelijk) of bel ons hoofdkantoor: 030-2072303

Behang verwijderen.

Wat heb je nodig om behang te verwijderen?

 • Stoommachine
 • Behangafstomer
 • Behangspatel
 • Behangperforator
 • Emmer
 • Warm water
 • Afwasmiddel
 • Spons
 • Azijn
 • Handschoenen
 • Beschermende kleding

Wat voor behang wilt u verwijderen?

Hoe behang verwijderen zonder muren te beschadigen

Met onze tips ben je zo klaar met behang eraf halen en zullen je muren of gipsplaten heel blijven.

Stap 1: Voorbereiding

Voordat je begint met het verwijderen van het behang, moet je jouw werkruimte voorbereiden. Bedek de vloer met een beschermende laag en zorg ervoor dat je beschermende kleding en handschoenen draagt.

Verwijder alle meubels en accessoires uit de kamer of verplaats ze naar het midden van de kamer. Ontdek onze beste behang verwijderen tips en maak gebruik van ze!

Stap 2: Het behang doorboren

Gebruik een behangperforator om het behang te doorboren. Dit maakt het gemakkelijker om stoom of water achter het behang te krijgen en de lijm los te maken.

Zorg ervoor dat je het behang gelijkmatig doorboort om ervoor te zorgen dat het vocht gelijkmatig verdeeld wordt. Uiteraard kun je ook Dasty of wasverzachter gebruik om het behang eraf te krijgen. Dit duurt echter langer dan nodig. Zo kun je behang eraf halen zonder de muur te beschadigen.

Stap 3: behang verwijderen stoomapparaat

Gebruik een stoommachine of een behangafstomer om stoom of water aan te brengen op het behang. Dit maakt de lijm losser en maakt het gemakkelijker om het behang van de muur te halen.

De stoom of het water moet op een constante temperatuur houdt en niet te dicht bij het behang komt om beschadiging te voorkomen.

Dit is een prima manier voor het verwijderen van oud behang. Uiteraard kun je ook behang verwijderen zonder stoomapparaat.

Stap 4: Oud behang verwijderen

Gebruik een behangspatel om voorzichtig het behang van de muur te schrapen. Begin bij de randen en werk langzaam naar het midden van het stuk behang.

Het behang hoort in grote stukken verwijdert te worden en niet in kleine stukjes, om te voorkomen dat u de muur beschadigt. Handige tips kun je ook vinden bij behang verwijderen – oma weet raadt.

Stap 5: Lijmresten verwijderen

Als er nog lijmresten op de muur zitten, meng dan warm water en afwasmiddel en breng dit met een spons aan op de muur.

Laat de oplossing enkele minuten intrekken voordat u de lijmresten voorzichtig afschraapt met de behangspatel. Herhaal dit proces totdat alle lijmresten zijn verwijderd.

Veel van onze klanten gebruiken een behangafstomer. Deze kun je huren en maakt je leven net iets makkelijker. Als laatste stap moet je de muren reinigen. Hiervoor gebruiken veel mensen behang verwijderen dasty.

Glasvezelbehang verwijderen

Natuurlijk is glasvezel behang verwijderen een uitdagende taak. Gelukkig kan nu door onze klanten gedaan worden met de juiste tools en technieken.

Begin door het behang te doorboren om de lijm los te maken en gebruik vervolgens een stoommachine of behangafstomer om het glasvezelbehang vochtig te maken en los te maken.

Gebruik een behangspatel om het behang voorzichtig van de muur te schrapen en werk van boven naar beneden.

Als er lijmresten op de muur achterblijven, kunt u een oplossing van warm water en afwasmiddel gebruiken om deze los te maken. Zorg ervoor dat je voorzichtig te werk gaat om uw muren niet te beschadigen.

Glasvliesbehang verwijderen

Glasvlies behang verwijderen kan lastig zijn vanwege de sterke hechting aan de muur. Begin door het behang met een perforator te doorboren, zodat de stoom of het water achter het behang kan komen en de lijm kan losmaken.

Gebruik vervolgens een stoommachine of behangafstomer om het behang vochtig te maken en los te maken. Gebruik een behangspatel om het behang voorzichtig van de muur te schrapen en werk van boven naar beneden.

Als er lijmresten op de muur achterblijven, kun je een oplossing van warm water en afwasmiddel gebruiken om deze los te maken. Wees voorzichtig om je muren niet te beschadigen tijdens het verwijderen van het glasvliesbehang.

Renovlies verwijderen

Renovlies behang verwijderen kan een tijdrovende en arbeidsintensieve klus zijn. Aangezien renovlies erg sterk en duurzaam is, kan het lastig zijn om het van de muur te krijgen zonder schade te veroorzaken.

Dit proces kan bestaan uit het weken van de muur om de lijm los te maken en het vervolgens voorzichtig afpellen van het renovlies.

Het is belangrijk om zorgvuldig te werk te gaan om schade aan de muur te voorkomen. Het inhuren van een professional voor glasvliesbehang aanbrengen kan een goede optie zijn als je niet bekend bent met het proces of als de klus te groot lijkt.

Wil je meer tips? Kijk dan een bij Behang Verwijderen. Een organisatie die zich uitsluiten bezig houd met het verwijderen van alle soorten behang.

Wat kost behang laten verwijderen?

Behang verwijderen lukt niet of is teveel werk? Huur dan onze behang verwijderaar in! Dit kan al vanaf €5 per vierkante meter. Vraag voor een exacte prijs een offerte aan.