Stucstop

Behangservice Nederland plaatst het liefst altijd een stucstop. Het komt steeds vaker voor dat wij een wand eerst moeten stucen voordat wij hem kunnen behangen.

Om te zorgen dat er geen scheuren rondom het kozijn ontstaan gebruiken wij een stucstopprofiel. De vraag naar deze handeling is explosief gestegen na onze video op YouTube.

Ook wanneer je niet wilt dat wij komen behangen dan kunnen wij alsnog de muren voor je stucen met hoekprofiel.

Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan of bel ons: 030-2072303

Wat is een Stucstop?

Het is een speciaal ontworpen materiaal dat wordt gebruikt bij het stucen van kozijnen om scheurvorming te voorkomen.

Het is een flexibele kunststof strip of band die op strategische plaatsen langs het kozijn wordt aangebracht.

De stucstop fungeert als buffer tussen het kozijn en het stucwerk, en kan kleine bewegingen opvangen zonder scheuren te veroorzaken.

Door het gebruik ervan wordt de levensduur van het stucwerk verlengd en wordt de kans op scheurvorming verminderd. Het zorgt voor een duurzame en esthetisch aantrekkelijke afwerking van het kozijn.

Waarom een Stucstop?

Stucstoppen zijn essentieel bij het stucen van kozijnen om scheurvorming te voorkomen. Het voorkomt spanningen en scheuren die kunnen ontstaan door de verschillende materialen en beweging van het kozijn.

De flexibele eigenschappen van een stucstop zorgen ervoor dat het kleine bewegingen opvangt zonder schade aan het stucwerk.

Door het gebruik wordt de levensduur van het stucwerk verlengd en zijn er minder reparaties nodig.

Het resulteert in een duurzame en aantrekkelijke afwerking van het kozijn. De laatste stap voor het mooiste resultaat is bij glasvezelĀ of renovlies behang laten aanbrengen.

Hoe Stucstop plaatsen?

Het plaatsen vereist een zorgvuldige aanpak. Zorg ervoor dat het kozijnoppervlak schoon en stofvrij is. Plaats het stevig tegen het kozijn en druk deze goed aan, zonder luchtbellen of openingen.

Hoe zet je Stucprofiel vast? Zorg ervoor dat het goed aansluit op zowel het kozijn als het aanliggende stucwerk voor een naadloze verbinding.

Gebruik indien nodig een plamuurmes om de stucstop gelijkmatig aan te drukken. Controleer of deze stevig vastzit. Gebruik hiervoor een stucstop 10mm of een stucstop 15 mm.

Nadat deze is geplaatst, kan je het stucwerk glad schuren. De volgende stap is het veilig op het kozijn aanbrengen, met de stuc stop als beschermende buffer tegen scheurvorming.

Stucstop Kozijn

Wil je een stucstop laten plaatsen in een kozijn? Huur dan een stukadoor van Behangservice Nederland in voor al je stuc- of behangwerkzaamheden.

Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan of bel ons: 030-2072303