Nieuwbouw

Het bouwen van je nieuwe woning is spannend, vooral als je begrijpt hoe het proces van nieuwbouw werkt. Het is begrijpelijk dat kopers enthousiast zijn om hun nieuwe huis van begin tot eind gebouwd te zien, zegt Geert Hendrik, directeur van Bouwsector Nederland.

“Onze huiseigenaren vinden het leuk om te zien hoe het huis samenkomt, van het gieten van de fundering tot het inlijsten en kijken hoe het huis vorm krijgt”, zegt hij. “Zodra het huis gipsplaten heeft, beginnen ze zichzelf te visualiseren terwijl ze in de ruimte wonen en hoe ze deze zullen gebruiken – zich voorstellen welke meubels waar komen en hoe ze vrienden en familie daar zullen vermaken.

“Ze besteden veel tijd aan het ontwerpen van het huis om uniek te zijn voor de behoeften en smaak van hun gezin, dus het is de moeite waard voor hen om alles samen te zien komen”, zegt Geert.

Om u te helpen de bouw van uw nieuwe huis voor te bereiden en te begrijpen, schetst dit artikel de typische stappen die uw bouwer neemt tijdens de bouw van een nieuw huis en wat er in deze belangrijke fasen gebeurt.

Houd er rekening mee dat het woningbouwproces van regio tot regio en van bouwer tot bouwer kan verschillen, vooral als u een uitgebreid huis op maat bouwt. Zorg ervoor dat u uw aannemer vraagt naar hun specifieke beleid en procedures.

“We moedigen onze huizenkopers aan om een afspraak te maken met hun makelaar of projectmanager om op elk moment naar buiten te komen en door het huis te lopen”, zegt Geert.

“We raden aan om op afspraak te zijn om een aantal veiligheidsproblemen of beperkingen bij nieuwbouw te verminderen wanneer een huis in aanbouw is. Het geeft ons ook de kans om een één-op-één gesprek aan te bieden dat misschien niet hetzelfde is via e-mail.”

Wil je de muren of plafonds van je woning laten afwerken? Maak dan gebruik van onze aanbieding!

Heb je vragen? Bel ons: 030-2072303

Krijg jij een nieuwbouwwoning?

Behangservice Nederland is gespecialiseerd in nieuwbouwwoningen. Wij kunnen je dus helpen met het stucwerk en met het behangen van renovlies behang.

Vraag voor het afwerken van wanden een gratis offerte aan! Wij geven de garantie op de hoogste kwaliteit en de goedkoopste prijzen.

De meest uitgebreide informatie over nieuwbouw. We geven uitleg over het bouwproces en alle stappen en kosten die daarbij horen.

1. Bereid de bouwplaats voor en giet de fundering

Dit zijn de stappen die ervoor moeten zorgen dat jij je droomwoning kunt betreden:

Bouwer vraagt vergunningen aan en verwerft deze

Voordat een bouwer een schop in de grond kan steken, moet de lokale overheid het ontwerp goedkeuren en vergunningen verlenen voor alles.

Denk aan de zonering en indeling (het veranderen van de contouren van het land om plaats te bieden aan uw huis en oprit) tot de septische systemen, woningbouw, elektrisch werk en sanitair. Zodra de nieuwbouw vergunningen zijn verkregen, kan de fysieke bouw beginnen.

Ontdek ook hoeveel flexwoningen de overheid gaat bouwen de komende jaren.

Bouwploeg niveaus site.

Vaak worden het bouwrijp maken en de funderingswerkzaamheden door dezelfde ploeg uitgevoerd, maar dit is misschien niet het geval bij een bebost perceel.

Met behulp van een graafmachine en een bulldozer maakt de bemanning de thuislocatie vrij van rotsen, puin en bomen en, indien van toepassing, graaft het septische systeem.

Bouwer plaatst houten vormen voor de tijdelijke fundering.

De bemanning egaliseert het terrein, zet houten vormen op om als sjabloon voor de fundering te dienen en graaft de gaten en greppels

Funderingen zijn geïnstalleerd.

Funderingen dienen als grondondersteuningssysteem (meestal gevormd met behulp van gestort beton en wapening) om te voorkomen dat het huis zinkt. Als uw huis een put krijgt, wordt deze op dit punt gegraven.

Als het huis een volledige kelder heeft, wordt het gat gegraven, worden de funderingen gevormd en gestort en worden de funderingsmuren gevormd en gestort.

Als de fundering plaat-op-niveau is, worden de funderingen gegraven, gevormd en gestort; het gebied ertussen is geëgaliseerd en voorzien van nutsvoorzieningen (bijv. sanitaire afvoeren en elektrische achtervolgingen); en de plaat wordt gegoten.

Zodra het beton in de gaten en sleuven is gestort, heeft het tijd nodig om uit te harden. Tijdens deze periode zal er geen activiteit zijn op de bouwplaats.

Waterdichting en sanitair zijn geïnstalleerd.

Nadat het beton is uitgehard, brengt de bemanning een waterdichtingsmembraan aan op de funderingsmuren.

Ze installeren bij nieuwbouw ook afvoeren, het riool, waterkranen en al het sanitair dat in de plaat op de eerste verdieping of kelderverdieping moet komen. Vervolgens vullen ze uitgegraven vuil op in het gat rond de funderingsmuur.

Uitsplitsing van de nieuwbouw kosten

Deze eerste stap levert de grootste bijdrage aan de bouwkosten. Er zijn bijna een dozijn factoren die de kosten van uw fundering kunnen beïnvloeden, van klimaat en grondsoort tot vierkante meters en arbeidskosten. Het nationale gemiddelde voor stichtingskosten is ongeveer € 8,385.

Tijdlijn

Het leggen van de fundering en het vrijmaken van de weg voor het huis is de belangrijkste stap, en het kan ook lang duren om te voltooien. Het is normaal om te verwachten dat dit deel meer dan een maand duurt.

Inspectie #1

Wanneer het uithardingsproces is voltooid, bezoekt een stadsinspecteur de locatie om ervoor te zorgen dat de funderingscomponenten aan de code voldoen en correct zijn geïnstalleerd.

Deze inspectie kan worden herhaald, afhankelijk van het type fundering (plaat, kruipruimte of kelder). Uw bouwer verwijdert dan de formulieren en begint met het coördineren van stap nr. 2, de framing-fase.

Wil je meer weten over het bouwproces? Ontdek alles wat je moet weten over de kavel en de vergunningen die daarvoor nodig zijn.

2. Volledige ruwe omlijsting

Dit is het stappenplan nieuwbouw die wordt gevolgd bij elk nieuwbouwproject:

Vloersysteem, wanden en daksysteem zijn opgeleverd.

Het vloersysteem, de wanden en het daksysteem (gezamenlijk bekend als de schil of het skelet van het huis) zijn voltooid.

Omhulling wordt aangebracht op buitenmuren en bedekt met beschermende folie.

Multiplex of georiënteerde strandplaatbekleding wordt aangebracht op de buitenmuren en het dak, en de ramen en buitendeuren worden geïnstalleerd.

De omhulling wordt vervolgens bedekt met een beschermende barrière die bekend staat als een huiswikkel; Het voorkomt dat water de structuur infiltreert en laat waterdamp ontsnappen. Dit verkleint de kans op schimmel en houtrot.

Uitsplitsing van de kosten

De gemiddelde kosten om een nieuwbouwhuis in te lijsten zijn momenteel € 7- € 16 per vierkante voet, inclusief arbeid.

De kosten kunnen variëren, afhankelijk van de complexiteit en grootte van het huis en de beschikbaarheid van materialen, dus zorg ervoor dat u met uw aannemer spreekt voor een nauwkeurige schatting.

Tijdlijn

Het inlijsten kan ongeveer één tot twee maanden duren, afhankelijk van de grootte en complexiteit van het huis en het weer.

3. Voltooi ruw loodgieterswerk, elektriciteit en HVAC

Tijdens deze nieuwbouw fase worden de volgende items geïnstalleerd:

 • Buizen en draden
 • Rioolleidingen en ventilatieopeningen
 • Watertoevoerleidingen
 • Badkuipen en douches
 • Leidingwerk voor HVAC-systeem
 • HVAC-ontluchtingspijpen
 • Elektrische bedrading en stopcontacten

Zodra de schil klaar is, kunnen gevelbeplating en dakbedekking worden geïnstalleerd. Tegelijkertijd beginnen de elektriciens en loodgietersbedrijven leidingen en draden door de binnenmuren, plafonds en vloeren te laten lopen.

Rioolleidingen en ventilatieopeningen, evenals watertoevoerleidingen voor elk armatuur, zijn geïnstalleerd. Badkuipen en douche-/badunits uit één stuk worden op dit punt geplaatst omdat er meer ruimte is om grote, zware voorwerpen te manoeuvreren.

Er wordt leidingwerk geïnstalleerd voor het verwarmings-, ventilatie- en airconditioningsysteem (HVAC) en mogelijk de oven. HVAC-ontluchtingspijpen worden door het dak geïnstalleerd en isolatie wordt geïnstalleerd in de vloeren, muren en plafonds.

Nadat de dakbedekking is aangebracht, wordt het huis als “ingedroogd” beschouwd. Een elektricien installeert vervolgens stopcontacten voor stopcontacten, lampen en schakelaars en leidt draden van het stroomonderbrekerpaneel naar elk stopcontact. Bedrading voor telefoons, kabel-tv en muzieksystemen is inbegrepen in dit werk.

Houd er rekening mee dat HVAC-kanalen en sanitair meestal vóór de bedrading worden geïnstalleerd, omdat het gemakkelijker is om draden rond leidingen en kanalen te leggen dan andersom.

Uitsplitsing van de kosten

Het installeren van ruw sanitair in een heel huis kan tussen de € 8,000 en € 12,000 kosten, of een geschatte kostprijs van € 4.50 per vierkante meter voor nieuwbouw.

Het nationale gemiddelde om een nieuw huis te bedraden kan variëren van € 2.500 tot € 4.000, en de elektrische ruwe kosten bedragen ongeveer € 3.000 tot € 8.000 voor een huis van 1.000 vierkante meter.

Het installeren van een HVAC-systeem met leidingwerk kan € 6.820 tot € 12.350 kosten, maar add-ons kunnen dit bereik oplopen tot € 13.000 tot € 17.000.

Kijk met welke kosten je te maken heb voor nieuwbouwwoningen in Amsterdam.

Tijdlijn nieuwbouw

Hoewel HVAC slechts drie tot zeven dagen nodig heeft om te installeren, kan de rest van de mechanica, van sanitair tot elektrisch, twee tot vier weken duren. Deze stap moet niet worden overhaast, want vastlopen in inspecties kan de bouw nog langer vertragen en voorkomen dat het project doorgaat.

Inspecties #2, #3 en #4

Ruwe constructies, sanitair en elektrische en mechanische systemen worden geïnspecteerd op naleving van de bouwvoorschriften. Hoogstwaarschijnlijk zullen dit drie verschillende inspecties zijn. De frame-inspectie wordt in ieder geval apart van de elektrische/mechanische inspecties uitgevoerd.

In dit stadium wordt gipsplaat (ook bekend als gipsplaat, wandplaat of gipsplaat) op de bouwplaats afgeleverd.

Wil jij je inschrijven op een nieuwbouwproject? Dan lees je hier alles wat je moet weten.

4. Installeer isolatie

Isolatie speelt een sleutelrol bij het creëren van een comfortabeler en consistenter binnenklimaat en verbetert tegelijkertijd de energie-efficiëntie van een huis aanzienlijk.

Een van de belangrijkste eigenschappen van isolatie zijn de thermische prestaties of R-waarde, die aangeeft hoe goed het materiaal bestand is tegen warmteoverdracht. De meeste woningen zijn geïsoleerd in alle buitenmuren, evenals de zolder en eventuele vloeren die zich boven onafgewerkte kelders of kruipruimtes bevinden.

De meest voorkomende soorten isolatie die in nieuwe huizen worden gebruikt, zijn glasvezel, cellulose en schuim. Afhankelijk van de regio en het klimaat kan uw bouwer minerale wol (ook wel steenwol of slakkenwol genoemd), betonblokken, schuimplaat of hardschuim, isolerende betonvormen, spuitschuim of structurele geïsoleerde panelen gebruiken.

Dekenisolatie, die wordt geleverd in batten of rollen, is typisch voor nieuwbouw. Dat geldt ook voor los- en ingeblazen isolatie, die is gemaakt van glasvezel-, cellulose- of minerale woldeeltjes.

Een andere isolatieoptie, vloeibaar schuim, kan worden gespoten, op zijn plaats worden geschuimd, geïnjecteerd of gegoten. Hoewel het meer kost dan traditionele batt-isolatie, heeft vloeibaar schuim twee keer de R-waarde per inch en kan het de kleinste holtes vullen, waardoor een effectieve luchtbarrière ontstaat.

Matten en rollen van glasvezel en minerale wol worden meestal geïnstalleerd in muren, zolders, vloeren, kruipruimtes, kathedraalplafonds en kelders. Fabrikanten bevestigen vaak een bekleding zoals kraftpapier of folie kraftpapier om als damp- en luchtbarrière te fungeren. In gebieden waar de isolatie bloot komt te liggen, zoals keldermuren, hebben de batts soms een speciale vlamwerende bekleding.

Uitsplitsing van de kosten

Vanwege het brede scala aan isolatietypes, huisgroottes en locatieklimaten, variëren de kosten van isolatie sterk. De gemiddelde kosten voor nieuwe woningisolatie, gebaseerd op een huis van 2,000 vierkante meter, variëren van € 3,000 tot € 10,000; Maar de kosten kunnen oplopen tot € 24,000.

Het goede nieuws is dat nieuwe huizen goedkoper zijn om te isoleren omdat het gemakkelijker is om toe te voegen wanneer de muren en plafonds onafgewerkt zijn.

Tijdlijn

Gemiddeld kan het isoleren van het hele huis één tot twee weken duren. Het type isolatie en de grootte van het huis zijn belangrijk om rekening mee te houden bij het bekijken van uw tijdlijn.

5. Volledige gipsplaten en binneninrichting; Start Exterieurafwerkingen

Gipsplaat wordt opgehangen en afgeplakt.

Gipsplaat wordt aan de binnenmuren gehangen en afgeplakt zodat de naden tussen de planken niet zichtbaar zijn, en gipsplaattexturen (indien van toepassing) worden voltooid.

 • De grondverflaag wordt aangebracht.
 • Buitenafwerkingen zijn geïnstalleerd.

Aannemers beginnen met het installeren van buitenafwerkingen zoals baksteen, stucwerk, steen en gevelbeplating. Dit gebeurd zelfs bij nieuwbouw appartementen.

Uitsplitsing van de kosten

De gemiddelde kosten voor gipsplaat zijn € 1.50 tot € 3.00 per vierkante voet, waarbij de kosten per paneel variëren van € 60 tot € 90, inclusief arbeid en materialen.

Zodra de gipsplaat staat, kunnen de muren en het plafond worden getextureerd, wat gemiddeld € 1.15 tot € 1.35 per vierkante voet is. Het is goedkoper om helemaal opnieuw textuur toe te voegen dan om muren te verwijderen en opnieuw te textureren, dus nieuwe huiseigenaren hebben geluk.

De laatste stap om alles samen te brengen is het aanbrengen van de grondverflaag, die varieert afhankelijk van de afwerking. De gemiddelde kosten voor het schilderen van een kamer zijn € 350 tot € 850, maar een groot deel van deze kosten is arbeid.

Als je er zin in hebt, is dit een geweldig project om aan te gaan om geld te besparen. Huiseigenaren kunnen tot € 500 besparen door zichzelf te schilderen. Een optie is om gebruik te maken van de aanbieding die Behangservice Nederland heeft. Wij werken complete nieuwbouw muren af vanaf € 14,99 per vierkante meter.

Tijdlijn

Zodra het raamwerk omhoog staat en de muren vorm beginnen te krijgen, komt het huis snel samen. Deze stap kan enkele dagen tot enkele weken duren, afhankelijk van de grootte en complexiteit van het huis.

Om een goed beeld te krijgen hoelang nieuwbouw duurt kun je onze projecten volgen in Almere, Amsterdam, Utrecht, Den Haag en Rotterdam. Daar zijn wij momenten volop aan het werk!

Wil je een kavel kopen? Bekijk dan in welke steden er nog gebouwd mag worden.

6. Beëindig de Binnenbekleding; Installeer looppaden en oprit aan de buitenkant

Deuren, vensterbanken en sierlijsten zijn geïnstalleerd.

Binnendeuren, plinten, deurkozijnen, vensterbanken, lijstwerk, trapbalusters en andere decoratieve bekleding zijn geïnstalleerd.

 • Kasten, wastafels en schoorsteenmantels zijn geïnstalleerd.
 • De laatste verflaag wordt aangebracht.

De muren krijgen een laatste verflaag of worden waar van toepassing behangen.

Bovendien worden in dit stadium aan de buitenkant de oprit, looppaden en patio’s gevormd. Veel bouwers wachten liever tot het einde van het project voordat ze de oprit storten, omdat zwaar materieel (zoals een vrachtwagen voor gipsplaten) beton kan beschadigen.

Maar sommige bouwers gieten de oprit zodra de fundering is voltooid, zodat wanneer huiseigenaren de bouwplaats bezoeken, ze hun schoenen niet modderig krijgen.

Uitsplitsing van de kosten

Binnendeuren zijn gemiddeld € 738 voor installatie en materialen, inclusief arbeid. Het typische bereik om een vensterbank te installeren is € 221 tot € 341, met volledige decoratieve bekleding van gemiddeld ongeveer € 1,000. Al deze aspecten kunnen vooraf of op maat worden gemaakt, wat van invloed is op uw kosten.

De kosten van de kast kunnen sterk variëren, afhankelijk van de grootte van de keuken, of ze op maat worden gemaakt en welke materialen worden gebruikt. De gemiddelde kosten zijn € 5,500, maar het kan variëren van slechts € 1,850 tot € 30,000 voor meer uitgebreide projecten.

De gemiddelde kosten per ijdelheid zijn € 1,500, inclusief de gootsteen, kraan, kast en soms de spiegel en kasten.

Schoorsteenmantels zijn een geweldige manier om uw huis te personaliseren, en de kosten voor open haarden, inclusief installatie en afwerking, variëren van € 100 tot € 2,200 indien elektrisch, of € 1,900 tot € 5,600 als u kiest voor gas, metselwerk of houtverbranding.

Tijdlijn

Op dit punt kunnen verschillende stappen tegelijk samenkomen. Het installeren van de vloerbedekking, bekleding en opritten en looppaden kan ongeveer één tot twee maanden duren.

7. Installeer harde vloeren en werkbladen; Volledige exterieursortering

 1. Keramische tegels, vinyl en houten vloeren worden geïnstalleerd, evenals werkbladen.
 2. De afwerking aan de buitenkant wordt voltooid om een goede afwatering van het huis te garanderen en om de tuin voor te bereiden op landschapsarchitectuur.

Uitsplitsing van de kosten

De kosten voor het leggen van vloeren zijn afhankelijk van het type vloer dat u kiest. Hardhout en tegels kosten doorgaans meer dan vinyl of linoleum of tapijt, maar de gemiddelde kosten bedragen ongeveer € 3,000 per ruimte van 100 vierkante meter.

Net als bij vloeren, heeft het type werkblad dat u kiest een grote invloed op de kosten. Gemiddeld kost het installeren van werkbladen in een nieuw huis ongeveer € 3,000, inclusief arbeid.

De sortering van de buitenafwerking varieert van ongeveer € 970 tot € 3,000, afhankelijk van de arbeidskosten, de beschikbare materialen en de hoeveelheid tuinindeling en -vulling die nodig is.

Tijdlijn: De vloeren en werkbladen kunnen worden toegevoegd als de bekleding en kasten samenkomen. Het egaliseren van de buitenkant kan enkele dagen duren, afhankelijk van de grootte van de bemanning en het weer.

8. Beëindig mechanische versieringen; Installeer badkamerarmaturen

 1. Verlichtingsarmaturen, stopcontacten en schakelaars worden geïnstalleerd en het elektrische paneel is voltooid.
 2. HVAC-apparatuur wordt geïnstalleerd en registers worden voltooid.
 3. Wastafels, toiletten en kranen worden geplaatst.

Uitsplitsing van de kosten

De installatiekosten van verlichting zijn afhankelijk van het type armatuur – plafondlampen, inbouwspots, hanglampen enzovoort hebben allemaal verschillende arbeidskosten. Het nationale gemiddelde voor de installatie van verlichtingsarmaturen is € 526, maar de kosten kunnen variëren van € 150 tot € 2,500.

De gemiddelde kosten voor het installeren van een elektrisch paneel en bedrading bedragen ongeveer € 1,400, en het wordt ten zeerste aanbevolen om een gediplomeerde elektricien in te huren voor het project.

Het installeren van kranen kost gemiddeld ongeveer € 250, terwijl gootstenen € 400 kosten en toiletten gemiddeld ongeveer € 370 om te installeren. Dit is belangrijk om in gedachten te houden bij het plannen van het aantal badkamers dat u in uw nieuwe huis wilt hebben.

Tijdlijn

Zodra alles er eindelijk uitziet als een thuis, duurt het installeren van de finishing touch slechts een paar weken.

Zoek je een nieuwbouwproject bij jou in de buurt? Meldt je dan aan bij Behangservice Nederland.

9. Installeer spiegels en douchedeuren; Afwerking van vloeren en buitenbeplanting

 1. Spiegels, douchedeuren en vloerbedekking worden geïnstalleerd en de eindschoonmaak vindt plaats.
 2. Bomen, struiken en gras worden geplant en andere buitenaanleg wordt voltooid.

Uitsplitsing van de kosten

Afhankelijk van de grootte van uw badkamer en spiegelruimte, variëren de gemiddelde kosten voor het installeren van een spiegel van ongeveer € 150 tot € 460. Douchedeuren zijn gemiddeld € 942, afhankelijk van de grootte, het type en de installatie.

De gemiddelde kosten voor landschapsarchitectuur bedragen ongeveer € 700, maar afhankelijk van de grootte van uw gazon, arbeidskosten en ontwerpcomplexiteit, kan dit variëren van € 50 tot € 7,000. Het inhuren van landschapsontwerpers en bemanningsleden verhoogt de kosten.

Tijdlijn

Nadat het werk aan de binnenkant van het huis is gedaan, duurt de laatste schoonmaak ongeveer een week, en gedurende deze tijd kan het buitenlandschap worden samengesteld om het huis aan de buitenkant net zo perfect te maken als aan de binnenkant.

Inspectie #5

Een ambtenaar van het bouwbesluit voert een eindinspectie uit en geeft een certificaat van bewoning af. Als er tijdens deze inspectie gebreken worden gevonden, kan een vervolginspectie worden gepland om er zeker van te zijn dat deze zijn verholpen. Dit kan soms wel een week duren.

10. Laatste controle nieuwbouw

Uw bouwer zal u door uw nieuwe huis leiden om u kennis te laten maken met de kenmerken en de werking van verschillende systemen en componenten en om uw verantwoordelijkheden voor onderhoud en onderhoud uit te leggen, evenals garantiedekking en procedures.

Dit wordt vaak een pre-check genoemd. Het is ook een kans om items te spotten die moeten worden gecorrigeerd of aangepast, dus wees oplettend en oplettend. Onderzoek de oppervlakken van werkbladen, armaturen, vloeren en muren op mogelijke schade.

Soms ontstaan er geschillen omdat de huiseigenaar na het intrekken een guts in een aanrecht ontdekt en er geen manier is om te bewijzen of dit is veroorzaakt door de bouwploeg of de verhuizers van de huiseigenaar.

Tijdlijn

De laatste doorloop kan meer dan een week in beslag nemen.

Een opmerking over tijdlijnen van nieuwbouw

De beste manier om een nauwkeurige tijdlijn van uw project te krijgen, is door constant in contact te blijven met uw bouwer.

Een paar woorden over inspecties

Zoals u heeft gezien, wordt uw nieuwe woning tijdens de bouw periodiek geïnspecteerd. Naast verplichte inspecties voor naleving van de code, kan uw bouwer kwaliteitscontroles uitvoeren op kritieke punten in het proces.

Het idee is om zoveel mogelijk potentiële problemen op te vangen voordat de bouw is voltooid, hoewel sommige problemen pas aan de oppervlakte komen als je een tijdje in het huis hebt gewoond.

Uit onze enquête bleek dat de meeste panelleden geïnteresseerd zijn in het volgen van de voortgang van hun nieuwe huizen – of het nu gaat om e-mailcommunicatie van de bouwer, langsrijden of zelfs door het gebruik van drones.

Voordat u onaangekondigd naar de woning gaat, moet u in een vroeg stadium met uw aannemer praten over het bijwonen van inspecties, met of zonder uw makelaar.

Zelfs als uw aanwezigheid niet vereist is, is het een kans om meer te weten te komen over wat er achter de muren van uw nieuwe huis zit en hoe alles werkt. Als u van plan bent uw eigen inspecteur in te huren om een aanvullende beoordeling van het huis uit te voeren, neem dan contact op met uw bouwer voordat u met de bouw begint.

De beste tips voor een huis bouwen.

Hoe lang duurt het om een huis van begin tot eind te bouwen?

Volgens de cijfers van 2023 / 2024 kan het bouwen van een gezinswoning ongeveer zeven maanden duren. Een aangepaste woning kost over het algemeen meer tijd om te bouwen, afhankelijk van hoe uitgebreid de plannen zijn.

Hoeveel kost het om een nieuw huis te bouwen?

Er zijn verschillende factoren die een rol spelen bij de bouwkosten, zoals de beschikbaarheid van arbeidskrachten, de grootte van het huis, materiaalkosten, energie-efficiëntie en locatie. Bouwsector Nederland schat dat de nationale gemiddelde kosten voor een nieuw huis in 2021 € 390,500 bedroegen.

Wat moet ik doen om me voor te bereiden op nieuwbouw?

Het bouwen van een nieuw huis vereist veel voorbereiding en het kan kostbaar worden om halverwege de bouw wijzigingen aan te brengen. Hier zijn een paar vakjes die u moet aanvinken voordat u met de bouw begint:

– Kies uw locatie of kavel. Niet alle grond is geschikt om op te bouwen, dus zorg ervoor dat het voldoet aan alle regionale codes en bestemmingsplannen en past bij uw levensstijl.
– Voordat u met de bouw kunt beginnen, moet u ervoor zorgen dat uw budget is vastgesteld en met uw bank praten over de beste lening voor uw situatie.
– Tenzij je dit monumentale project alleen aanneemt, moet je een betrouwbaar team inhuren. Doe wat onderzoek om je bouwer te vinden; Ze helpen je bij het samenstellen van de rest van het team.
– Leg de laatste hand aan je huisplan. Het internet staat vol met geweldige bronnen om u op weg te helpen, en u kunt professionals raadplegen om er zeker van te zijn dat het allemaal haalbaar is.

Moet ik mijn aannemer bellen of wordt ik gebeld?

Elke bouwer is anders, maar de meesten zullen je bellen als er grote problemen of beslissingen komen. Het is een goed idee om uw aannemer te bellen of te e-mailen wanneer u de status wilt controleren of vragen heeft.

Hoe kom ik aan grond om een huis te bouwen?

Je kunt zelf grond vinden en kopen, maar het is een stuk makkelijker om je bouwer een kavel te laten zoeken. Uw bouwer heeft niet alleen ervaring met het kopen van kavels, maar begrijpt ook het proces en weet hoe hij u tijd en geld kan besparen.

Moet ik een afvalcontainer en mobiel toilet voorzien voor aannemers of worden ze geleverd door de bouwheer?

Nee, tenzij u optreedt als aannemer van uw project, zorgt de bouwer voor een afvalcontainer en een draagbaar toilet voor aannemers. Als je vragen hebt over waar die items zich bevinden of over kostenfactoren, neem dan contact op met je aannemer. Afhankelijk van de grootte variëren de huurprijzen van afvalcontainers van € 220 tot € 780 per week.

Welke factoren kunnen van invloed zijn op de bouwtijdlijn?

– Het weer is een belangrijke factor die van invloed kan zijn op de bouwtijdlijn. Bouwers kunnen niet in gevaarlijke omstandigheden werken en ze willen de bouwmaterialen of werknemers niet in gevaar brengen. Afhankelijk van waar u woont, kunt u van plan zijn om tijdens een milder seizoen te bouwen, zolang uw aannemer beschikbaar is.
– Beschikbaarheid van materialen heeft niet alleen invloed op het budget; Als er tekorten zijn, kan dit de bouw vertragen en uw tijdlijn verlengen.
– Beschikbaarheid van aannemers bepaalt wanneer u met uw project kunt beginnen. Hoewel het enige tijd kan duren om de perfecte aannemer voor uw project te vinden, loont het om te wachten op de juiste bouwer.
– Inspecties zijn een essentieel onderdeel van het woningbouwproces en vaak kan uw bouwer niet naar de volgende stap gaan zonder een inspectie. Het hebben van een duidelijke tijdlijn, open communicatie met uw aannemer en vooruit plannen voor inspecties kan u helpen op schema te blijven, maar enige vertraging kan onvermijdelijk zijn.

Is er een onderdeel dat ik zelf moet doen?

Afgezien van kleinere esthetische projecten, zoals tuinieren of schilderen, is het antwoord waarschijnlijk nee, laat het maar aan de professionals over. Projecten die u later zou kunnen aannemen, afhankelijk van uw niveau van doe-het-zelf-ervaring, zijn onder meer:

– Patio’s – Uw buitenruimte heeft een groot potentieel, van buitenkeukens en terrassen tot vuurkorven en zwembaden, maar sommige kleinere terrasprojecten kunnen haalbaar zijn voor u om zelf aan te pakken.
– Tuinieren — Het plannen en aanleggen van uw tuin hoeft niet aan de professionals te worden overgelaten. Er zijn tal van bronnen om u op weg te helpen of om uw groene vingers inspiratie te geven.
– Schilderen — Het kost meer moeite om het hele huis te schilderen dan om een of twee kamers te schilderen, maar dit is een geweldige stap om zelf te nemen om geld te besparen.
– Vloeren – Als u besluit uw vloer te veranderen van wat oorspronkelijk was neergelegd, kan het installeren van uw eigen vloer een geweldige manier zijn om geld te besparen dat anders zou zijn besteed aan het inhuren van iemand anders.

Hoe vaak moet ik mijn nieuwe woonplaats bezoeken?

Naast het bezoeken van uw thuissite voor specifieke kijkdag, is het aan u en uw bouwer om te bepalen hoe vaak u moet bezoeken. Houd er rekening mee dat alle bezoeken vooraf moeten worden geboekt bij de bouwmanager en dat alle veiligheidsprotocollen moeten worden gevolgd.

Nieuwbouw kopen: laat je muren en plafonds professioneel afwerken

Behangservice Nederland is al meer dan 20 jaar gespecialiseerd in nieuwbouw. Elk jaar zijn wij verantwoordelijk voor de oplevering van honderden nieuwbouwwoningen.

Wij garanderen de hoogste kwaliteit en de laagste prijs! Vraag een offerte aan.