Behang over glasvezelbehang

Behang over glasvezelbehang is in principe mogelijk, maar het kan wel een aantal nadelen hebben. Deze leggen wij je hier uit inclusief een aantal praktijk voorbeelden van glasvezel.

De beste keuze om te maken is het oude glasvezelbehang eerst verwijderen. Ook moet de muur gecontroleerd worden of deze nog behangklaar gemaakt moet worden.

In beide gevallen kun je rekenen op de expertise van Behangservice Nederland. Wij rekenen lage kosten voor glasvezelbehang.

Of bel ons: 030-2072303

Dit zijn tips voor het verven van glasvezelbehang. Zo krijg je een strak en fris uiterlijk van je wanden.

Nadelen van behang over glasvezelbehang:

Ten eerste kan het zorgen voor een ongelijkmatige ondergrond, omdat het nieuwe behang zich anders gedraagt op de vezels van de glasvezel. Dit kan leiden tot bobbels en andere oneffenheden in het nieuwe behang.

Ten tweede kan het nieuwe behang loslaten als de ondergrond niet goed voorbereid is. Alleen dan kun je behang over behang aanbrengen.

Het is belangrijk om de glasvezel goed schoon te maken en eventuele losse stukken te verwijderen voordat je nieuw behang aanbrengt. Je kunt kiezen uit vliesbehang of glasvezelbehang.

Aanbrengen van behang over glasvezelbehang:

Als je toch besluit om behang over glasvezelbehang aan te brengen, zijn er een paar dingen waar je op moet letten.

Als eerste moet je glasvezelbehang plakken dat dik genoeg is om eventuele oneffenheden in de ondergrond te verbergen.

Ten tweede is het belangrijk om een goede lijm te gebruiken die geschikt is voor de ondergrond en het nieuwe behang.

Ten slotte is het belangrijk om het nieuwe behang zorgvuldig aan te brengen en eventuele luchtbellen of bobbels weg te strijken. De afwerking komt door het schilderen van glasvezelbehang.

Kun je gewoon behang over vliesbehang plakken?

Ja, het is mogelijk om gewoon behang over vliesbehang te plakken. Het proces is vergelijkbaar met het aanbrengen van behang op een normale muur.

Hier zijn de stappen die je kunt volgen:

  1. Controleer de staat van het bestaande vliesbehang. Zorg ervoor dat het stevig vastzit aan de muur en er geen grote beschadigingen of losse delen zijn. Als er problemen zijn, zoals losse stukken of scheuren, is het beter om het oude behang te verwijderen voordat je nieuw behang aanbrengt.
  2. Reinig het vliesbehang grondig. Gebruik een mild reinigingsmiddel en een zachte doek of spons om eventueel stof, vuil of vet te verwijderen. Zorg ervoor dat het oppervlak volledig droog is voordat je verdergaat.
  3. Bereid het nieuwe behang voor. Snijd het nieuwe behang op maat volgens de afmetingen van de muur en rol het uit op een schoon oppervlak.
  4. Breng behanglijm aan op het nieuwe behang. Volg de instructies van de fabrikant om de juiste lijm te kiezen en deze gelijkmatig op het behang aan te brengen. Zorg ervoor dat je voldoende lijm aanbrengt om een goede hechting te garanderen.
  5. Plaats het nieuwe behang op de muur. Begin bij de bovenkant van de muur en werk naar beneden. Zorg ervoor dat het behang gelijkmatig wordt aangebracht en gebruik een behangspatel om eventuele luchtbellen of rimpels glad te strijken.
  6. Herhaal de stappen 4 en 5 voor elk nieuw stuk behang totdat de hele muur is bedekt.
  7. Trim het overtollige behang af. Gebruik een scherp mesje en een liniaal om het behang netjes bij te snijden langs de randen van de muur.

Het is belangrijk om op te merken dat het eindresultaat afhangt van de conditie van het bestaande vliesbehang en de kwaliteit van de behanglijm die je gebruikt.

Als het oude behang loskomt of beschadigd is, kan het problemen veroorzaken bij het aanbrengen van het nieuwe behang.

Als je twijfelt, is het altijd een goed idee om een professional te raadplegen of het oude behang volledig te verwijderen voordat je opnieuw behangt.

Glasvezelbehang verwijderen voor het aanbrengen van nieuw behang:

In het algemeen is het echter beter om de oude laag glasvezelbehang te verwijderen voordat je nieuw behang aanbrengt.

Zo krijg je een gladde en egale ondergrond waarop het nieuwe behang beter hecht en mooier uitkomt. Daarna kun je het glasvezelbehang verven in een mooie kleur.

Wil je een huis compleet opnieuw laten behangen met glasvezelbehang? Dan is het verstandig om eerst advies te vragen aan Behangservice Nederland.

Let op: onze aanbieding van 20% korting is tijdelijk. Aarzel niet en vraag vandaag nog vrijblijvend een offerte aan, waarbij we je een prijsgarantie van 1 jaar bieden!