Vliesbehang verwijderen

Vliesbehang is een populair type behang dat gemakkelijk aan te brengen en te verwijderen is. Het kan echter nog steeds een uitdaging zijn om het op de juiste manier te verwijderen zonder de muur te beschadigen.

Hier zijn enkele tips en trucs om u te helpen bij het verwijderen van vliesbehang. Heb je geen zin om het zelf te doen? Behangservice Nederland kan goedkoop je behang eraf halen.

Of bel ons: 030-2072303

Een persoon die vliesbehang van een muur verwijdert met behulp van een plamuurmes en een stoomapparaat.

Stappenplan vliesbehang verwijderen

Hier is een stappenplan om vliesbehang te verwijderen:

 1. Verzamel alle benodigde materialen: stoomapparaat, afbreekmes, plamuurmes, emmer water, en beschermingsmiddelen voor meubels en vloeren.
 2. Maak het behang nat met behulp van het stoomapparaat. Houd het stoomapparaat ongeveer 30 seconden op elk deel van het behang.
 3. Verwijder het behang voorzichtig van de muur terwijl het nog nat is. Trek het langzaam en gelijkmatig los.
 4. Als het behang niet gemakkelijk van de muur komt, gebruik dan een plamuurmes om het voorzichtig te schrapen. Let op dat u de muur niet beschadigt.
 5. Blijf stomen en schrapen totdat al het behang is verwijderd.
 6. Gebruik een emmer water en een spons om eventuele resterende lijm of vuil van de muur te verwijderen.
 7. Laat de muur volledig drogen voordat u opnieuw gaat behangen of schilderen.
 8. Als stomen niet werkt, breng dan een afbijtmiddel aan op het behang volgens de instructies op de verpakking en laat het enkele minuten inwerken voordat u het behang eraf trekt.
 9. Wees voorzichtig bij het gebruik van afbijtmiddel, omdat sommige soorten schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid en de muur.
 10. Overweeg het inhuren van een professional als u niet zeker bent van uw eigen vaardigheden of als u grote hoeveelheden vliesbehang moet verwijderen.

Vliesbehang verwijderen

1. Voorbereiding is de sleutel

Voordat u begint met het verwijderen van het vliesbehang, moet u ervoor zorgen dat u de juiste materialen bij de hand heeft. U heeft een stoomapparaat nodig, een afbreekmes, een plamuurmes en een emmer water.

Zorg ervoor bij behang verwijderen dat u uw meubels bedekt en de vloer beschermt voordat u begint.

2. Stoom het behang

Stomen is de meest effectieve manier om vliesbehang te verwijderen. Het stoomapparaat zal het behang zacht maken en de lijm losmaken.

Houd het stoomapparaat ongeveer 30 seconden op elk deel van het behang en trek het dan voorzichtig van de muur. Na verwijdering kun je glasvlies of de muur schilderen.

3. Trekken of schrapen?

Als het behang niet gemakkelijk van de muur komt, kunt u een plamuurmes gebruiken om het te schrapen. Wees voorzichtig om de muur niet te beschadigen en gebruik geen te veel kracht.

Als u merkt dat het behang nog steeds niet loslaat, kunt u proberen het met meer stoom te behandelen. Dit kan bij vliesbehang verwijderen de beste keuze zijn.

4. Reinig de muur

Zodra u het behang heeft verwijderd, moet u de muur grondig reinigen. Gebruik een emmer water en een spons om eventuele resterende lijm of vuil van de muur te verwijderen.

Zorg ervoor dat u de muur volledig laat drogen voordat u opnieuw gaat behangen of verven. Kies altijd voor verwijdering en niet voor oud vliesbehang schilderen.

5. Gebruik een afbijtmiddel

Als stomen niet werkt, kunt u een afbijtmiddel gebruiken om het behang te verwijderen. Breng het afbijtmiddel aan volgens de instructies op de verpakking en laat het enkele minuten inwerken voordat u het behang eraf trekt.

Dit is de beste manie voor het verwijderen van oud vliesbehang.

Materialen vliesbehang verwijderen

 1. Stoomapparaat – dit wordt gebruikt om het behang zacht te maken en de lijm los te maken.
 2. Afbreekmes – om het behang los te snijden en te verwijderen.
 3. Plamuurmes – voor het schrapen van eventuele resten van het behang.
 4. Emmer water – om de muur schoon te maken na het verwijderen van het behang.
 5. Spons – om de muur schoon te maken en eventuele resten van de muur te verwijderen.
 6. Afwasmiddel – kan worden gebruikt om hardnekkige vlekken van de muur te verwijderen.
 7. Oude handdoeken – om de vloer te bedekken en meubels te beschermen.
 8. Schuurpapier – kan worden gebruikt om eventuele ruwe of oneffen plekken op de muur glad te maken.
 9. Afbijtmiddel – kan worden gebruikt als stomen niet werkt om het behang los te maken.
 10. Beschermende kleding – handschoenen en een veiligheidsbril kunnen worden gebruikt om uzelf te beschermen tegen mogelijke schade tijdens het verwijderen van het behang.

Vliesbehang laten verwijderen

Als u het vliesbehang niet zelf wilt verwijderen, kunt u overwegen om een professional in te huren. Een professionele behanger kan het behang snel en efficiënt verwijderen en ervoor zorgen dat uw muur niet beschadigd raakt.

Let op: onze aanbieding van 20% korting is tijdelijk. Aarzel niet en vraag vandaag nog vrijblijvend een offerte aan, waarbij we je een prijsgarantie van 1 jaar bieden!