Vliesbehang verven

Vliesbehang verven is een geweldige manier om een nieuwe look aan je muren te geven. Hier zijn enkele stappen die je kunt volgen om vliesbehang te verven:

 1. Reinig het vliesbehang. Maak het behangoppervlak schoon met een zachte doek en een mild reinigingsmiddel om vuil, vet en stof te verwijderen. Zorg ervoor dat het oppervlak volledig droog is voordat je begint met verven.
 2. Gebruik een goede primer. Gebruik een primer die speciaal is ontworpen voor vliesbehang om de verf beter te laten hechten. Breng de primer aan op het behangoppervlak met een verfroller en laat het volledig drogen volgens de instructies op de verpakking.
 3. Kies merk verf. Niet alle soorten verf zijn geschikt voor vliesbehang. Acrylverf is een populaire optie omdat het snel droogt en gemakkelijk te reinigen is. Kies een verf die geschikt is voor het type ondergrond dat je hebt.
 4. Breng de verf goed aan. Begin bij de randen van de muur en werk naar het midden toe. Gebruik een verfroller of een verfspuit om de verf gelijkmatig aan te brengen. Laat de verf drogen volgens de instructies op de verpakking.
 5. Breng altijd een tweede laag aan. Breng indien nodig een tweede laag verf aan nadat de eerste laag volledig is opgedroogd. Dit zal helpen om de kleur te versterken en eventuele onvolkomenheden te bedekken.
 6. Verwijder de tape. Als je tape hebt aangebracht om randen en hoeken te beschermen, verwijder deze dan voorzichtig voordat de verf volledig droog is.
 7. Bewonder het eindresultaat! Na het volledig drogen van de verf, kun je genieten van je nieuwe vliesbehang dat een frisse en kleurrijke look aan je kamer geeft.

Vergeet niet om voorzichtig te zijn tijdens het verven van vliesbehang om schade of scheuren te voorkomen. Volg deze stappen en je zult een prachtig resultaat behalen! Ontdek hoe vliesbehang schilderen werkt en wat het kost.

Of bel ons: 030-2072303

Persoon die een verfroller gebruikt om vliesbehang te verven op een muur.

Kleurencombinaties voor vliesbehang verven

Het kiezen van de juiste kleurencombinaties voor het verven van vliesbehang kan een uitdaging zijn. Hier zijn enkele tips om je te helpen bij het kiezen van de beste kleurencombinaties:

 1. Contrastkleuren: Kies twee of meer kleuren die contrasteren om een opvallend en interessant effect te creëren. Je kunt vliesbehang kopen en verven in geel en paars, blauw en oranje of rood en groen.
 2. Ton-sur-ton kleuren: Kies kleuren die dicht bij elkaar liggen op de kleurenwaaier, zoals verschillende tinten van blauw of grijs. Deze kleurencombinatie geeft een subtiele en rustige uitstraling.
 3. Monochromatische kleuren: Kies één kleur en gebruik verschillende tinten ervan om diepte en interesse toe te voegen. Dit werkt vooral goed met neutrale kleuren zoals grijs, beige en wit.
 4. Complementaire kleuren: Kies kleuren die tegenover elkaar liggen op de kleurenwaaier, zoals rood en groen, blauw en oranje of geel en paars. Deze kleurencombinatie geeft een levendig en opvallend effect.
 5. Analogous kleuren: Kies kleuren die naast elkaar op de kleurenwaaier liggen, zoals geel, oranje en rood of blauw, paars en roze. Deze kleurencombinatie geeft een zachte en harmonieuze uitstraling.
 6. Neutrale kleuren: Kies voor een rustgevende uitstraling neutrale kleuren bij behang schilderen. Denk aan beige, grijs of wit. Combineer deze kleuren met lichte tinten om een luchtige en kalme sfeer te creëren.

Overweeg bij het kiezen van kleurencombinaties altijd de sfeer die je wilt creëren en de rest van het interieur van de kamer. Door deze tips te volgen kun je een kleurencombinatie kiezen die past bij jouw stijl en smaak en zorgt voor een prachtig eindresultaat.

Hoe onderhoud je vliesbehang na het verven?

Het is belangrijk om het vliesbehang goed te onderhouden nadat het is geverfd om ervoor te zorgen dat het er mooi en fris blijft uitzien. Hier zijn enkele tips voor het onderhoud van vliesbehang na het verven:

 1. Vermijd schuren of krabben. Probeer behangpapier of vliesbehang niet te schuren of te krabben, omdat dit het oppervlak kan beschadigen en de verf kan afpellen.
 2. Reinig voorzichtig. Gebruik een zachte doek of een spons om het vliesbehangoppervlak schoon te maken. Vermijd agressieve reinigingsmiddelen of te hard boenen om beschadiging te voorkomen.
 3. Verwijder vlekken onmiddellijk. Als er vlekken op het vliesbehang komen, verwijder deze dan zo snel mogelijk met een vochtige doek. Vermijd agressieve schoonmaakmiddelen of schurende materialen die de verf kunnen beschadigen.
 4. Repareer beschadigingen. Als er gaten of scheuren in het vliesbehang komen, repareer deze dan onmiddellijk om verdere schade te voorkomen. Gebruik een geschikt reparatiemiddel en volg de instructies op de verpakking.
 5. Vermijd vochtigheid. Vermijd vochtigheid in de ruimte waar het vliesbehang is aangebracht. Een te hoge luchtvochtigheid kan leiden tot loslaten van het behang of verkleuring.
 6. Regelmatig stofzuigen. Regelmatig stofzuigen van het vliesbehangoppervlak kan helpen om het schoon te houden en stof en vuil te verwijderen.
 7. Houd de verf bij. Bewaar restjes van de verf die je hebt gebruikt bij het verven van het vliesbehang voor touch-ups indien nodig.

Door deze tips te volgen voor vliesbehang verven kun je ervoor zorgen dat het vliesbehangoppervlak er mooi en fris uitziet en dat het behang langer meegaat. Wil je vliesbehang laten verven? Huur de schilders van Behangservice Nederland in.

Let op: onze aanbieding van 20% korting is tijdelijk. Aarzel niet en vraag vandaag nog vrijblijvend een offerte aan, waarbij we je een prijsgarantie van 1 jaar bieden!