Vliesbehang schilderen

Vliesbehang schilderen is een geweldige manier om een nieuwe look aan je muren te geven zonder al het werk van het aanbrengen van nieuw behang.

Hier zijn een aantal stappen die je kunt volgen voor het schilderen van vliesbehang:

 1. Reinig het vliesbehang. Maak het behangoppervlak schoon met een zachte doek en een mild reinigingsmiddel om vuil, vet en stof te verwijderen. Zorg ervoor dat het oppervlak volledig droog is voordat je begint met schilderen.
 2. Gebruik een goede primer. Gebruik een primer die speciaal is ontworpen voor vlies behang om de verf beter te laten hechten. Breng de primer aan op het behangoppervlak met een verfroller en laat het volledig drogen volgens de instructies op de verpakking.
 3. Kies de juiste verf. Niet alle soorten verf zijn geschikt voor vliesbehang. Acrylverf is een populaire optie omdat het snel droogt en gemakkelijk te reinigen is. Kies een verf die geschikt is voor het type ondergrond dat je hebt.
 4. Breng de verf aan. Begin bij de randen van de muur en werk naar het midden toe. Gebruik een verfroller of een verfspuit om de verf gelijkmatig aan te brengen. Laat de verf drogen volgens de instructies op de verpakking.
 5. Breng een tweede laag aan. Breng indien nodig een tweede laag verf aan nadat de eerste laag volledig is opgedroogd. Dit zal helpen om de kleur te versterken en eventuele onvolkomenheden te bedekken.
 6. Verwijder de tape. Als je tape hebt aangebracht om randen en hoeken te beschermen, verwijder deze dan voorzichtig voordat de verf volledig droog is.
 7. Bewonder het resultaat! Na het volledig drogen van de verf, kun je genieten van je nieuwe vliesbehang dat een frisse en kleurrijke look aan je kamer geeft.

Vergeet niet om voorzichtig te zijn tijdens het schilderen van vliesbehang om schade of scheuren te voorkomen. Volg deze stappen voor behang schilderen en je zult een prachtig resultaat behalen!

Wil je vliesbehang laten schilderen tegen een goedkope prijs per m2? Huur dan de vliesbehangers in van Behangservice Nederland.

Of bel ons: 030-2072303

Dit zijn de beste tips voor het schilderen van vliesbehang.

Voorbereiding van vliesbehang voor het schilderen

Een goede voorbereiding van het vliesbehangoppervlak is essentieel om ervoor te zorgen dat de verf goed hecht en een mooi eindresultaat oplevert. Vergelijk het met een renovlies behang resultaat.

Hier zijn een aantal stappen die je kunt volgen om vliesbehang voor te bereiden op het schilderen:

 1. Reinig het vliesbehang. Gebruik een zachte doek en een mild reinigingsmiddel om het behangoppervlak te reinigen. Zorg ervoor dat het behangoppervlak volledig droog is voordat je verder gaat.
 2. Repareer eventuele beschadigingen. Vul eventuele gaten of scheuren op met vulmiddel voor muren. Schuur vervolgens het gevulde oppervlak glad en veeg het stof weg.
 3. Verwijder losse delen. Als er delen van het vliesbehang zijn die los of beschadigd zijn, snij deze dan voorzichtig weg met een mesje. Zorg ervoor dat het oppervlak glad en schoon is voordat je verder gaat.
 4. Maak de randen glad. Gebruik schuurpapier om de randen van het behang glad te maken, zodat deze niet zichtbaar zijn wanneer je gaat schilderen. Ontdek welk merk het beste uit de bus komt als schilderbaar behang.
 5. Gebruik een goede primer. Breng een primer aan die speciaal is ontworpen voor vliesbehang om de verf beter te laten hechten. Breng de primer aan met een verfroller en laat deze drogen volgens de instructies op de verpakking.
 6. Bedek de vloer en het meubilair. Bedek de vloer en het meubilair met plastic of een afdekzeil om ze te beschermen tegen verfdruppels en -spetters.

Door deze stappen te volgen voordat je gaat schilderen, zorg je ervoor dat het vliesbehangoppervlak goed voorbereid is en de verf goed zal hechten. Dit resulteert bij vliesbehang schilderen in een mooi en duurzaam eindresultaat.

Schilderen vliesbehang

Tips voor het kiezen van de juiste kleur verf voor vliesbehang

Het kiezen van de juiste kleur verf voor vliesbehang kan een uitdagende taak zijn. Hier zijn enkele tips die je kunnen helpen bij vliesbehang kopen om de juiste kleur verf te kiezen.

 1. Overweeg de sfeer die je wilt creëren. De kleur van de verf kan een grote impact hebben op de sfeer van de kamer. Wil je bijvoorbeeld een rustgevende en ontspannen sfeer creëren of juist een energieke en levendige sfeer? Kies kleuren die passen bij de gewenste sfeer.
 2. Bekijk de kleur van het vliesbehang. Het is belangrijk om rekening te houden met de kleur van het vliesbehang bij het kiezen van de juiste verfkleur. Kies een verfkleur die complementair is aan de kleur van het behang om een harmonieuze uitstraling te creëren.
 3. Probeer verschillende kleuren uit. Het is vaak moeilijk om te weten hoe een kleur eruit zal zien op je muur. Koop daarom een aantal kleine verfblikjes in verschillende kleuren en probeer deze uit op een klein deel van de muur om te zien welke kleur het beste past.
 4. Houd rekening met de lichtinval. Het is belangrijk bij behang om rekening te houden met de hoeveelheid licht in de kamer. Kleuren kunnen er anders uitzien bij natuurlijk licht dan bij kunstmatig licht. Houd hier rekening mee bij het kiezen van de kleur verf.
 5. Overweeg de rest van het interieur. Kijk naar de kleuren van de meubels, vloerbedekking en andere decoraties in de kamer. Kies een verfkleur die past bij de rest van het interieur om een samenhangende uitstraling te creëren.
 6. Gebruik een kleurenwaaier. Kleurenwaaiers zijn handige hulpmiddelen om verschillende kleuren te vergelijken en de beste kleur te kiezen voor jouw behoeften.

Door deze tips te volgen kun je de juiste kleur verf kiezen voor jouw vliesbehang en een prachtige uitstraling creëren in je kamer. Wil je dat wij het vliesbehang schilderen in kleur? Huur dan onze schilders in.

Let op: onze aanbieding van 20% korting is tijdelijk. Aarzel niet en vraag vandaag nog vrijblijvend een offerte aan, waarbij we je een prijsgarantie van 1 jaar bieden!