Vliesbehang plakken

Het plakken van vliesbehang wordt steeds populairder als een snelle en eenvoudige manier om muren te decoreren en op te frissen. In tegenstelling tot traditioneel behang, heeft vliesbehang geen papieren achterkant en wordt het rechtstreeks op de muur aangebracht.

Dit maakt het behangen van vliesbehang veel gemakkelijker en sneller dan traditioneel behang. Er zijn wel enkele belangrijke stappen die je moet volgen om ervoor te zorgen dat het behang goed blijft zitten en er mooi uitziet.

 1. Voorbereiding: Zorg ervoor dat de muur schoon en droog is voordat je begint met behangen. Verwijder eventuele spijkers of schroeven en vul gaten en scheuren op met plamuur.
 2. Snijden: Meet de hoogte van de muur en snijd het behang op maat, plus een paar centimeter extra aan de boven- en onderkant van de muur.
 3. Lijm: Meng de behanglijm volgens de instructies op de verpakking en breng deze gelijkmatig aan op de muur met een behanglijmborstel of roller.
 4. Plakken: Plak het behang op de muur en strijk het glad met een behangspatel. Begin in het midden van het behang en werk naar de randen toe.
 5. Uitlijnen: Zorg ervoor dat de patronen op het behang overeenkomen en gebruik naaigaren om het behang uit te lijnen als je meerdere banen behangt.
 6. Afwerking: Snijd het overtollige behang aan de boven- en onderkant van de muur af met een scherp behangmes. Laat de vliesbehang behanglijm volledig drogen voordat je de muur aanraakt.

Of bel ons: 030-2072303

Een persoon die vliesbehang op de muur plakt met een behanglijmborstel

Kan ik zelf vliesbehang plakken?

Door deze stappen te volgen, kun je vliesbehang gemakkelijk en professioneel op je muren plakken. Het is ook belangrijk om te onthouden dat vliesbehang anders is dan traditioneel behang. Het heeft namelijk een andere behandeling nodig.

Zo is het bijvoorbeeld niet aan te raden om vliesbehang nat te maken voordat je het aanbrengt, aangezien het hierdoor kan scheuren.

Houd ook rekening met de beperkte ontwerpmogelijkheden van vliesbehang. Zorg ervoor dat je een ontwerp kiest dat past bij je interieur. Met de juiste voorbereiding en een beetje geduld kun je gemakkelijk prachtige resultaten bereiken met vliesbehang.

Gereedschap vliesbehang plakken

Hier is een lijst met gereedschap die je nodig hebt voor vliesbehang plakken:

 1. Behanglijmborstel of roller: om de behanglijm gelijkmatig op de muur aan te brengen.
 2. Behangspatel of borstel: om het behang glad te strijken en luchtbellen of rimpels te voorkomen.
 3. Scherp behangmes: om het overtollige vinylbehang aan de boven- en onderkant van de muur af te snijden.
 4. Meetlint of rolmaat: om de muur op te meten en het behang op maat te snijden.
 5. Potlood of stift: om het behang op maat te markeren voordat je het snijdt.
 6. Emmer: om de behanglijm in te mengen.
 7. Roerstokje: om de behanglijm goed te mengen.
 8. Trap of ladder: om bij hoger gelegen delen van de muur te komen.
 9. Naaigaren: om het behangpatroon uit te lijnen als je meerdere banen behangt.
 10. Plamuurmes: om eventuele oneffenheden op de muur glad te maken voordat je het behang aanbrengt.

Met deze gereedschappen kun je vliesbehang gemakkelijk en efficiënt plakken en een prachtig resultaat behalen. De volgende stap is vliesbehang schilderen. Ontdek ook hoe je dat doet voor een mooi resultaat.

Vliesbehang laten plakken

Als je geen ervaring hebt met het plakken van vliesbehang, dan kan het een goed idee zijn om een professionele behangservice in te huren. Deze kan dan het werk voor je te doen. Behangservice Nederland is een bedrijf dat gespecialiseerd is in het aanbrengen van alle soorten behang, inclusief vliesbehang.

Het voordeel van het inhuren van een professionele behanger is dat je de garantie hebt dat het behang correct wordt aangebracht. Er zullen dan geen luchtbellen of rimpels ontstaan.

Bovendien bespaar je tijd en energie door het werk uit te besteden aan professionals. Dit zodat je je kunt concentreren op andere taken. Onze team kan ook vliesbehang verven in elke kleur.

Plak vliesbehang strak op je muur

Wat betreft de kosten van vliesbehang kopen, hangt dit af van verschillende factoren. Denk aan het type behang dat je kiest, de grootte van de kamer, en de moeilijkheidsgraad van de taak.

Gemiddeld kan je rekenen op ongeveer €15 tot €20 per vierkante meter voor het laten aanbrengen van vliesbehang door een professionele behanger. Het is belangrijk om offertes te vergelijken en te vragen naar referenties om de beste deal te krijgen.

Als je ervoor kiest om een professionele behangservice in te huren, zorg er dan voor dat je duidelijke afspraken maakt over de prijs, het tijdsbestek en de kwaliteit van het werk. Controleer ook of de behanger verzekerd is en vraag om een garantie op het werk.

Al met al kan het inhuren van een professionele behanger de moeite waard zijn als je geen ervaring hebt met vliesbehang plakken of als je simpelweg niet de tijd hebt om het zelf te doen.

Behangservice Nederland kan je helpen bij het kiezen van het juiste behang, het berekenen van de kosten en het aanbrengen van het behang op een professionele manier.

Let op: onze aanbieding van 20% korting is geldig tot 1-8-2023. Aarzel niet en vraag vandaag nog vrijblijvend een offerte aan, waarbij we je een prijsgarantie van 1 jaar bieden!