Vliesbehang Overschilderbaar

Is vliesbehang overschilderbaar? We nemen door op welke manier je het beste vliesbehang kunt schilderen. Met onze tips kun je dit onbeperkt blijven doen!

Vliesbehang overschilderen is een uitstekende manier om je muren een nieuwe uitstraling te geven zonder het behang te verwijderen.

In deze gids bespreken we de voordelen van vliesbehang, hoe je het voorbereidt op overschilderen, en geven we tips voor het beste resultaat.

Wil je dat wij je vliesbehang opnieuw sauzen? Vraag dan een offerte aan!

Heb je vragen? Bel ons: 030-2072303

Is vliesbehang Overschilderbaar? Moderne woonkamer met overschilderd vliesbehang in een frisse, lichte kleur.

Wat is Vliesbehang?

Vliesbehang, ook wel non-woven behang genoemd, is een populair type behang dat bestaat uit een mix van papier en textielvezels.

Het is stevig, gemakkelijk aan te brengen en te verwijderen, en heeft een gladde afwerking die ideaal is voor het schilderen.

Voordelen van Vliesbehang Overschilderen

 1. Eenvoudig Bijwerken: Met overschilderbaar vliesbehang kun je eenvoudig de kleur van je muren veranderen zonder het behang te verwijderen.
 2. Duurzaam: Vliesbehang is duurzaam en scheurt minder snel dan traditioneel behang, waardoor het een uitstekende basis is voor verf.
 3. Egaal Oppervlak: Het biedt een glad oppervlak dat perfect is voor een strakke verfafwerking.
 4. Vochtbestendig: Dit type behang is meestal beter bestand tegen vocht, wat het geschikt maakt voor verschillende ruimtes in huis.

Voorbereiding: De Sleutel tot Succes

 1. Inspecteer het Behang: Controleer of het vliesbehang goed vastzit en geen scheuren of beschadigingen heeft. Repareer indien nodig.
 2. Reinig de Muren: Maak het behang schoon met een vochtige doek om stof en vuil te verwijderen. Laat de muren goed drogen.
 3. Gebruik een Primer: Een primer zorgt voor een betere hechting van de verf en voorkomt dat de kleur van het behang doorschijnt.

Welke Verf Te Gebruiken?

 1. Latexverf: Dit is een populaire keuze vanwege de goede dekking, snelle droogtijd en wasbaarheid.
 2. Acrylverf: Acrylverf biedt een duurzame, flexibele afwerking en is ideaal voor vliesbehang.
 3. Matte Verf: Matte verf kan helpen om kleine onvolkomenheden te verbergen en geeft een moderne uitstraling.

Dit is de beste roller en verf voor vliesbehang dat je kunt schilderen.

Stap-voor-Stap: Overschilderbaar Vliesbehang

 1. Bescherm de Ruimte: Bedek meubels en vloeren met afdekzeilen of oude lakens.
 2. Breng de Primer Aan: Begin met het aanbrengen van een primer met een roller en een kwast voor de randen en hoeken. Laat de primer volledig drogen.
 3. Eerste Verflaag: Breng bij vliesbehang verven de eerste laag verf aan met een roller. Werk in verticale banen voor een gelijkmatige dekking. Gebruik een kwast voor de randen en hoeken.
 4. Tweede Verflaag: Laat de eerste laag drogen en breng vervolgens een tweede laag aan voor een egaal en dekkend resultaat.
 5. Laat Drogen: Laat de verf volledig drogen voordat je meubels terugplaatst of decoraties aan de muur hangt.

Onderhoud en Verzorging

 • Reinig Voorzichtig: Gebruik een vochtige doek om vlekken voorzichtig te verwijderen. Vermijd schurende reinigingsmiddelen.
 • Voorkom Schade: Vermijd zware objecten direct tegen de muren om krassen of beschadigingen te voorkomen.

Met onze tips kun je onbeperkt verven over vliesbehang.

Wil je vliesbehang laten schilderen?

Vliesbehang overschilderen is een eenvoudige en effectieve manier om je interieur op te frissen. Met de juiste voorbereiding en materialen kun je een prachtig resultaat bereiken.

Of je nu een hele kamer of slechts een accentmuur wilt schilderen, volg deze gids voor een professioneel ogende afwerking.

Heb je vragen of wil je professioneel advies? Neem dan contact met ons op – wij helpen je graag verder!