Vliesbehang over vliesbehang

Vliesbehang over vliesbehang is een methode om nieuw vliesbehang aan te brengen over bestaand vliesbehang.

In plaats van het verwijderen van het oude behang, kan deze methode de tijd en kosten van het verwijderen en repareren van de muur verminderen.

Het is belangrijk op te merken dat deze methode alleen werkt als het bestaande vliesbehang nog steeds in goede staat is en goed vastzit aan de muur.

Wil je advies of je situatie laten bekijken? Behangservice Nederland kan vrijblijvend een schatting maken van de mogelijkheden.

Of bel ons: 030-2072303

Een afbeelding van een muur waarop nieuw vliesbehang wordt aangebracht over het bestaande vliesbehang, wat zorgt voor een snelle en eenvoudige manier om de uitstraling van de kamer te veranderen.

Voordelen van vliesbehang over vliesbehang

Een van de belangrijkste voordelen is dat het een snelle en gemakkelijke manier is om een nieuwe look aan de muren te geven.

Omdat het oude behang niet hoeft te worden verwijderd, kan deze methode de tijd en kosten van het repareren van de muur aanzienlijk verminderen.

Een ander voordeel is dat deze methode kan helpen bij het creëren van extra isolatie. Het beste voor je muren is toch vliesbehang over stucwerk aanbrengen.

Vliesbehang heeft wel isolerende eigenschappen en door het aanbrengen van een extra laag vliesbehang kan de thermische en akoestische isolatie van de muur verbeteren. Ook kun je vrij eenvoudig verven over vliesbehang.

Vliesbehang over vliesbehang aanbrengen

Voordat u behang over vliesbehang aanbrengt, moet u ervoor zorgen dat het oude behang nog steeds stevig vastzit aan de muur en geen scheuren of losse stukken heeft.

Maak het oppervlak van het oude behang schoon en glad door eventuele oneffenheden of reliëf te verwijderen.

Bereid de nieuwe rollen vliesbehang voor door ze op maat te knippen en te nummeren in de juiste volgorde om het patroon goed te laten uitlijnen.

Breng vervolgens de behanglijm aan op het nieuwe vliesbehang en breng het op de muur aan, beginnend in het midden en werkend naar buiten toe.

Zorg ervoor dat u het nieuwe behang goed aandrukt en gladstrijkt om luchtbellen te voorkomen. Je kunt nu vliesbehang kopen in de aanbieding.

Het is ook belangrijk om de naden tussen de banen goed af te snijden met een scherp mes en een rechte rand om een naadloos uiterlijk te creëren.

Nadelen van vliesbehang over vliesbehang

Hoewel vliesbehang over vliesbehang een snelle en goedkopere optie kan zijn dan het verwijderen van het oude vliesbehang, zijn er ook enkele nadelen.

Een van de nadelen van behangen met vliesbehang is dat de muur dikker wordt, wat problemen kan veroorzaken bij het passen van deuren en ramen.

Een ander nadeel is dat het moeilijker kan zijn om het nieuwe behang te verwijderen als het tijd is om opnieuw te behangen, omdat er twee lagen vliesbehang op de muur zitten.

Daarom moet u ervoor zorgen dat u tevreden bent met de nieuwe look voordat u het aanbrengt. Met deze tips en informatie kunt u beslissen of het interessant voor u is.

Mogelijke problemen bij vliesbehang over vliesbehang

Een probleem kan ontstaan wanneer er luchtbellen kunnen ontstaan tussen de twee lagen.

Dit kan gebeuren als het oude behang niet goed vastzit aan de muur of als er niet genoeg lijm is aangebracht op het nieuwe behang.

Een ander mogelijk probleem is dat de naden tussen de banen zichtbaar kunnen zijn, vooral als het patroon niet goed is uitgelijnd.

Om dit te voorkomen, moet u ervoor zorgen dat de nieuwe rollen behang goed zijn uitgelijnd en dat de naden tussen de banen goed worden afgesneden met een scherp mes en een rechte rand.

Wanneer is het beter om het oude behang te verwijderen?

Hoewel vliesbehang over vliesbehang een handige methode kan zijn om tijd en kosten te besparen, is het niet altijd de beste optie.

Als het oude behang beschadigd is, niet goed vastzit aan de muur of als u een ander type behang wilt gebruiken, is het beter om het oude behang te verwijderen.

Het verwijderen van oud behang kan een tijdrovend proces zijn, vooral als het behang meerdere lagen heeft of als de muur beschadigd is.

In sommige gevallen is het misschien beter om professionele hulp in te roepen om ervoor te zorgen dat het proces veilig en effectief verloopt.

Behang over vliesbehang

Vliesbehang over vliesbehang kan een handige methode zijn om tijd en kosten te besparen bij het behangen van uw muren.

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat het oude behang nog steeds stevig vastzit aan de muur en dat u het nieuwe behang goed uitlijnt en aanbrengt om mogelijke problemen te voorkomen.

Als het oude behang beschadigd is of als u een ander type behang wilt gebruiken, is het beter om het oude behang te verwijderen.

Let op: onze aanbieding van 20% korting is tijdelijk. Aarzel niet en vraag vandaag nog vrijblijvend een offerte aan, waarbij we je een prijsgarantie van 1 jaar bieden!