Vliesbehang lijm

Waarom heb je voor vliesbehang speciale lijm nodig? Dit komt omdat vliesbehang geen papieren achterkant heeft en rechtstreeks op de muur wordt aangebracht met behulp van behanglijm.

Er zijn verschillende soorten vliesbehang lijm beschikbaar, elk met hun eigen kenmerken en voordelen. Een van de meest voorkomende soorten vliesbehanglijm is acryl-gebaseerde lijm.

Deze lijm is op waterbasis en droogt transparant op, waardoor het geschikt is voor gebruik op lichtgekleurde en transparante behangsoorten.

Acryl-gebaseerde lijm heeft bij vliesbehang plakken een goede hechting en is gemakkelijk aan te brengen. Het kan ook gemakkelijk worden verwijderd en gereinigd met water en zeep.

Wil je strakke muren tegen een goedkope m2 prijs? Huur dan Behangservice Nederland in.

Of bel ons: 030-2072303

Een pot vliesbehanglijm met een kwast en vliesbehang op de achtergrond.

Welke vliesbehang behanglijm is het beste?

Een andere populaire keuze bij vlies of glasvliesbehang laten aanbrengen is de traditionele cellulose-gebaseerde lijm. Deze lijm is op papierbasis en wordt geactiveerd door het te mengen met water.

Het is geschikt voor gebruik op alle soorten vliesbehang en biedt een sterke hechting. Cellulose-gebaseerde lijm is echter moeilijker te verwijderen dan acryl-gebaseerde lijm en kan de muur beschadigen als het niet op de juiste manier wordt aangebracht.

Er zijn ook vliesbehanglijmen op basis van polymeer beschikbaar, die een sterke hechting bieden en geschikt zijn voor gebruik op zwaardere behangsoorten. Deze lijm droogt ook transparant op en is gemakkelijk schoon te maken.

Vliesbehang lijm kopen

Het kiezen van de juiste vliesbehanglijm is belangrijk voor een succesvol behangproject. Het is belangrijk om de aanwijzingen op de verpakking te volgen en ervoor te zorgen dat de lijm geschikt is voor het type vliesbehang dat je gebruikt.

Ook is het belangrijk om te controleren of de lijm geschikt is voor de omstandigheden van de ruimte waarin het behang wordt aangebracht, zoals vochtigheid en temperatuur.

Gebruik de juiste behanglijm en je kunt binnen enkele uren vliesbehang schilderen. Sommige lijmsoorten zijn namelijk sneller droog dan de andere.

Lijm vliesbehang

Vliesbehang welke lijm

Kortom, vliesbehanglijm is een belangrijk onderdeel van het behangen van vliesbehang. Er zijn verschillende soorten lijm beschikbaar en het kiezen van de juiste is essentieel voor een succesvol behangproject.

Met de juiste lijm, en de juiste stappen gevolgd bij het aanbrengen van het behang, kan je een prachtig resultaat behalen. Bij Behangservice Nederland kun je vliesbehang kopen inclusief de beste lijm.

Let op: onze aanbieding van 20% korting is tijdelijk. Aarzel niet en vraag vandaag nog vrijblijvend een offerte aan, waarbij we je een prijsgarantie van 1 jaar bieden!