Vliesbehang behangen

Hoe werkt vliesbehang behangen? Vliesbehang is een type behang dat de afgelopen jaren steeds populairder is geworden. Het is gemaakt van een speciaal soort papier dat is versterkt met vezels. Hierdoor is het behang stevig, duurzaam en gemakkelijk aan te brengen.

Het aanbrengen van vliesbehang is relatief eenvoudig, zelfs voor beginners. In dit blog bespreken we de stappen die je moet volgen om vliesbehang op een professionele manier aan te brengen.

Wil je vliesbehang laten behangen tegen de laagste prijs van Nederland? Huur dan Behangservice Nederland in.

Of bel ons: 030-2072303

Tips voor het behangen met vliesbehang.

Behangen vliesbehang

Ontdek de vliesbehang nadelen en voordelen van een goed stappenplan om zelf te behangen:

Stap 1: De voorbereiding

Voordat je begint met behangen, is het belangrijk om de muur goed voor te bereiden. Zorg ervoor dat de muur schoon, glad en droog is. Verwijder eventuele oneffenheden en losse delen van de muur.

Als er gaten of scheuren in de muur zitten, vul deze dan op met vulmiddel en schuur de muur daarna glad. Zorg dat je de juiste benodigdheden hebt voordat je start.

Ontdek ook de simpelste manier voor oud vliesbehang verwijderen.

Stap 2: De behanglijm aanbrengen

Vliesbehang is gemakkelijk aan te brengen, omdat je de lijm direct op de muur kunt aanbrengen in plaats van op het behang. Gebruik een roller of kwast om de lijm gelijkmatig op de muur aan te brengen.

Zorg bij vliesbehang behangen ervoor dat je voldoende lijm aanbrengt en dat er geen stukken muur onbedekt blijven. Controleer altijd de binnenhoek en buitenhoek.

Stap 3: Behang aanbrengen

Nu kun je het behang aanbrengen op de muur. Begin bovenaan de muur en werk langzaam naar beneden. Zorg ervoor dat het behang recht hangt en dat er geen luchtbellen of kreukels ontstaan.

Gebruik bij vliesbehang aanbrengen een behangroller om het behang goed aan te drukken en eventuele luchtbellen weg te strijken. Dit is de beste manier voor behangen met vliesbehang.

Stap 4: Behang op maat snijden

Als het behang op de muur zit, kun je het op maat snijden met een scherp mes of behangsnijder. Snijd bij renovatievlies het behang voorzichtig af langs de randen van de muur en rondom deuren en ramen.

Stap 5: Behang afwerken

Als het behang op maat is gesneden, kun je het afwerken door de randen aan te drukken met een behangroller en eventuele luchtbellen of kreukels weg te strijken. Laat het behang daarna minimaal 24 uur drogen voordat je de muur verder afwerkt.

Vliesbehang behangen is een relatief eenvoudige en snelle manier om een kamer een nieuwe uitstraling te geven. Met een beetje geduld en de juiste materialen en technieken kun je zelfs als beginner een professioneel behangen.

Vliesbehang laten behangen

Met onze tips kun je zelf vliesbehang behangen. Toch zal het resultaat niet zo zijn als van een professionele behanger.

Let op: onze aanbieding van 20% korting is tijdelijk. Aarzel niet en vraag vandaag nog vrijblijvend een offerte aan, waarbij we je een prijsgarantie van 1 jaar bieden!