Visgraat behang

Visgraat behang is een van de populairste behangstijlen van dit moment. Het behangpatroon is gebaseerd op de structuur van visgraat, en wordt gekenmerkt door zijn geometrische patroon van schuine lijnen die samen een visgraatmotief vormen.

In dit artikel zullen we dieper ingaan op de geschiedenis, de kenmerken en de toepassingen. Wil je visgraat laten behangen? Maak dan gebruik van de actie van Behangservice Nederland.

Of bel ons: 030-2072303

Visgraat behang met een blauw en wit patroon op een muur.

Geschiedenis van visgraat behang

Visgraatmotieven zijn al eeuwenlang populair in interieurontwerp. Het visgraatpatroon werd voor het eerst gebruikt in de vloeren van kastelen en landhuizen in Europa tijdens de Middeleeuwen.

In de 19e eeuw werd het visgraatpatroon ook populair in meubelontwerp en textiel. In de jaren ’20 en ’30 van de vorige eeuw maakte het visgraatpatroon zijn intrede in de interieurdecoratie en werd het veelvuldig gebruikt in wandbekleding.

Een geweldig patroon dat gemaakt wordt van vliesbehang. Daarom is het makkelijk aan te brengen in slaapkamers en woonkamers. Ontdek waarom een muur voorstrijken bepalend is voor het eindresultaat.

Kenmerken van visgraat behang

Het wordt gekenmerkt door zijn geometrische patroon van schuine lijnen die samen een visgraatmotief vormen. Het patroon kan worden uitgevoerd in verschillende kleuren, texturen en materialen.

Arte visgraat behang kan een subtiele, neutrale uitstraling hebben of juist een opvallend accent vormen in een kamer. Het patroon kan horizontaal of verticaal worden aangebracht, afhankelijk van het gewenste effect.

Toepassingen van visgraat behang

Behang met visgraat is veelzijdig en kan in verschillende kamers en interieurstijlen worden toegepast. Het kan bijvoorbeeld worden gebruikt als accentmuur in een woonkamer, slaapkamer of studeerkamer.

Het patroon kan ook worden toegepast in een gang of trap, om een visueel interessant effect te creëren. Visgraat behang is verkrijgbaar in verschillende kleuren en texturen, waardoor het kan worden aangepast aan de sfeer van de kamer.

Je kunt het kopen als vliesbehang maar ook als glasvezelbehang aanbrengen. Ontdek hier de verschillen en maak de keuze welk behangsoort het beste aansluiten op je persoonlijke wensen.

Hoe visgraat behang aan te brengen

Dit type behang kan op verschillende manieren worden aangebracht. Het kan worden geplakt met behanglijm of met een zelfklevende achterkant. Dit maakt het ideaal behang voor badkamers.

Het is belangrijk om het behang zorgvuldig uit te lijnen en te meten voordat het wordt aangebracht, om ervoor te zorgen dat het visgraatpatroon goed uitkomt.

Ook is het erg belangrijk om eventuele luchtbellen te verwijderen en de naden goed aan te drukken. Dit is altijd verstandig bij behangen met patroon.

Onderhoud van visgraat behang

Het is een behangsoort die relatief gemakkelijk te onderhouden is. Het kan worden afgenomen met een vochtige doek om stof en vuil te verwijderen.

Daarom is het belangrijk om het behang niet te hard te schrobben, omdat dit het patroon kan beschadigen.

Het is ook belangrijk om het behang niet bloot te stellen aan overmatig vocht of direct zonlicht, omdat dit kan leiden tot verkleuring of schade aan het behang.

Combineren met andere elementen

Visgraat behang kan worden gecombineerd met andere elementen in het interieur om een samenhangende uitstraling te creëren.

Het patroon kan bijvoorbeeld worden gecombineerd met effen meubels of accessoires in dezelfde kleur. Het behang kan ook worden gecombineerd met andere geometrische patronen, zoals strepen of ruiten, om een interessant contrast te creëren.

Visgraat als duurzame optie

Visgraat behang kan een duurzame optie zijn voor het interieur. Het behang is vaak gemaakt van milieuvriendelijke materialen, zoals gerecycled papier of duurzaam geproduceerd hout.

Daarnaast kan visgraat behang worden gebruikt om oudere muren te bedekken, waardoor ze er weer als nieuw uitzien en er geen nieuwe materialen nodig zijn voor de constructie van nieuwe muren.

Alternatieve toepassingen van visgraat patroon

Het visgraatpatroon kan ook op andere manieren in het interieur worden toegepast, bijvoorbeeld in de vorm van visgraattegels voor de vloer of visgraathouten panelen voor de wand.

Deze alternatieve toepassingen van het patroon kunnen een moderne uitstraling geven aan het interieur, terwijl ze toch trouw blijven aan de traditionele visgraatstijl.

Behang visgraat kopen

Het is een veelzijdige en tijdloze optie voor wandbekleding. Het patroon kan worden aangepast aan verschillende interieurstijlen en kan worden gecombineerd met andere elementen in het interieur.

Daarnaast kan visgraat behang een duurzame optie zijn voor het interieur. Wil je de mooiste patronen strak op de muur laten aanbrengen? Huur Behangservice Nederland dan in!

Let op: onze aanbieding van 20% korting stopt binnenkort. Twijfel niet en vraag vandaag nog vrijblijvend een offerte aan, waarbij we je een prijsgarantie van 1 jaar bieden!