Stucwerk schuren

Als specialist in stucwerk schuren geven wij graag tips voor de beste afwerking. Met ons stappenplan kun je zelf aan de slag of kiezen voor de aanbieding van Behangservice Nederland.

Op ons YouTube kanaal staat ook een handige video om een strak resultaat te behangen. Buiten de juiste techniek is het ook belangrijk om de juiste machines te hebben. Ontdek de voordelen van renovlies behang.

Voor het schuren van stucwerk vragen wij €4 per vierkante meter. Voor deze actieprijs ga je toch niet zelf moeilijk doen? Het scheelt je ook de kosten van de machines huren. Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan.

Of bel ons: 030-2072303

Stucwerk schuren: Een essentiële stap voor een perfecte afwerking

Moet je nieuw pleisterwerk schuren of niet? Stucwerk schuren is een cruciale stap bij het creëren van een gladde en perfecte afwerking van muren en plafonds.

Muren schuren zorgt voor een egale ondergrond voordat de verf of andere afwerklagen worden aangebracht. Ontdek de beste manier voor sausklaar stucwerk schuren.

In dit artikel zullen we dieper ingaan op het belang van stucwerk schuren en de stappen die nodig zijn om dit proces correct uit te voeren.

Waarom is stucwerk schuren belangrijk?

 • Het egaliseren van oneffenheden: Stucwerk schuren helpt bij het verwijderen van oneffenheden en bulten op de muur, waardoor een vlakke en gladde ondergrond ontstaat. Lees hoe wij muren egaliseren voor behang.
 • Verbeteren van de hechting: Door het schuren van het stucwerk wordt de oppervlakte ruwer, waardoor verf en andere afwerklagen beter kunnen hechten.
 • Verwijderen van vlekken en onvolkomenheden: Schuren helpt bij het verwijderen van vlekken, verkleuringen en andere onvolkomenheden in het stucwerk, waardoor een esthetisch aantrekkelijke afwerking wordt verkregen.

Wil je grof stucwerk schuren? Dan moet Behangservice Nederland echt even langs komen om de muur te bekijken. Als wanden specialist komen wij altijd met een oplossing!

Schuren stucwerk: de voorbereiding

 • Bescherming: Zorg voor de juiste bescherming, zoals een stofmasker, veiligheidsbril en handschoenen, om jezelf te beschermen tegen stof en scherpe deeltjes.
 • Reinigen van het oppervlak: Verwijder stof, vuil en losse stukjes stucwerk voordat je begint met schuren.
 • Reparatie van beschadigingen: Herstel na een nieuwbouwwoning stucen eventuele beschadigingen of scheuren in het stucwerk voordat je gaat schuren, om een glad en egaal oppervlak te creëren.

Veel mensen willen de muur schuren met de hand maar dit kan echt niet. Je kunt wel kleine plekjes handmatig schuren maar complete woningen moeten toch echt machinaal geschuurd worden.

Door te schuren kun je niet spachtelputz glad maken, de enige optie die je hebt is om te stucen.

Stucwerk laten schuren

Het schuurproces

Kun je stucwerk glad schuren en welk schuurpapier voor gestucte muur? Volg deze tips en adviezen:

 • Gebruik van schuurpapier: Kies bij muren glad schuren het juiste schuurpapier met de gewenste korrelgrootte, afhankelijk van de staat van het stucwerk. Begin met een grovere korrel om grotere onvolkomenheden te verwijderen en ga geleidelijk over naar een fijnere korrel voor een gladdere afwerking.
 • Handmatig schuren: Gebruik cirkelvormige bewegingen en oefen gelijkmatige druk uit tijdens het handmatig schuren van het stucwerk. Controleer regelmatig het oppervlak om te zien of de gewenste gladheid is bereikt.
 • Elektrisch schuren: Voor grote oppervlakken kan het gebruik van een schuurmachine handig zijn. Zorg ervoor dat je de machine gelijkmatig en met een constante snelheid over het stucwerk beweegt om strepen en schade te voorkomen.
 • Tussentijds reinigen: Verwijder regelmatig het stof en de stucresten van het oppervlak om een goed zicht te behouden en om te voorkomen dat ze in het stucwerk worden geschuurd.

Welke korrel voor stucwerk? Dit is echt afhankelijk van de wand zelf. Lees meer over de verschillende klasse bij behangklare muren.

Veiligheid en stof

 • Veiligheid eerst: Zorg ervoor dat je tijdens het schuren van stucwerk de juiste veiligheidsmaatregelen neemt, zoals het dragen van een stofmasker, veiligheidsbril en handschoenen om jezelf te beschermen tegen stof en scherpe deeltjes.
 • Beperk stofverspreiding: Plaats indien mogelijk een stofafscheider op de schuurmachine om de hoeveelheid stof te verminderen. Sluit daarnaast deuren en ramen in de omgeving af en gebruik afplaktape om andere ruimtes af te schermen.
 • Regelmatig opruimen: Verwijder regelmatig het stof en de stucresten tijdens het schuren om de zichtbaarheid te behouden en het risico op ongelijkmatig schuren te verminderen.
 • Persoonlijke hygiëne: Was na het schuren grondig je handen en douche om eventueel stof van je lichaam te verwijderen.

Nazorg en afwerking

 • Stofvrij maken: Na het schuren is het belangrijk om grondig stofvrij te maken. Gebruik een stofzuiger met een borstelopzetstuk om al het losse stof te verwijderen.
 • Voorbereiden op afwerking: Controleer het geschuurde stucwerk op eventuele onvolkomenheden en repareer deze indien nodig. Reinig het oppervlak opnieuw voordat je begint met het aanbrengen van verf, behang of andere afwerklagen.
 • Afwerklagen aanbrengen: Volg de instructies van de fabrikant voor het aanbrengen van de gewenste afwerklagen, zoals verf, behang of pleisterwerk.
 • Resultaat bewonderen: Na de voltooiing van het afwerkingsproces kun je genieten van een prachtig glad en strak stucwerk dat de basis vormt voor een mooie en duurzame afwerking van je interieur.

De reden om stucwerk te schuren is een glad resultaat met glasvezelbehang of scanbehang.

Stucwerk laten schuren

Het schuren van stucwerk is een essentiële stap om een gladde en perfecte afwerking van muren en plafonds te bereiken.

Door het verwijderen van oneffenheden en het creëren van een ruw oppervlak verbetert het stucwerk de hechting van afwerklagen.

Met de juiste voorbereiding, techniek en zorg voor veiligheid, kun je een prachtig resultaat behalen dat de esthetiek van je interieur verbetert. Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan.