Spachtelputz: Aanbrengen, Verven, Verwijderen en Meer

Spachtelputz is een zeer populaire keuze voor muurafwerking in vele huishoudens. We nemen hier alle mogelijkheden van spagtelpoets met je door!

Dankzij de duurzaamheid en de erg aantrekkelijke textuur is het een geliefde optie voor zowel interieur- als exterieurwanden.

In ons blog bespreken we wat spachtelputz is, hoe je het kunt aanbrengen, verven, glad maken, en verwijderen.

We kijken hierbij ok naar de kosten van spachtelputz per vierkante meter en de beste gereedschappen om te gebruiken voor een optimaal resultaat.

Heb je vragen? Bel ons: 030-2072303

Alles over het aanbrengen, verven of verwijderen van spachtelputz op muren.

Wat is Spachtelputz?

Spachtelputz is een sierpleister die bestaat uit kunsthars en kleine steenkorrels.

Het kan worden toegepast op muren en plafonds en biedt een robuuste afwerking die goed bestand is tegen stoten en krassen.

Deze sterke pleister kan zowel binnen als buiten worden gebruikt en is verkrijgbaar in verschillende korrelgroottes, meestal variërend van 1 tot 2.5 mm.

De flexibiliteit van deze afwerking in kleurkeuze maakt spachtelputz een veelzijdige keuze voor elke woonstijl.

Spachtelputz Aanbrengen

Het aanbrengen van spachtelputz vereist toch enige voorbereiding en vaardigheid. Het oppervlak moet volledig schoon, droog en vrij van stof zijn.

Begin altijd eerst met het repareren van eventuele scheuren of gaten in de muur en zorg voor een egale ondergrond. Breng daarna een primer aan indien aanbevolen door de fabrikant.

Gebruik altijd een speciale spachtelputz spaan om de pleister in een gelijkmatige laag aan te brengen. Werk met beleid in secties en gebruik consistent druk om een uniforme textuur te creëren.

Spachtelputz Verven

Het verven over spachtelputz is een effectieve manier om je interieur een nieuwe look te geven.

Gebruik een speciale verfroller die geschikt is voor gestructureerde oppervlakken, zoals een roller met een lange pool.

Voor het best haalbare resultaat, breng je eerst een primer aan, gevolgd door twee lagen van hoogwaardige latexverf.

Kies daarom voor matte of zijdeglans afhankelijk van de gewenste uitstraling.

Spachtelputz Glad Maken

Hoewel spachtelputz algemeen bekend staat om zijn robuuste textuur, kun je ervoor kiezen om de muren gladder te maken.

Dit proces vereist het aanbrengen van enkele lagen fijne pleister of gips over de bestaande spachtelputz. Schuur tussen de lagen door voor een strak en glad resultaat.

Het is een tijdrovend proces maar biedt een frisse en moderne afwerking. Wanneer je er van af wilt is het glad maken een zeer zware klus!

Een mooi voorbeeld van het resultaat van spachtelputz aanbrengen.

Spachtelputz Verwijderen

Het verwijderen van spachtelputz kan misschien een uitdaging zijn, maar het is mogelijk met het juiste gereedschap. Begin daarom eerst met een steekbeitel en een hamer, om de grove stukken te verwijderen.

Voor grotere muur oppervlakken kan een elektrische schuurmachine met grof schuurpapier effectief zijn. Zorg ervoor dat je altijd beschermende kleding draagt, aangezien dit proces veel stof kan veroorzaken.

Kosten van Spachtelputz

De kosten van spachtelputz kunnen variëren afhankelijk van de kwaliteit van het materiaal en de complexiteit van het project.

Gemiddeld kun je van gerenommeerde vakmannen verwachten, dat spachtelputz ongeveer €12 tot €20 per vierkante meter kost, inclusief materiaal en arbeid.

Deze prijs kan soms variëren afhankelijk van de regio en de professional die je inhuurt.

Huur een specialist van Behangservice Nederland

Spachtelputz is toch wel een duurzame en veelzijdige keuze voor wandafwerking die, met de juiste zorg en onderhoud, jarenlang mee kan gaan.

Of je nu kiest om het zelf aan te brengen, te verven, glad te maken of te verwijderen, elk aspect van het werken met spachtelputz vereist zorgvuldige overweging en planning.

Met de juiste techniek en gereedschappen kun je genieten van de unieke textuur en duurzaamheid die spachtelputz te bieden heeft, terwijl je je huis een persoonlijke touch geeft.

Wil je spachtelputz laten aanbrengen? Vraag dan een offerte aan!