Schilderen over behang

Schilderen over behang kan een snelle en gemakkelijke manier zijn om een kamer te veranderen zonder de moeite van het verwijderen van het oude behang.

Of je nu je muren een frisse nieuwe kleur wilt geven of een patroon wilt bedekken dat niet meer past bij je stijl, het is mogelijk om te schilderen over behang en het er geweldig uit te laten zien.

Behangservice Nederland is gespecialiseerd in behangen en schilderen. Huur ons team in voor het beste resulaat.

Of bel ons: 030-2072303

Schilderen over behang

Hier zijn enkele tips en adviezen voor het schilderen over behang:

1. Kies het juiste type verf

Het is belangrijk om het juiste type verf te kiezen wanneer je over behang schildert. Acrylverf is een goede keuze omdat het snel droogt en gemakkelijk te reinigen is.

Je kunt ook een primer gebruiken om ervoor te zorgen dat de verf goed hecht op het behang. Wanneer je wilt schilderen over behang is dit een logische stap om te nemen.

2. Bereid het oppervlak voor

Het is belangrijk bij behang schilderen om het behangoppervlak goed voor te bereiden. Maak het behang schoon met een vochtige doek om eventuele stof en vuil te verwijderen.

Als het behang erg glad is, gebruik dan een schuurpapier om het oppervlak iets ruwer te maken, zodat de verf beter kan hechten.

3. Gebruik een primer

Een primer is een belangrijk onderdeel van het schilderproces over behang. Het helpt de verf beter te hechten op het behang en zorgt voor een gladde en gelijkmatige afwerking.

Breng de primer aan met een roller of kwast en laat het drogen voordat je begint met schilderen. Ons stappenplan is zowel voor glasvezelbehang verven of vliesbehang schilderen het zelfde.

4. Gebruik een hoogwaardige verfroller

Een hoogwaardige verfroller is essentieel om een ​​gelijkmatige laag verf aan te brengen over het behang. Kies een roller met een middelgrote tot lange pool om de verf gelijkmatig te verspreiden en de textuur van het behang te bedekken.

5. Breng de verf aan in dunne lagen

Het is beter om de verf in dunne lagen aan te brengen in plaats van één dikke laag. Dit zorgt voor een gelijkmatige en gladde afwerking en voorkomt dat de verf gaat druipen of afbladdert.

6. Laat de verf volledig drogen

Zorg ervoor dat de verf volledig droog is voordat je een tweede laag aanbrengt. Dit voorkomt dat de verf gaat schilferen of afbladderen en zorgt voor een mooie en langdurige afwerking.

7. Overweeg een decoratieve afwerking

Als je extra creatief wilt zijn, kun je overwegen om een ​​decoratieve afwerking toe te voegen aan het geschilderde behang. Bijvoorbeeld met stencils, muursjablonen, of andere technieken die bij jouw stijl passen.

Schilderen over behang heen kan een geweldige manier zijn om snel en eenvoudig een kamer op te frissen.

Het bespaart je tijd en geld in vergelijking met het verwijderen van het oude behang en opnieuw aanbrengen van nieuw behang of het stucen van de muren.

Maar het is wel belangrijk om de juiste voorbereidingen te treffen en de juiste materialen te gebruiken om ervoor te zorgen dat het schilderen over behang goed verloopt.

8. Wees voorzichtig bij het verwijderen van tape

Als je tape gebruikt om randen af te plakken of om delen van het behang te bedekken, wees dan voorzichtig bij het verwijderen ervan. Trek de tape langzaam en voorzichtig van het oppervlak af om te voorkomen dat de verf eraf wordt getrokken.

9. Kies de juiste kleuren bij schilderen over behang

Bij het schilderen over behang is het belangrijk om de juiste kleuren te kiezen die passen bij de stijl van je kamer. Kies kleuren die goed samenwerken en een harmonieuze uitstraling hebben.

Je kunt ook verschillende kleuren gebruiken om een ​​accentmuur te creëren en visuele interesse toe te voegen.

10. Overweeg het behang te verwijderen

Als het behang beschadigd is of als het een sterk patroon heeft dat door de verf heen schijnt, kan het beter zijn om het behang te verwijderen voordat je gaat schilderen.

Het verwijderen van behang kan wat tijd en moeite kosten, maar het kan uiteindelijk een betere afwerking opleveren en het kan ook voorkomen dat je de verf later moet bijwerken of opnieuw moet aanbrengen.

Via Behangservice Nederland kun je goedkoop vliesbehang laten verven. De kosten die wij vragen zijn €13 per m2. Voor dit bedrag behangen en schilderen wij de complete woning.

Behang om over te schilderen

Als je besluit om over behang te schilderen, is het belangrijk om te kiezen voor behang dat geschikt is om te schilderen.

Sommige soorten behang hebben een glanzend oppervlak dat de hechting van de verf kan beïnvloeden, terwijl andere soorten behang te veel textuur hebben, waardoor de verf er ongelijkmatig uitziet.

Kies bij voorkeur voor behang met een matte of satijnen afwerking en een relatief egale textuur. Het is ook een goed idee om een ​​teststukje te schilderen voordat je begint om ervoor te zorgen dat de verf goed hecht op het behang.

Over behang schilderen

Schilderen over behang kan een gemakkelijke en snelle manier zijn om een kamer op te frissen zonder de moeite van het verwijderen van het oude behang.

Het is belangrijk om de juiste voorbereidingen te treffen en de juiste materialen te gebruiken om een mooie en langdurige afwerking te krijgen.

Met de juiste technieken en materialen kan het schilderen over behang een eenvoudige doe-het-zelf klus zijn die een grote impact kan hebben op de uitstraling van je kamer.

Kan je over behang schilderen? Ja, het geeft een prachtig resultaat! Wil je behang laten schilderen? Huur dan Behangservice Nederland in.

Let op: onze tijdelijke actie van 20% korting loopt af. Aarzel niet en vraag vandaag nog vrijblijvend een offerte aan, waarbij we je een prijsgarantie van 1 jaar bieden!