Renovatiebehang

Voor oneffen en vlakke wanden is renovatiebehang de beste keuze. Het beschermt namelijk muren tegen scheurtjes en geeft een strakke look zoals stucwerk.

Het grootste voordeel van renovatie behang is dat het vele malen goedkoper is als stucen. Behangservice Nederland kan het aanraden voor elk renovatieproject.

De afgelopen 20 jaar hebben wij vele renovatiewoningen behangen. Ons team garandeert dan ook naadloze muren en de hoogst haalbare afwerking van muren en plafonds. Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan.

Heb je vragen? Bel ons: 030-2072303

Renovatiebehang

Wat is renovatiebehang?

Renovatiebehang lijkt een veelzijdige optie te zijn voor het opknappen van muren. De gladde variant kan helpen om een gestuukte uitstraling te creëren, terwijl behang met motieven zoals ruitjes of visgraat een decoratief element kan toevoegen aan de ruimte.

De aanbieding van €12,99 per vierkante meter bij Behangservice Nederland is erg interessant, omdat het gaat om behangen en sauzen inclusief het materiaal!

Bij renovlies laten aanbrengen, is het ook belangrijk om vooraf rekening te houden met de staat van de muren.

Zorg ervoor dat de muren schoon, droog en vrij van losse verf of behangresten zijn voordat het behang wordt aangebracht.

Waarom is renovatiebehang sterker dan normaal behang?

Renovatievliesbehang is over het algemeen sterker dan normaal behang vanwege het gebruik van glasvezels als basismateriaal.

Glasvezels zijn duurzamer en hebben een hogere treksterkte in vergelijking met traditioneel behangpapier, dat meestal gemaakt is van cellulosevezels.

Het gebruik van glasvezels in renovatiebehang biedt verschillende voordelen:

  1. Sterkte: Glasvezels zijn inherent sterk en kunnen spanning en belasting beter weerstaan dan cellulosevezels. Dit maakt het behang beter bestand tegen scheuren, slijtage en beschadigingen, waardoor het een langere levensduur heeft.
  2. Stabiliteit: Glasvezels hebben een hoge dimensionale stabiliteit, wat betekent dat ze minder gevoelig zijn voor uitzetting en krimp als gevolg van temperatuur- en vochtigheidsveranderingen. Hierdoor blijft het behang strak op de muur zitten en ontstaan er minder snel luchtbellen of losse plekken.
  3. Versterking: Het glasvezelweefsel in renovatiebehang fungeert als een soort versterkingslaag voor de muur. Het kan kleine scheuren, barsten of onregelmatigheden in de ondergrond bedekken en verstevigen, waardoor de muur er gladder en strakker uitziet.
  4. Duurzaamheid: Door de sterkte en weerstand van glasvezels gaat renovatievlies doorgaans langer mee dan normaal behang. Het is beter bestand tegen dagelijkse slijtage, stoten en krassen, waardoor het geschikt is voor ruimtes die intensief gebruikt worden of waar meer duurzaamheid vereist is.

Het gebruik van glasvezels maakt renovatiebehang een populair keuze voor het opknappen van muren in zowel residentiële als commerciële toepassingen, waar extra stevigheid en duurzaamheid gewenst zijn.

Renovatie behang

Wat is renovatie vliesbehang?

Renovatiebehang is een speciaal type behang dat wordt gebruikt bij het renoveren of opknappen van muren. Het bestaat uit een combinatie van vliesmateriaal en glasvezels.

Het vliesmateriaal zorgt voor de stevigheid en stabiliteit van het behang, terwijl de glasvezels extra versterking bieden.

Renovatie vliesbehang is gemakkelijk aan te brengen doordat het direct op de muur kan worden geplakt met behulp van behanglijm.

Het verbergt kleine scheurtjes en oneffenheden in de muur en creëert een gladde, strakke afwerking. Bovendien is het overschilderbaar, waardoor je het behang kunt aanpassen aan je persoonlijke smaak en interieur.

Wat is beter stucen of renovatiebehang?

Of het beter is om te stucen of renovatiebehang te gebruiken, hangt af van verschillende factoren, waaronder je persoonlijke voorkeuren, de staat van de muren en het beoogde eindresultaat. Wij garanderen een stuclook voor muren.

Hier zijn enkele overwegingen:

  1. Uitstraling: Als je een strakke en naadloze afwerking wilt, kan stucwerk de beste optie zijn. Stucwerk zorgt voor een egale en gladde muur zonder zichtbare naden of reliëf. Behang kan echter verschillende motieven en texturen bieden, wat kan bijdragen aan een decoratieve uitstraling.
  2. Kosten: Over het algemeen is scanbehang vaak voordeliger dan stucen. Het aanbrengen van stucwerk vereist vakmanschap en kan arbeidsintensief zijn, waardoor de kosten hoger kunnen uitvallen dan het aanbrengen van renovatiebehang.
  3. Tijd: Renovatiebehang kan sneller worden aangebracht dan stucwerk. Het behangen van een ruimte is meestal een relatief snel proces, terwijl stucwerk meer tijd en droogtijd vereist.
  4. Muurconditie: Bij beschadigde of ongelijke muren kan renovatiebehang een goede keuze zijn, omdat het de mogelijkheid biedt om kleine scheurtjes, barsten of onregelmatigheden te bedekken. Stucwerk kan daarentegen problemen op de muur benadrukken als ze niet goed zijn voorbereid.
  5. Flexibiliteit: Renovatiebehang is overschilderbaar, wat betekent dat je het behang kunt aanpassen aan je smaak en interieur. Stucwerk daarentegen kan moeilijker te wijzigen zijn en vereist opnieuw stucen als je de kleur of afwerking wilt veranderen.

Wil je meer informatie over de muren van nieuwbouwwoningen? Dan is dit de beste renovlies uitleg die je kunt vinden.

Renovatievliesbehang

Welke dikte is geschikt voor muren renoveren?

Bij het renoveren van muren is er geen specifieke dikte die voor alle situaties geschikt is. De geschikte dikte hangt af van verschillende factoren, zoals de staat van de bestaande muur, eventuele oneffenheden die moeten worden gecorrigeerd en het beoogde eindresultaat.

Bij het gebruik van renovatiebehang wordt meestal een dikte tussen 0,2 mm en 0,5 mm aanbevolen. Met deze dikte kan een renovlies behanger het strakste werk afleveren.

Deze dikte zorgt voor voldoende stevigheid en versterking van de muur, terwijl het behang toch flexibel genoeg is om over kleine scheurtjes en onregelmatigheden heen te gaan.

De behang dikte kan variëren, afhankelijk van de gewenste afwerking en de staat van de muur. Over het algemeen komt dit neer op renovatiebehang 150 gram of renovatie behang 200 gram.

Renovatiebehang aanbrengen en verven

Je kunt renovatiebehang laten aanbrengen en schilderen door professionele behangers van Behangservice Nederland. Onze aanbieding is tijdelijk!

Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan of bel ons: 030-2072303