Plakresten verwijderen

Je kunt plakresten verwijderen op verschillende manieren. De methode is afhankelijk van de aard van de lijmresten en het oppervlak waarop ze zich bevinden.

Wil je plakresten laten verwijderen? Behangservice Nederland haalt alles voor je professioneel weg. Tegen lage kosten kunnen wij behang en lijmresten verwijderen.

Of bel ons: 030-2072303

Plakresten verwijderen: tips en trucs. Leer hoe je plakresten van behang of tape kunt verwijderen en jouw muren schoon en glad kunt maken. Ontdek handige tips en trucs om lijmresten snel en gemakkelijk te verwijderen zonder beschadiging van de ondergrond en leer welke tools en materialen je nodig hebt om deze klus te klaren. Van azijn tot speciale lijmverwijderaars, er zijn verschillende manieren om plakresten te verwijderen en jouw muren een frisse uitstraling te geven.

Hoe haal je Plakresten weg?

Om plakresten te verwijderen, kun je de volgende stappen volgen:

 1. Week de plakresten in met warm water en een mild reinigingsmiddel of afwasmiddel. Laat het enkele minuten intrekken om de lijm losser te maken.
 2. Gebruik een zachte spons of een niet-schurende doek om voorzichtig over de plakresten te wrijven. Oefen lichte druk uit en herhaal indien nodig totdat de resten loskomen.
 3. Als er hardnekkige plakresten achterblijven, kun je een lijmverwijderaar of alcohol op basis van isopropyl proberen. Breng het aan op een doek en wrijf voorzichtig over de resten.
 4. Spoel het oppervlak grondig af met schoon water om eventuele reinigingsmiddelresten te verwijderen.

Het is altijd een goed idee om een kleine test uit te voeren op een onopvallend gebied voordat je de plakresten volledig verwijdert om ervoor te zorgen dat het schoonmaakmiddel geen schade aanricht aan het oppervlak.

Hoe kleefstof verwijderen?

Om kleefstof te verwijderen, volg je deze stappen:

 1. Gebruik een plamuurmes of een ander stevig gereedschap om voorzichtig de overtollige kleefstof weg te schrapen.
 2. Breng een commerciële lijmverwijderaar aan op een doek en wrijf over de plek. Volg de instructies van het product.
 3. Herhaal indien nodig totdat de kleefstof volledig is verwijderd.
 4. Reinig het oppervlak grondig met water en zeep om eventuele resten te verwijderen.

Voor meer tips over plakresten verwijderen kun je ook kijken bij sticker verwijderen oma weet raadt.

Plakresten verwijderen van kunststof

Je kunt lijmresten verwijderen van kunststof door de volgende stappen volgen:

 1. Week de lijmresten in met warm water en een mild reinigingsmiddel.
 2. Gebruik een zachte doek of spons om voorzichtig over de lijmresten te wrijven.
 3. Indien nodig, gebruik een lijmverwijderaar die geschikt is voor kunststof.
 4. Spoel het oppervlak grondig af met water en droog het goed af.

Plakresten verwijderen glas

Voor lijmresten verwijderen van glas kun je de volgende stappen volgen:

 1. Week de lijmresten in met warm water en zeep.
 2. Gebruik een zachte doek of spons om voorzichtig over de lijmresten te wrijven.
 3. Indien nodig, gebruik een lijmverwijderaar op basis van aceton of isopropylalcohol.
 4. Spoel het glas grondig af met water en droog het goed af met een schone doek.

Lijmresten verwijderen van hout

Leer hoe je op een veilige manier lijmresten van hout kunt verwijderen. Ontdek handige tips en stappen om verschillende soorten lijm, zoals houtlijm of tape-resten, effectief te verwijderen zonder het houten oppervlak te beschadigen. Krijg je hout weer schoon en glad.

Plakresten behang verwijderen

Hier zijn enkele suggesties voor het snel en simpel verwijderen van plakresten:

 1. Warm water en zeep: Maak een sopje van warm water en afwasmiddel en breng dit aan op de plakresten met een spons. Laat het sopje enkele minuten inwerken en schrob de resten weg met een schuursponsje.
 2. Azijn: Meng gelijke delen water en azijn en breng dit aan op de plakresten. Laat het mengsel enkele minuten inwerken en schrob de resten weg met een schuursponsje. Dit is een veel gebruikte techniek.
 3. Olijfolie: Breng olijfolie aan op de plakresten en laat het enkele minuten intrekken. Schrob de resten weg met een schuursponsje en veeg het oppervlak schoon met een doek.
 4. Verfverdunner: Gebruik verfverdunner om de plakresten op te lossen. Breng de verdunner aan op de resten en laat het enkele minuten inwerken. Schrob de resten weg met een schuursponsje en veeg het oppervlak schoon met een doek.
 5. Schuurpapier: Gebruik fijn schuurpapier om de plakresten voorzichtig weg te schuren. Zorg ervoor dat je niet te hard schuurt om beschadiging van het oppervlak te voorkomen.

Hoe krijg je plaksel van pleister verwijderen?

Bevochtig het plaksel met warm water en laat het enkele minuten inweken. Gebruik vervolgens een plamuurmes of schraper om voorzichtig het verzachte plaksel weg te schrapen.

Indien nodig kun je een geschikte lijmverwijderaar volgens de instructies gebruiken. Spoel het behandelde gebied af met water en zorg ervoor dat het goed droog is.

In geval van hardnekkig plaksel kan het verstandig zijn om professionele hulp in te schakelen om schade aan het pleisterwerk te voorkomen.

Wat is de beste manier om plakresten te verwijderen?

Belangrijk om te onthouden is dat sommige methoden voor plakresten verwijderen agressiever zijn dan andere en afhankelijk van het oppervlak kan schade ontstaan.

Test daarom altijd eerst op een klein en onopvallend deel van het oppervlak voordat je een methode toepast op de hele plek. Ontdek meer over vliesbehang verwijderen en gipsplaten afwerken.

Wil je deze lastige klus liever uitbesteden? Al meer dan 20 jaar is Behangservice Nederland gespecialiseerd in het verwijderen van behang.

Let op: onze aanbieding van 20% korting loopt binnenkort af. Aarzel niet en vraag vandaag nog vrijblijvend een offerte aan, waarbij we je een prijsgarantie van 1 jaar bieden!