Plafond behangen

Steeds meer van onze klanten willen hun plafond behangen. Zij zien ook de stucwerk vaak scheurtjes geeft. Je blijft dan bijwerken en daar zitten vaak flinke kosten aan.

Behangservice Nederland heeft in de afgelopen 20 jaar honderden plafonds behangen. Een trend op dit moment is dat er steeds vaker renovlies met designs of kleuren wordt gekozen.

Vroeger gebruikte men alleen maar gladde varianten in het wit. Op ons YouTube kanaal kunt u ons werk zien om een goed beeld wat het beste past bij uw persoonlijke style of interieur.

Je plafond glad laten behangen en sauzen? Dit kan nu al vanaf €15 per vierkante meter. Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan.

Heb je vragen? Bel ons: 030-2072303

Laat je plafond behangen door het team van Behangservice Nederland.

Plafond behangen of niet

Waarom plafond behangen? Het kan een mooie oplossing zijn om een ruimte een nieuwe uitstraling te geven. Het is echter wel een klus die secuur moet worden uitgevoerd, anders krijg je last van luchtbellen en kreukels.

In deze blog geven we je tips en tricks over plafond behang kopen en het behangen van plafonds met renovatievlies. Volg onze instructies goed want daarna kun je zelfs schuine daken behangen:

Stap 1: Voorbereidingen

Voordat je begint met het behangen van het plafond met vliesbehang, moet je ervoor zorgen dat het plafond schoon, droog en vlak is. Repareer eventuele gaten of scheuren in het plafond en zorg dat alle meubels uit de kamer zijn verwijderd.

Stap 2: Meet het plafond op

Meet het plafond zorgvuldig op om te bepalen hoeveel behang je nodig hebt. Houd rekening met de lengte en breedte van het plafond en bereken het totale aantal vierkante meters.

Stap 3: Lijm aanbrengen

Breng de lijm aan op het plafond met een kwast of roller, beginnend bij een hoek en werkend in kleine delen. Zorg ervoor dat de behanglijm gelijkmatig wordt aangebracht en dat er geen klontjes ontstaan.

Let goed op bij het kiezen van de behanglijm als het gaat om een plafond behangen met glasvezelbehang. Alle behangsoorten hebben hun eigen lijm die geschikt is.

Stap 4: Plafond behang aanbrengen

Plaats het behang op de lijm en strijk het glad met een behangborstel. Werk vanuit het midden van het plafond naar de randen toe en zorg ervoor dat het behang goed aansluit op de randen.

Stap 5: Herhaal

Herhaal deze stappen totdat het hele plafond is bedekt met behang. Kun je zo ook gipsplaten plafond behangen? Ja, deze tips zijn geschikt voor gips en beton.

Stap 6: Afwerking

Als al het behang op zijn plaats zit, knip dan eventuele overhangende randen af en strijk het behang nogmaals glad met de borstel. Laat de lijm volledig drogen voordat je het plafond schildert of afwerkt.

Het behangen van een plafond kan lastig zijn, maar met dit stappenplan en wat geduld kan het behangen van een plafond een eenvoudige klus worden.

Zorg voor een goede voorbereiding, gebruik de juiste lijm en volg deze stappen zorgvuldig op om een strak en mooi resultaat te krijgen. Om een stuclook te realiseren moet je altijd het plafond sauzen.

Zo kun je een hoog plafond behangen zonder steiger.

Waarom je het plafond zou moeten behangen in plaats van verven

In plaats van je plafond te verven, kan het behangen een betere optie zijn. De hoofdreden om niet te schilderen is omdat muren blijven werken.

Door het in en uitzetten van plafonds krijg je scheuren. Wij horen van klanten dat ze dit echt verschrikkelijk vinden. Ze hebben dan net laten stucen en na maanden zijn de eerste beschadigingen zichtbaar.

Uit onze ervaring en die van onze klanten, blijkt dat dit zowel gebeurd bij beton als bij een gipsplaten plafond.

Plafond behangen met vliesbehang

Een vliesbehang plafond behangen kent vele voordelen. Het is gemakkelijk aan te brengen, scheurt niet snel en is overschilderbaar.

Wij behangen en verven muren op dit moment vanaf €15 per m2. Dit is ook nog eens inclusief alle materialen. Met deze aanbieding gaat u toch zelf niet meer moeilijk doen!

Je plafond laten behangen? Huur dan de specialisten in van Behangservice Nederland. Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan.