OSB Platen Afwerken: Behangen en Verven

Behangservice Nederland is gespecialiseerd in het behangen en verven van OSB platen. Wij garanderen een strak en naadloos resultaat.

Omdat het plaatmateriaal bestaat uit diverse lagen houtschilfers, die met een bindmiddel zoals lijm verbonden zijn, is het lastig om te behangen.

Je moet het proces van dit soort platen goed begrijpen wanneer je een strakke wand wil krijgen. Dit kan niet elke behanger!

Wil je een stuclook voor je wanden? Vraag dan een offerte aan.

Heb je vragen? Bel ons: 030-2072303

Deze OSB platen hebben wij behangen en geverfd met speciale verf.

Verbouwen met OSB platen

Ben je handig en voer je verbouwingen altijd zelf uit? Dan werk je waarschijnlijk met diverse bouwmaterialen. Veelgebruikte soorten plaatmateriaal voor constructiewerkzaamheden zijn spaanplaat en multiplex.

Dit materiaal is uitstekend geschikt voor het afwerken van wanden, maar ook voor vloeren en daken. Tegenwoordig wordt er echter steeds meer aandacht besteed aan de duurzaamheid van deze materialen.

Het is belangrijk dat de productie ervan zo min mogelijk milieuschade veroorzaakt.

Dit betekent dat er niet onnodig bomen moeten worden gekapt en dat er zo weinig mogelijk chemische stoffen vrijkomen tijdens het productieproces.

Wat betreft spaanplaat en multiplex valt er op dit vlak nog veel te verbeteren. Een beter en milieuvriendelijker alternatief is het gebruik van Oriented Strand Board, oftewel OSB.

OSB platen behangen

Het behangen van OSB platen gebeurd altijd met renovlies behang. Dit is namelijk sterk behang dat de muren bescherm tegen scheurvorming.

Je kunt het gebruiken voor de 9, 11, 12, 15 en 18 mm.

Daarnaast kun je het goedkoop schilderen in elke gewenste kleur. Dit maakt het erg populair bij zowel renovatie- als nieuwbouw.

Het verven van OSB platen

Er bestaan regelmatig misverstanden over het verven van OSB platen. Het is niet altijd duidelijk of men te maken heeft met OSB platen of bijvoorbeeld met spaanplaten en MDF platen.

Bovendien worden er vaak verkeerde soorten verf en grondverf gebruikt; in dit soort platen zit namelijk een specifieke soort lijm die om een bepaald type grondverf vraagt.

De beste grondverf voor dit type materiaal is bijvoorbeeld Sigma S2U primer of Bisel. Je hiervan één laag aanbrengen en het daarna moet je de opstaande houtvezeltjes licht opschuren.

Afwerken zonder te stucen

Je kunt OSB platen afwerken zonder te stucen door te kiezen voor behang. Zoals je hebt kunnen lezen moet de ondergrond dan wel eerst egaal gemaakt worden.

Op dit moment hebben wij een aanbieding voor de afwerking van zowel OSB- als gipsplaten. Vraag voor meer informatie vrijblijvend een offerte bij ons aan.