Nieuwbouw Stucen

Moet je nieuwbouw stucen of behangen? Wanneer u een nieuw huis bouwt of een bestaand huis renoveert, is het stucen van de muren een belangrijke keuze om te overwegen.

Stucwerk is een duurzame en stijlvolle optie voor uw huis. In dit artikel bespreken we waarom stucen een goede keuze is voor nieuwbouw, en welke voordelen het biedt. Ook vergelijken wij het met behangen.

Stucen is geen optie voor nieuwbouw vanwege krimpscheuren. Wil je wel het stuclook resultaat nabootsen met behang? Huur dan Behangservice Nederland in.

Of bel ons: 030-2072303

Een afbeelding van een glad gestucte muur met een subtiel textuurpatroon, ideaal voor een moderne en strakke uitstraling van een nieuwbouw woning.

Wat is Stucwerk?

Stucwerk is een mengsel van gips, kalk en/of cement dat op muren, plafonds en andere oppervlakken wordt aangebracht.

Het kan op verschillende manieren worden aangebracht, zoals met de hand of met behulp van machines. Stucwerk kan worden afgewerkt in verschillende texturen en kleuren, afhankelijk van uw persoonlijke smaak en stijl.

Wat is het alternatief stucen nieuwbouw? Ontdek hier het beste alternatief voor stucen.

Waarom Stucwerk Nieuwbouw?

Dunpleister nieuwbouw is een populaire keuze voor nieuwbouw vanwege de vele voordelen die het biedt. Hier zijn enkele redenen waarom u nieuwbouw stucen zou kunnen overwegen:

Duurzaamheid: Stuc is een duurzame optie voor uw huis omdat het jarenlang meegaat zonder scheuren of afbladderen. Het is ook bestand tegen schimmel en meeldauw, wat bijdraagt aan de gezondheid en het welzijn van uw gezin.

Stijlvol: Stucwerk biedt een stijlvolle afwerking die past bij verschillende interieurstijlen. Het kan worden afgewerkt in verschillende texturen en kleuren, waardoor u uw huis een persoonlijk tintje kunt geven. Bekijk hoe wij nieuwbouw in Nobelhorst afwerken.

Energiebesparing: Stucen kan de energie-efficiëntie van uw huis verbeteren door de isolatie te verbeteren en de warmte binnen te houden. Dit kan resulteren in lagere energierekeningen en een comfortabeler huis.

Makkelijk schoon te maken: Stucwerk is makkelijk schoon te maken en te onderhouden. U hoeft zich geen zorgen te maken over vlekken of vuil dat zich in de muur nestelt.

Een goed alternatief voor het stucen van een woning is renostuc. Dit is een sterk behangsoort die naadloos kan worden aangebracht door Behangservice Nederland.

Wat doe je op de muur van een nieuwbouwhuis?

Op de muur van een nieuwbouwhuis kun je verschillende afwerkingen toepassen, afhankelijk van je persoonlijke voorkeur en de gewenste uitstraling. Enkele veelvoorkomende opties zijn:

  1. Stucwerk: Dit is een populaire keuze om muren een gladde en strakke afwerking te geven. Het kan worden aangebracht in verschillende texturen, zoals glad pleisterwerk of sierpleister. Zo maak je de muur behangklaar.
  2. Behang: Behang is een veelzijdige optie om de muren te decoreren. Er zijn talloze behangpatronen en -stijlen beschikbaar, variërend van effen kleuren tot opvallende prints.
  3. Schilderen: Schilderen is een klassieke en eenvoudige manier om de muren van een nieuwbouwhuis te voorzien van kleur. Het biedt een breed scala aan kleuropties en afwerkingen.
  4. Wandbekleding: Je kunt ook kiezen voor wandbekleding zoals houten lambrisering, tegels, steenstrips of decoratieve panelen om de muren een unieke uitstraling te geven.
  5. Plafond nieuwbouw stucen: plafonds worden vaak gestuct omdat deze niet zoveel krimpel of uitzetten zoals muren.

Het kiezen van de juiste afwerking bij nieuwbouw stucen hangt af van je smaak, budget en gewenste stijl voor het interieur. Benieuwd naar stucen nieuwbouw ervaringen? Bekijk ons Youtube kanaal!

Stucen nieuwbouw: of toch liever behangen

Hoewel stucwerk een duurzame en stijlvolle keuze is, kan het ook duur zijn en veel tijd in beslag nemen om aan te brengen. Ontdek waarom renovlies een goed alternatief voor stucen is. Bekijk het resultaat van behangen over stucwerk.

Als u op zoek bent naar een goedkopere en makkelijkere oplossing, dan kan behangen een goede keuze zijn. Hier zijn enkele redenen waarom u zou moeten overwegen om uw nieuwe huis te behangen:

Goedkoop: Behangen is over het algemeen goedkoper dan nieuwbouw stucen. Het kan ook makkelijker worden gedaan, waardoor u tijd en geld bespaart.

Flexibel: Behang is een flexibele optie die gemakkelijk kan worden verwijderd en vervangen als u een verandering in uw interieur wilt aanbrengen.

Keuze: Behang is verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren, patronen en texturen, waardoor u uw huis een persoonlijk tintje kunt geven.

Makkelijk aan te brengen: Behangen is relatief eenvoudig en kan zelfs door beginners worden gedaan met een beetje oefening. Dit betekent dat u geen professionele hulp hoeft in te schakelen en het zelf kunt doen.

Minder rommelig: In tegenstelling tot nieuwbouw stucen is behangen een minder rommelige klus, waardoor u minder opruimwerk heeft na het voltooien van de klus.

Beschermt wanden tegen scheurtjes: Dit is de belangrijkste reden te kiezen voor behangsoorten renovlies, glasvliesbehang of glasvezelbehang.

Nieuwbouw stucen of renovlies

De meest gekozen optie is vliesbehang over stucwerk. Dit betekend dat er eerst een stuklaag wordt aangebracht en daarna wordt behangen.

Dit is de sterkste en beste optie voor nieuwbouw stucen. Leer meer over gipsplaten afwerken zonder stucen.

Nieuwbouw stucen of glasvezelbehang

Beide opties, stucwerk en behangen, hebben hun eigen voor- en nadelen. Stucwerk is duurzamer en stijlvoller, terwijl behangen met glasvezelbehang een goedkopere en makkelijkere oplossing is.

Het is belangrijk om te overwegen wat het beste past bij uw budget, stijl en persoonlijke behoeften.

Let op: gebruik bij het stucen rondom kozijnen altijd een stucstop. Dit is een hoekprofiel die scheurtjes voorkomt in het stucwerk.

Als u twijfelt over nieuwbouw stucen of behangen, kunt u altijd advies vragen aan Behangservice Nederland. Wij helpen je op het gebied van interieurontwerp en renovatie om de beste keuze voor uw huis te maken.

Hoe dik stucwerk nieuwbouw?

Bij nieuwbouwprojecten wordt doorgaans gebruikgemaakt van dunpleister of dunne stuclagen. Deze dunne lagen stucwerk hebben bij nieuwbouw stucen meestal een dikte van ongeveer 2 tot 3 millimeter.

Dunpleister wordt gebruikt om de wanden en plafonds te egaliseren en een gladde afwerking te creëren. Het is belangrijk om de ondergrond goed voor te bereiden voordat het stucwerk wordt aangebracht.

Eventuele oneffenheden, scheuren of gaten worden gerepareerd voordat de stuclaag wordt aangebracht.

Door het toepassen van dun stucwerk kunnen wanden en plafonds strak en egaal worden afgewerkt, waardoor ze klaar zijn voor verdere afwerking zoals behangen en schilderen.

Wat kost het stucen van een nieuwbouwhuis?

De stucen nieuwbouw kosten zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals:

  • De grootte van het huis
  • Het gewenste type stucwerk
  • De regio en de complexiteit van de oppervlakken.

Over het algemeen kun je bij een goedkope stukadoor rekening houden met een gemiddelde prijs van €15 tot €30 per vierkante meter voor het stucen van muren en €20 tot €40 per vierkante meter voor het stucen van plafonds.

Voor een volledig nieuwbouwhuis kunnen de totale kosten voor het stucen dus behoorlijk oplopen, afhankelijk van de specifieke wensen en omvang van het project.

Het is altijd verstandig om meerdere offertes aan te vragen bij stukadoors om een goed beeld te krijgen van de kosten. Behangen is vele malen goedkoper.

Let op: onze aanbieding van 20% korting is tijdelijk. Aarzel niet en vraag vandaag nog vrijblijvend een offerte aan, waarbij we je een prijsgarantie van 1 jaar bieden!