Muur verven

Een muur verven in huis, zoals in de woonkamer of slaapkamer geeft het interieur creëert direct een nieuwe look. Het is zelfs mogelijk om een complete andere sfeer te realiseren.

Er zijn meerdere redenen om de keuze te maken voor een wand verven. Het is bijvoorbeeld een voordelige en gemakkelijke oplossing.

Een muur verven in dezelfde kleur vanwege beschadigingen of verouderingen is vaak een reden. Gebruik onze tips of huur Behangservice Nederland in vanaf €7 per vierkante meter! Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan.

Of bel ons: 030-2072303

Muur schilderen

Een muur schilderen is helemaal niet moeilijk als u de juiste maatregelen treft. De voorbereiding begint als eerste bij de keuze voor een kleur.

Daarna is het nodig om te kijken welke benodigdheden er allemaal nodig zijn. Vervolgens is het handig om te weten hoe u een muur moet schilderen.

U krijgt hier alle informatie met tips en inspiratie over een muur schilderen. Daarbij heeft u bovendien altijd nog de keuze om een van onze schilders in te huren.

Onze professionele behangers en schilders kunnen natuurlijk ook renovlies verven, glasvezelbehang verven, glasvliesbehang verven en glasweefselbehang verven.

Muren schilderen

Bij muren schilderen gaat het of om een enkele ruimte, zoals de woonkamer of om meerdere kamers.

Het is natuurlijk handig om te kijken welke muren er voor een schilderbeurt in aanmerking komen. Als u toch bezig gaat, is het praktisch om alles wat nodig is in één keer aan te pakken.

Verder is het van belang om te kijken wat de ondergrond is en op basis daarvan de nodige werkzaamheden uit te voeren. Misschien is er nog behang aanwezig of gaat het om een al geschilderde muur of geverfd behang.

 • Nieuwe look
 • Andere sfeer
 • Frisse uitstraling
 • Kleurkeuze
 • Benodigdheden
 • Welke muren schilderen?
 • Wat is de ondergrond?
 • Voorbereiding

Muren sauzen als eigentijdse en tijdloze wandafwerking

Muren verven of muren sauzen is hetzelfde, maar dan volgens een andere benaming. Muren en plafonds sauzen is in deze tijd nog altijd populair.

Dat komt onder meer doordat het sauzen van muren als een eigentijdse en tijdloze wandafwerking is te zien. Een wand verven voorziet in een strak en glad uiterlijk.

Een muur verven zorgt dan ook voor een moderne uitstraling en dat is toch wat de meeste mensen in het interieur willen. Of in elk geval een strakke en nette afwerking van de wand.

Muur sauzen met muurverf

Het is voor een muur sausen natuurlijk nodig om over de juiste verf te beschikken. Het is het beste om een muurverf voor binnenmuren te gebruiken.

In het kader van het sauzen van muren is het mogelijk om latexmuurverf te gebruiken. De muurverf is op allerlei plekken verkrijgbaar.

Bijvoorbeeld muurverf in allerlei kleuren bij bouwmarkten als Gamma, Praxis, Hornbach, Karwei en Bauhaus. De muurverf is beschikbaar in alle kleuren van verschillende merken.

Merken muurverf om muren te sauzen:

 • Sikkens
 • Flexa
 • Sigma
 • Histor
 • Wijzonol

Muur verven inspiratie: begin bij het nadenken over de gewenste sfeer

Het is bij een muur verven natuurlijk leuk om vooraf al de nodige inspiratie op te doen. Vooral als u de wand een make-over gaat geven met een nieuwe kleur.

Bij een muur verven komt bij de inspiratie vaak als eerste de kleur aan bod. Misschien heeft u al een kleur in gedachten. Het is wellicht eerst handig om te kijken naar de gewenste sfeer.

U wilt natuurlijk een bepaalde sfeer in uw interieur creëren. Als u de sfeer met look en feel als uitgangspunt neemt, is het gemakkelijk om op basis daarvan een kleur te selecteren.

Muur verven, welke kleur is ideaal?

De kleur vormt een essentieel onderdeel van het bepalen van de sfeer en stijl in uw interieur. Het daarom lastig om direct al de ideale kleur te kiezen.

Wilt u een serene en rustige sfeer in huis? Of robuust en industrieel? Of heel natuurlijk met een vleugje avontuur? Voor iedere sfeer is de juiste kleur voor muur verven te bepalen.

Lichte kleuren hebben een andere uitstraling dan donkere kleuren. Felle kleuren geven weer een andere feel en look dan pasteltinten.

Kleuren voor sfeer en uitstraling bij muur verven

Iedere kleur straalt wat anders uit. Daarom is het handig om te weten welk effect een bepaalde kleur heeft op de uitstraling.

Iedere kleur heeft uiteraard meerdere tinten. De sfeer die voortkomt uit een bepaalde kleur is eveneens weer te beïnvloeden.

De sfeer is bijvoorbeeld na een muur verven in een lichte tint van een kleur op een subtiele manier aanwezig. Bij de keuze voor een donkere tint komt er extra nadruk op de sfeer te liggen.

Overzicht betekenis kleuren en sfeer na muur verven:

 • Blauw: koel (lichtblauw: rust)
 • Turquoise: sprankelend
 • Groen: natuurlijk
 • Aardekleuren: warm
 • Grijs: subtiel
 • Wit: sereen en fris
 • Rood: energierijk
 • Geel: vrolijk
 • Zwart: stijlvol en elegant
 • Oranje: enthousiasme

Muur verven ideeën

Bent u er nog niet over uit welke kleur de muur moet krijgen? Dat hoeft ook nog niet. Er zijn namelijk nog veel meer muur verven ideeën beschikbaar.

Om u lange tijd tevreden te laten zijn met de muur is het belangrijk om goed na te denken over hoe de wand eruit komt te zien.

Mocht u nog twijfelen over welke kleur u de muur wilt verven of over bepaalde tinten dan is er een oplossing. Bijvoorbeeld het verven van de muur in twee kleuren.

Muur verven 2 kleuren

Een muur verven in twee kleuren is een van de leuke ideeën voor een muur verven. U hoeft daarbij niet per se met twee exacte gelijke helften in een andere kleur te werken.

Het is ook heel trendy om bijvoorbeeld om het grootste deel van de muur van onderaf in een kleur te verven. Er blijft dan een beperkte bovenrand over voor een andere kleur.

Of misschien wilt u het juist wel andersom. Van boven de muur verven tot ver over de helft en de onderkant in een andere kleur.

Two tone muren verven

Een muur verven in twee kleuren staat ook wel bekend als two tone muren. Daar is op allerlei manieren vorm en kleur aan te geven.

Het is bijvoorbeeld mogelijk om twee kleuren te gebruiken die sterk met elkaar contrasteren. Of heel subtiel voor twee tinten in eenzelfde kleur te kiezen.

Een van de andere muurverf ideeën is om twee kleuren als het ware op de muur in elkaar over te laten lopen.

 • Twee exacte helften van de muur in andere kleur
 • Boven minder van de ene kleur
 • Onder minder van de ene kleur
 • Creativiteit naar eigen inzicht
 • Contrasterende kleuren
 • Twee tinten van dezelfde kleur
 • Kleuren in elkaar over laten lopen

Tip: verf het plafond mee in dezelfde kleur als de bovenste helft van de muur voor een bijzonder originele look. Ontdek ook onze tips over muur verven tips afplakken.

Hoe schilder je een muur in twee kleuren?

Het schilderen van een muur in twee kleuren vergt even wat extra voorbereiding. De kleuren moeten uiteraard wel strak op de muur komen.

Muur verven stappenplan

Zo verf je een muur stap voor stap:

 1. Opmeten van de positie waar de kleuren elkaar raken

Gebruik bij een gestucte muur verven een meetlint en een potlood om de scheiding op de muur te tekenen met markeringen waar de grens tussen de twee kleuren moet komen.

 1. Breng de lichte kleur eerst aan

Het is als eerste belangrijk om de lichte kleur aan te brengen. Het geeft niet als het deze lichte kleur iets over het lijntje komt. De donkere kleur komt er tegenaan.

 1. Gebruik een waterpas om een rechte lijn te trekken

Om een rechte lijn te creëren op de muur is het aan te raden om een waterpas te gebruiken. Deze zet u op de muur om er vervolgens een lijn boven te tekenen.

 1. Plak op de lijn af met tape

Om te voorkomen dat de donkere kleur over de lichte kleur komt, is het handig om tegen de lijn tape aan te brengen op de lichte kleur. Uiteraard pas als de verf in de lichte kleur droog is.

 1. Breng de donkere tint verf aan op de muur

Het is nu tijd om de donkere tint op de muur te verven tegen de tape aan. Of net over het randje van de tape om er zeker van te zijn dat de dekking goed is.

 1. Verwijder de tape

De laatste tap van de muur verven in twee kleuren is het verwijderen van de tape. Doe dit direct na het verven van de muur.

Muur verven met spons

Er zijn nog tal van andere ideeën om muren te schilderen. Het is bijvoorbeeld mogelijk om uw muur te verven met een spons.

Een muur verven met spons geeft een heel bijzonder effect. Het verven met een spons is een van de vele verftechnieken die te gebruiken zijn.

Er ontstaat met de toepassing van de sponstechniek om een muur te verven als het ware een soort wolkeneffect.

Hoe muur verven met een spons?

Het is niet moeilijk, maar wel veel werk om een muur met een spons te verven. Dat komt omdat u maar steeds een klein stukje met de verf bedekt.

U maakt als eerste de spons nat en knijpt deze uit. Vervolgens doopt u de spons in de verf. De spons moet niet te veel verf opnemen.

Vervolgens gebruikt u de spons om de verf voorzichtig op de muur te deppen. Vaker sponzen op dezelfde plek zorgt voor een betere dekking en dichter patroon.

Donkere tint over lichte tint

Het is voor het mooiste effect aan te raden om eerst met de lichte verfkleur te beginnen. Voor het drogen van de verf begint u al met de donkere kleur op de muur te sponsen.

Neem na een paar vierkante meter sponsen eerst even afstand van de muur. Dan ziet u goed of het patroon een regelmatig effect heeft.

Het is mogelijk om de overgang van de lichte en donkere kleur subtiel te laten verlopen. Gebruik daarvoor bijvoorbeeld een droge doek om even na te deppen.

Tip: durft u het niet direct aan om op de muur te sponsen? Pak dan eerst een groot papier om te kijken wat het effect is.

 • Wolkeffect
 • Origineel
 • Spons natmaken en uitknijpen
 • Spons in lichte verf dopen
 • Dep de spons op de muur
 • Vaker deppen zorgt voor extra dichtheid
 • Bekijk tussendoor de muur van een afstand
 • Spons de donkere verf voordat de lichte verf droog is
 • Gebruik een droge doek als u een subtiele kleurovergang wenst

Tip: muur verven met verfspuit

Een muur verven is ook met een verfspuit mogelijk. Hier zijn onze schilders voor in te huren, maar het zelf doen is ook een optie. Dan heeft u alleen wel een verfspuitmachine nodig.

Het verfspuiten van een muur is ook een verftechniek, maar dan zonder bijzonder extra effect. U krijgt met een verfspuit eenzelfde effect als dat u de muur gaat verven met een roller.

Er is wel een voordeel aan deze verftechniek verbonden. Dat is dat het een stuk sneller gaat als met een roller. U moet echter ook meer voorbereidingen treffen met het afplakken.

Muur verven hoe

Als u voor de eerste keer een muur gaat verven, vraag u zich waarschijnlijk af wat er allemaal nodig is. Dat is niet de enige vraag die opdoemt.

Het is ook belangrijk dat u weet hoe u de muur moet verven en wat voor materialen daarvoor nodig zijn. Verder wilt u natuurlijk het beste resultaat zien.

Daarom is het ook belangrijk om te weten hoe de muur te verven is zonder dat er strepen ontstaan. Vooral deze vragen hebben wij antwoorden beschikbaar in de vorm van tips.

Muur verven tips:

De beste manier voor het verven van een muur:

 1. Muur verven benodigdheden

De lijst met benodigdheden voor een muur verven is lang. U heeft muurverf nodig net als een verfbakje en een kwast en een roller. Acrylkit is eveneens handig om in huis te hebben net als afplaktape, schuurpapier en afdekfolie.

 • Muurverf
 • Verfbakje
 • Verfkwast
 • Verfroller
 • Acrylkit
 • Afplaktape
 • Schuurpapier
 • Afdekfolie
 • Trapje
 1. Muur verven roller

Het is aan te raden om de muur te verven met een roller. Doe-het-zelvers gebruiken nog vaak een blokkwast om een muur te verven. Dat is een achterhaalde methode. Een muur verven met blokkwast is dus niet aan te raden.

 1. Muur verven zonder strepen

Het is niet moeilijk om een muur te verven zonder strepen. Na het afzetten boven aan de muur met een verfkwast verft u met de vachtroller van boven naar beneden.

Het is belangrijk dat er voldoende verf op de roller zit om goed te strijken. Een volgende baan rolt u de roller een beetje over de eerste baan hen.

Het is belangrijk om iedere baan van boven naar beneden in één keer goed af te rollen. Op deze wijze de muur verven zorgt voor een egaal geheel.

 1. Muur verven waar behang op zat

Het is van belang dat al het behang en de lijmresten van de muur zijn verwijderd voordat u gaat verven. Kleine gaatjes zijn met een opvulmiddel weg te werken.

Zijn er grote gaten ontstaan als gevolg van het behang afsteken? In dat geval gebruikt u reparatiepleister en vult daarmee de gaten op.

Schuur de plekken daarna even na voor een vlak resultaat. Indien de muur een zuigende werking heeft, gebruik dan eerst een voorstrijkmiddel. Dan hecht de muurverf beter.

 1. Muur verven naar het licht toe

Het is aan te raden om naar het licht toe verven als u een muur gaat schilderen. Dat heeft met de schaduwkant te maken. Het schaduweffect is lastig als u de muur aan het verven bent om een goede dekking te zien. Daarom is het beter om naar het licht toe te verven.

 1. Betonmuur verven met gaatjes in de muur

Er zijn situaties waarin de betonmuur in een huis veel gaatjes vertoont. Het is dan ondoenlijk om eerst alle gaatjes een voor een op te vullen. Heeft u te maken met een dergelijk probleem?

Het is dan mogelijk om renovliesbehang te plakken op de betonmuur en dat in een kleur naar keuze te verven. Of u laat de muur egaliseren door een stukadoor om deze daarna in een kleur naar keuze te schilderen.

Muren verven: zelf doen of schilder inhuren

Als u het leuk vindt om muren te verven en u heeft er de tijd voor dan is de keuze snel gemaakt. U gaat dan gewoon enthousiast zelf aan de slag.

Ontbreekt het aan tijd of is muren verven uw ding niet? Er zijn in iedere regio schilders van ons beschikbaar om uw muur te verven.

U weet dan zeker dat het resultaat perfect is. Bovendien werken onze schilders snel en professioneel. De klus is dan ook snel geklaard.

Zelf muur verven

Als u toch zelf de muur gaat verven, is het handig om van alle tips en adviezen gebruik te maken. Bijvoorbeeld met betrekking tot de benodigdheden voor een muur verven.

Of ten aanzien van wijze van een muur verven. Dat is immers zowel met een roller als met een verfspuitmachine mogelijk. Of kiest u voor de optie van het sponsen van de muur?

Het afplakken is nog niet echt aan de orde geweest, maar zeker een belangrijk onderdeel als u zelf de muur gaat verven.

Afplakken en afdekken

Bij het sausen van muren vliegen er regelmatig verfspatten in het rond. Daarom is het belangrijk de vloer te beschermen.

Het beschermen van de vloer is gemakkelijk te realiseren door afdekfolie te gebruiken. Blijven er meubels in de kamer staan? In dat geval is het aan te raden die eveneens af te dekken.

Het afplakken is belangrijk om te voorkomen dat er verf op de kozijnen van deuren of op stopcontacten terecht komt. Hier is afplaktape voor te gebruiken.

 • Zelf muur verven
 • Benodigdheden
 • Vloer afdekken
 • Kozijnen afplakken
 • Stopcontacten afplakken
 • Spons voor wegnemen verfspatten

Muur laten verven

Ziet u ertegen aan om muren te verven? Geen nood, want onze schilders staan door het hele land graag voor u klaar.

Er zijn meerdere redenen om de keuze te maken de muur te laten verven. Een gebrek aan tijd of zin. Of de voorkeur van de zekerheid van het beste resultaat.

Zo is de snelheid eveneens een reden. Onze vakkundige schilders zijn natuurlijk veel sneller klaar met muren verven dan dat u het zelf doet.

Muur verven kosten

Dat een muur verven kosten met zich meebrengt is logisch. Zelfs als u het zelf doet, kost het geld. Denk maar aan de aanschaf van alle benodigdheden.

U dient dan benodigdheden te kopen als een kwast, roller, afdekfolie, afplaktape, verfbakje, schuurpapier en acrylaatkit.

Deze kosten zijn bij de prijs van een schilder inbegrepen als u de muur laat verven. De kosten voor de muurverf bent u uiteraard altijd kwijt.

Muur verven prijs

Bij een muur verven is de prijs bij het inhuren van een van onze schilders uiteraard vooraf vast te stellen. Daarbij is er een onderscheid in prijs tussen het sauzen en verfspuiten van muren.

De prijs van een muur veren komt tot stand aan de hand van het aantal vierkante meters. Het is dus heel gemakkelijk om snel inzicht te krijgen in de prijs van het inhuren van onze schilder.

U hoeft alleen maar het aantal vierkante meter van de te verven muren op te meten. Daarna is er direct een globaal inzicht te krijgen in de kosten. Een exact inzicht is verkrijgbaar met een offerte.

 • Snel
 • Efficiënt
 • Schilderprijs per m2
 • Sauzen of verfspuiten

Offerte muur verven

Bent u tot de conclusie gekomen dat u het schilderen van uw muren liever overlaat aan een schildersbedrijf?

In dat geval raden wij u aan om direct een offerte voor muur verven aan te vragen. Laat daarvoor uw gegevens achter en er volgt snel contact.

In de offerte staat de prijs van de muur verven vermeld, maar ook extra informatie, zoals een verwijzing naar de voorwaarden.

Binnenkort een nieuwe look in uw interieur?

U hoeft niet lang te wachten op een nieuwe look in uw interieur als u een van onze schilders inhuurt. Behangservice NL heeft een breed netwerk in heel Nederland.

Ook in uw regio zijn onze schilders actief en dat het hele jaar door. Het is daarom eveneens mogelijk om uw muren in de winter te laten verven.

Wil je goedkoop je wanden laten verven? Behangservice Nederland garandeert de hoogste kwaliteit! Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan.