Muren glad schuren

Muren glad schuren is een belangrijke stap om een gladde afwerking te krijgen. Of je nu muren gaat schilderen of gewoon wilt dat ze er goed uitzien, schuren is essentieel.

Door het schuren van de muren verwijder je oneffenheden en zorg je ervoor dat de verf of het behang beter hecht. Maar muren schuren kan een tijdrovende en vermoeiende klus zijn.

Het is belangrijk om te weten welke korrelgrootte van schuurpapier je moet gebruiken en hoe je efficiënt kunt werken. Met de juiste tips en technieken kan het schuren van muren echter gemakkelijker en sneller worden gedaan.

Wil je muren laten schuren en behangen? Bekijk dan eens de renovlies behang ervaringen van ons klanten. Behangservice Nederland garandeert strakke wanden! Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan.

Of bel ons: 030-2072303

Dit is een foto met uitleg over de stappen die je moet zetten bij het schuren van muren.

Muren glad schuren

Als je muren glad wilt schuren, zijn er enkele tips en stappen die je kunt volgen om dit proces gemakkelijker en effectiever te maken:

 1. Verwijder alle meubels en decoraties uit de kamer en bedek de vloer met een doek om deze te beschermen tegen stof en vuil.
 2. Maak de muur schoon met een stofdoek om overtollig vuil en stof te verwijderen.
 3. Gebruik schuurpapier met een fijne korrelgrootte (vanaf korrel 120) en gebruik een schuurmachine voor grotere oppervlakken.
 4. Begin in de hoeken en werk naar buiten toe. Schuur in een horizontale of verticale richting, afhankelijk van de textuur van de muur.
 5. Schuur zachtjes en gelijkmatig om te voorkomen dat je te veel materiaal weghaalt. Ga langzaam en voorzichtig te werk, vooral bij hoeken en randen.
 6. Controleer regelmatig of de muur glad genoeg is door je hand eroverheen te wrijven en te voelen of er geen ruwe plekken zijn.
 7. Wanneer je klaar bent, maak je de muur opnieuw schoon met een stofdoek om alle stof en vuil te verwijderen.
 8. Herhaal het proces bij stucwerk schuren om de muur zo glad mogelijk te krijgen.

Met deze tips en stappen kun je muren glad schuren en zorgen voor een perfecte afwerking voor je schilder- of behangklus. Tips om je muren zo glad mogelijk te schuren met een machine of met de hand.

Muren schuren na stucen

Na het stucen van muren is het schuren van de muren een essentiële stap voor een perfecte afwerking. Hier zijn enkele tips om je op weg te helpen:

 1. Wacht tot de stuc volledig droog is voordat je gaat schuren.
 2. Gebruik schuurpapier met een fijne korrelgrootte (vanaf korrel 120) en een schuurmachine voor grotere oppervlakken.
 3. Schuur gelijkmatig en zachtjes om te voorkomen dat je te veel materiaal weghaalt.
 4. Verwijder alle stof en vuil na het schuren met een stofdoek.
 5. Controleer of de muren glad genoeg zijn en herhaal het proces indien nodig.

Het schuren van een gestucte muur kan lastig zijn, maar met de juiste aanpak kan je ervoor zorgen dat jouw wanden behangklaar zijn.

Welke korrel dikte moet ik gebruiken?

De korrelgrootte van het schuurpapier is belangrijk bij het schuren van muren. Hier zijn enkele tips om de juiste korrelgrootte te kiezen:

 1. Kies een grove korrel (vanaf korrel 60) als je de muur flink wilt afschuren of wanneer je een zeer ruwe muur hebt.
 2. Gebruik een medium korrel (vanaf korrel 80) voor het verwijderen van kleine oneffenheden.
 3. Kies voor fijn schuurpapier (vanaf korrel 120) om een gladde afwerking te krijgen.
 4. Gebruik extra fijn schuurpapier (vanaf korrel 180) als je een oppervlak wilt polijsten.

Door de juiste korrelgrootte te kiezen, kan je ervoor zorgen dat je muren de gewenste afwerking krijgen en er perfect uitzien.

Muur schuren voor schilderen.

Muur schuren voor schilderen

Het schuren van muren voordat je gaat schilderen is essentieel voor een gladde en professionele afwerking. Hier zijn enkele tips voor het schuren van muren voor schilderen:

 1. Verwijder alle decoraties, stof en vuil van de muur voordat je gaat schuren.
 2. Gebruik schuurpapier met een fijne korrelgrootte (vanaf korrel 120) en gebruik een schuurmachine voor grotere oppervlakken.
 3. Schuur zachtjes en gelijkmatig om te voorkomen dat je te veel materiaal weghaalt.
 4. Maak de muur opnieuw schoon met een stofdoek om alle stof en vuil te verwijderen.
 5. Breng vervolgens de primer of verf aan voor een perfecte afwerking.

Door deze stappen te volgen, kan je de beste resultaten behalen bij het schilderen van je muren.

Muren laten schuren: wat kost dat?

De kosten voor het schuren van een muur zijn €4 per vierkante meter. Deze verplichte voorbereiding doen wij altijd bij renovlies behang en glasvliesbehang. Ook bij glasvezelbehang en vliesbehang is het zeer gebruikelijk.