MDF behangen

Het behangen van MDF platen is een populaire en kosteneffectieve manier om het uiterlijk van een kamer te veranderen.

Het proces is vergelijkbaar met het behangen van gewone muren, maar er zijn een paar extra stappen die moeten worden genomen om ervoor te zorgen dat het behang goed blijft zitten en er mooi uitziet.

In dit artikel zullen we enkele belangrijke stappen bespreken voor MDF plaat behangen. Ook nemen we de kosten door voor een strak resultaat. Op dit moment hebben wij een actie!

Vraag voor de goedkoopste prijs en het strakste werk, huur je Behangservice Nederland in. Al meer dan 20 jaar behangen en sauzen wij woningen met MDF platen.

Of bel ons: 030-2072303

Een afbeelding van een MDF plaat bedekt met een laag behang, wat zorgt voor een eenvoudige en betaalbare manier om MDF te verfraaien. Dit is de beste manier om MDF platen te behangen.

Materialen en gereedschappen

Voordat u begint met behangen, moet u ervoor zorgen dat u alle benodigde materialen en gereedschappen bij de hand heeft. Dit omvat:

 • MDF-platen
 • Behang
 • Behanglijm
 • Behangkwast
 • Behangspatel
 • Stanleymes
 • Meetlint

Ontdek ook onze tips voor behangen over renovlies behang en behangen over stucwerk. Zo weet je precies op welke manier je moet omgaan het bepaalde ondergronden.

1. Voorbereiding MDF behangen

Voordat u begint met behangen, moet u ervoor zorgen dat de MDF-platen schoon en droog zijn. Verwijder alle stof en vuil van de platen en gebruik een vochtige doek om ze af te nemen.

Zorg ervoor dat de platen volledig droog zijn voordat u begint met behangen.

2. Behanglijm aanbrengen op MDF

Breng de behanglijm aan op de MDF-platen met behulp van een behangkwast. Zorg ervoor dat u voldoende lijm aanbrengt om het behang goed te laten hechten, maar vermijd overtollige lijm die onder het behang kan lekken.

Laat de lijm enkele minuten drogen voordat u het behang aanbrengt.

3. Behang aanbrengen op MDF platen

Leg het behang op een vlakke ondergrond en snijd het op maat met behulp van een stanleymes en een meetlint.

Breng het behang aan op de MDF-platen en gebruik een behangspatel om luchtbellen en overtollige lijm weg te strijken. Zorg ervoor dat het behang goed is uitgelijnd en geen kreukels of rimpels heeft.

4. Afwerking van MDF

Laat het behang drogen volgens de aanwijzingen op de verpakking van de behanglijm. Snijd overtollig behang af met een stanleymes en een liniaal om ervoor te zorgen dat het behang perfect op maat is.

Gebruik vervolgens een randroller om ervoor te zorgen dat de randen van het behang goed vastzitten. Daarna kun je het glasvezelbehang laten schilderen in de kleur die je wilt.

Tips voor het behangen van MDF

 • Zorg ervoor dat u het behang op de juiste manier uitlijnt voordat u het aanbrengt. Dit kan het verschil maken tussen een mooie en professionele uitstraling en een slordige afwerking.
 • Gebruik een behangspatel om luchtbellen en overtollige lijm weg te strijken tijdens het aanbrengen van het behang.
 • Laat het behang volledig drogen voordat u de randen bijwerkt of afwerkt.
 • Wees voorzichtig bij het snijden van het behang om ervoor te zorgen dat u geen krassen of beschadigingen aan het MDF veroorzaakt.

Behangen op MDF

Het behangen met vliesbehang op MDF-platen is een eenvoudig proces dat iedereen met een beetje ervaring in het behangen van muren kan uitvoeren.

Door de juiste materialen en gereedschappen te gebruiken en de stappen nauwkeurig te volgen, kunt u snel en gemakkelijk een nieuwe look geven aan uw kamer.

Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat de MDF-platen schoon en droog zijn voordat u begint met behangen, omdat vuil en vocht de hechting van het behang kunnen beïnvloeden.

Verder moet u ervoor zorgen dat u voldoende behanglijm aanbrengt om het behang goed te laten hechten, maar vermijd overtollige lijm die onder het behang kan lekken.

Ten slotte, zorg ervoor dat u voorzichtig bent bij het snijden van het behang om beschadigingen aan het MDF te voorkomen.

Met deze tips en richtlijnen kunt u uw MDF-platen op een professionele manier behangen en een mooie, nieuwe uitstraling geven aan uw kamer.

Let op: onze aanbieding van 20% korting is tijdelijk. Aarzel niet en vraag vandaag nog vrijblijvend een offerte aan, waarbij we je een prijsgarantie van 1 jaar bieden!