Lijmresten verwijderen

Hoe lijmresten van behang verwijderen? Het verwijderen van behang kan soms resulteren in achtergebleven lijmresten op de muur.

Hier zijn enkele methoden om lijmresten van behang te verwijderen:

 • Stoommethode: Gebruik een stoomapparaat om het behang te verwijderen en laat de muur vervolgens drogen. Het stomen zal ook de lijmresten losmaken, zodat ze gemakkelijker kunnen worden verwijderd.
 • Warm water en zeepmethode: Meng warm water met een kleine hoeveelheid afwasmiddel en breng het aan op de lijmresten met een spons of doek. Laat het enkele minuten inwerken en veeg het vervolgens weg met een schone doek.
 • Azijnmethode: Meng gelijke delen water en witte azijn en breng het aan op de lijmresten met een spons of doek. Laat het enkele minuten inwerken en veeg het vervolgens weg met een schone doek.
 • Behangverwijderaar methode: Gebruik een speciale behang verwijderaar om het behang en de lijmresten te verwijderen. Volg de instructies op de verpakking en gebruik handschoenen en een veiligheidsbril.

Wil je lijmresten laten verwijderen? Of wil je behang laten verwijderen en nieuwe laten aanbrengen? Onze behangers staan voor je klaar!

Of bel ons: 030-2072303

Een close-up van een muur waarop lijmresten zijn achtergebleven na het verwijderen van behang, wat kan worden verwijderd met behulp van een plamuurmes en warm water. Dit is dus de beste manier voor lijmresten verwijderen.

Hoe lijmresten van behangverwijderaar verwijderen?

Als u behangverwijderaar heeft gebruikt, kunnen er nog steeds lijmresten achterblijven op de muur. Hier zijn enkele methoden voor lijmresten verwijderen:

 • Warm water en zeepmethode: Meng warm water met een kleine hoeveelheid afwasmiddel en breng het aan op de lijmresten met een spons of doek. Laat het enkele minuten inwerken en veeg het vervolgens weg met een schone doek.
 • Azijnmethode: Meng gelijke delen water en witte azijn en breng het aan op de lijmresten met een spons of doek. Laat het enkele minuten inwerken en veeg het vervolgens weg met een schone doek.
 • Natuurlijke olie methode: Breng een kleine hoeveelheid natuurlijke olie, zoals kokosolie of olijfolie, aan op de lijmresten en laat het enkele minuten inwerken. Veeg het vervolgens weg met een schone doek.
 • Schuurspons methode: Gebruik een schuurspons om voorzichtig over de lijmresten te schuren. Pas op dat u de muur niet beschadigt.

Lijmresten verwijderen tips

Hier zijn enkele tips om te voorkomen dat er lijmresten achterblijven bij het verwijderen van behang:

 • Gebruik behang met een afneembare achterkant.
 • Breng een behangprimer aan voordat u het behang plaatst.
 • Gebruik een behangafweekmiddel om het behang te weken voordat u het verwijdert.
 • Verwijder het behang in kleine stukjes om te voorkomen dat de lijmresten te groot worden
 • Gebruik een behangverwijderaar om het behang te verwijderen in plaats van alleen te trekken of te schrapen.
 • Wees voorzichtig bij het verwijderen van het behang en trek het langzaam en gelijkmatig weg om te voorkomen dat de lijmresten scheuren. Zo kun je snel en simpel behangresten verwijderen.

De juiste techniek is belangrijk bij renovlies verwijderen en vliesbehang verwijderen. Ontdek ook onze beste tips voor plakresten verwijderen.

Lijmresten behang verwijderen

Het verwijderen van behang kan soms resulteren in achtergebleven lijmresten op de muur. Gelukkig zijn er verschillende methoden om lijmresten van behang te verwijderen, waaronder:

 1. De stoommethode,
 2. Warm water en zeepmethode
 3. De azijnmethod
 4. En de behangverwijderaar methode.

Als er nog steeds lijmresten achterblijven na het gebruik van een behangverwijderaar, kunt u de warm water en zeepmethode, de azijnmethode, de natuurlijke olie methode of de schuurspons methode proberen.

Om lijmresten te voorkomen, kunt u verschillende maatregelen nemen, zoals het gebruik van behang met een afneembare achterkant, het aanbrengen van een behangprimer en het gebruiken van een behangafweekmiddel.

Wees voorzichtig bij behang verwijderen. Doe het langzaam en gelijkmatig om te voorkomen dat er grote lijmresten ontstaan. Wil je Behangservice Nederland inhuren? Vul dan het contactformulier in.

Let op: onze actie van 20% korting is nog maar even geldig! Twijfel niet en vraag vandaag nog vrijblijvend een offerte aan, waarbij we je een prijsgarantie van 1 jaar bieden!