Isolerend behang

Isolerend behang is een populaire keuze voor mensen die op zoek zijn naar manieren om hun huis energiezuiniger te maken.

Dit type behang heeft thermische en akoestische isolerende eigenschappen en kan helpen om de energiekosten te verlagen en de geluidsoverlast te verminderen.

In dit artikel bespreken we enkele belangrijke punten, waaronder wat het is, hoe het werkt en waarom het een goede keuze kan zijn voor jouw huis.

Zoek je een professionele behanger voor dit speciale behang? Maak dan gebruik van de expertise van Behangservice Nederland.

Of bel ons: 030-2072303

Isolerend behang: wat is het en wat zijn de voordelen? Leer meer over isolerend behang en hoe het kan bijdragen aan een efficiëntere en duurzamere woning. Ontdek hoe isolerend behang werkt en welke eigenschappen het heeft om warmte en geluid te isoleren en te verminderen. Leer welke ruimtes in huis baat hebben bij isolerend behang en welke soorten isolerend behang er beschikbaar zijn. Van een betere isolatie in de slaapkamer tot minder verkeerslawaai in de woonkamer, isolerend behang biedt veel voordelen voor jouw comfort en jouw energierekening.

Wat is isolerend behang?

Het is een speciaal soort behang dat is ontworpen om de thermische en akoestische isolatie van een kamer te verbeteren. Je kunt dit behang kopen in verschillende materialen, waaronder:

 • Gerecycled papier
 • Cellulosevezels
 • Polyestervezels
 • Bamboe.

Het kan op dezelfde manier worden geïnstalleerd als traditioneel behang en is verkrijgbaar in verschillende stijlen en patronen. Wil liever niet te veel geld uitgeven? Dan is goedkoop vliesbehang het beste alternatief.

Hoe werkt isolerend behang?

Het werkt door de luchtcirculatie in een kamer te verminderen. Dit komt doordat het behang een extra laag vormt tussen de kamer en de buitenlucht, waardoor de warmte beter binnen wordt gehouden en de koude lucht buiten wordt gehouden.

Dit kan de behoefte aan extra verwarming verminderen, waardoor je energie kunt besparen en de energiekosten kunt verlagen.

Daarnaast heeft isolerend behang akoestische isolerende eigenschappen. Het kan helpen om het geluidsniveau in een kamer te verminderen door geluidsgolven te absorberen en te reflecteren.

Dit kan nuttig zijn in huizen die zich bevinden in drukke straten of in de buurt van lawaaiige omgevingen. Ook wordt het gezien als prima alternatief voor stucen.

Voordelen van isolerend behang

Er zijn verschillende voordelen aan het gebruik van isolerend behang, waaronder:

 • Energiebesparing: het kan helpen om de energiekosten te verlagen door de thermische isolatie van een kamer te verbeteren.
 • Geluidsreductie: ook kan het helpen om de geluidsoverlast in een kamer te verminderen door geluidsgolven te absorberen en te reflecteren.
 • Milieuvriendelijk: het is vaak gemaakt van gerecyclede materialen en is een milieuvriendelijke optie.
 • Eenvoudig te installeren: isolerend behang kan op dezelfde manier worden geïnstalleerd als traditioneel behang en is verkrijgbaar in verschillende stijlen en patronen.

Omdat het bijzonder behang is zijn de kosten iets hoger. De prijzen kun je vinden onder: wat kost behangen per m2.

Tips voor het kiezen van isolerend behang

Als je op zoek bent naar isolerend behang, zijn hier enkele handige tips om in gedachten te houden:

 • Kies het juiste materiaal: het kan worden gemaakt van verschillende materialen, dus kies het materiaal dat het beste bij jouw behoeften past.
 • Koop het juiste type: er zijn verschillende soorten beschikbaar, waaronder thermisch isolerend behang en akoestisch isoleren behang. Kies het type dat het beste past bij de problemen die je probeert op te lossen.
 • Kies het juiste patroon: het is verkrijgbaar in verschillende stijlen en patronen, dus kies een patroon dat past bij de inrichting van jouw kamer.
 • Overweeg de dikte: het kan dikker zijn dan traditioneel behang, dus houd hier rekening mee bij het kiezen van een behang dat past bij jouw behoeften.

Isolerend materiaal kun je ook op een oneffen muur behangen. Hier zit echter wel een maar aan. De muren moeten niet teveel beschadigd zijn.

Warmte isolerend behang

Behang kan een geweldige manier zijn om de thermische en akoestische isolatie van jouw huis te verbeteren. Het kan helpen om de energiekosten te verlagen en de geluidsoverlast te verminderen.

Isolerend behang is verkrijgbaar in verschillende stijlen en patronen en kan op dezelfde manier worden geïnstalleerd als traditioneel behang. Perfect materiaal voor een gestucte muur behangen.

Als je op zoek bent naar manieren om jouw huis energiezuiniger en comfortabeler te maken, overweeg dan om isolerend behang te installeren.

Let op: onze aanbieding van 20% korting is tijdelijk. Aarzel niet en vraag vandaag nog vrijblijvend een offerte aan, waarbij we je een prijsgarantie van 1 jaar bieden!