Gipsplaten afwerken

Bij gipsplaten afwerken is het belangrijk om een glad en strak oppervlak te creëren. Het proces omvat het vullen van naden en schroefgaten met een speciale voegpasta, gevolgd door schuren om oneffenheden te verwijderen.

Vervolgens wordt een primer aangebracht om de gipsplaten voor te bereiden op het schilderen of behangen.

Het afwerken zorgt voor een professionele uitstraling en verbetert de duurzaamheid van de gipsplaten. Het is een essentiële stap bij het creëren van een afgewerkte en gepolijste look in een ruimte.

Wil je gipsplaten laten afwerken met behang? Maak dan gebruik van onze actie! Behangen en sauzen nu voor € 13 per vierkante meter. Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan.

Heb je vragen? Bel ons: 030-2072303

Laat je gipsplaten behangen door het team van Behangservice Nederland.

Hoe gipsplaten afwerken?

Waarmee kun je gipsplaten afwerken? Er zijn een paar belangrijke stappen en materialen die je moet gebruiken voor een gladde afwerking van gipsplaten:

1. Bereid de gipsplaten voor

Controleer of de gipsplaten goed vastzitten aan de muur of het plafond. Gebruik plamuur om eventuele gaatjes of scheuren op te vullen en schuur het oppervlak glad. Zorg ervoor dat het oppervlak schoon en droog is voordat je begint met afwerken.

2. Breng een primer aan

Gebruik een primer om het oppervlak te verzegelen en de afwerking te verbeteren. Laat de primer drogen voordat je verder gaat met je gipsplaten afwerken.

3. Breng de eerste laag voegmiddel aan

Gebruik een voegmiddel en een breed plamuurmes om de eerste laag over de naden en schroefgaten aan te brengen. Zorg ervoor dat de laag gelijkmatig en dun is. Laat het voegmiddel drogen volgens de instructies op de verpakking.

4. Schuur de eerste laag

Schuur bij gipsplaten afwerken het oppervlak lichtjes met een schuurpapier om eventuele bultjes of oneffenheden glad te strijken. Veeg het oppervlak af met een doek om stof te verwijderen.

5. Breng de tweede laag voegmiddel aan

Breng een tweede laag voegmiddel aan en gebruik een plamuurmes om het glad te strijken. Laat het voegmiddel drogen en schuur het oppervlak lichtjes.

6. Herhaal de stappen

Herhaal deze stappen totdat je tevreden bent met het resultaat. Over het algemeen zijn drie lagen voegmiddel voldoende. Om te behangen is het goed om ons stappenplan te volgen.

7. Afwerking

Als je tevreden bent met de gladheid van het oppervlak, breng dan verf of behang aan. Zorg ervoor dat je de instructies op de verpakking van het voegmiddel en de primer volgt en neem de tijd om de gipsplaten af te werken voor het beste resultaat.

Op deze manier kunnen wij gipsplaten behangen . Zo kunnen wij renovliesbehang, glasvezelbehang en glasvliesbehang aanbrengen. Dit geeft een glad resultaat zoals u kent van stucen.

Een afbeelding van gipsplaten afwerken voor een naadloze afwerking. Volg deze drie eenvoudige stappen voor een perfect gladde muur: voegen, afwerken en schuren. Krijg een professioneel resultaat en maak uw muren klaar om te schilderen of te behangen.

Gipsplaten afwerken zonder te stucen

Gipsplaten afwerken zonder te stucen is mogelijk met behulp van voegmiddel en een plamuurmes. Volg deze stappen voor een professioneel resultaat:

 1. Bereid de gipsplaten voor door eventuele gaatjes en scheuren op te vullen met plamuur en schuur het oppervlak glad.
 2. Breng een primer aan om het oppervlak te verzegelen en de afwerking te verbeteren.
 3. Breng de eerste laag voegmiddel aan over de naden en schroefgaten en strijk het glad met een plamuurmes. Laat het drogen en schuur lichtjes.
 4. Herhaal stap 3 met een tweede en derde laag voegmiddel totdat het oppervlak glad is. Daarna kun je de muren glad schuren met een machine of met de hand.
 5. Breng ten slotte verf of behang aan voor een mooie en naadloze afwerking.

Gipsplaten plafond afwerken

Het afwerken van een gipsplaten plafond kan een uitdaging zijn, maar het is zeker mogelijk met de juiste technieken en materialen. Hier zijn enkele stappen die je kunt volgen:

 1. Controleer of de gipsplaten goed vastzitten en gebruik plamuur om eventuele gaatjes of scheuren op te vullen.
 2. Breng een primer aan om het oppervlak te verzegelen en de afwerking te verbeteren.
 3. Breng een eerste laag voegmiddel aan over de naden en schroefgaten en strijk het glad met een plamuurmes. Laat het drogen en schuur lichtjes.
 4. Herhaal stap 3 met een tweede en derde laag voegmiddel totdat het oppervlak glad is.
 5. Gebruik een stofzuiger of stoffer om stof en vuil van het plafond te verwijderen voordat je verf of behang aanbrengt.

Zorg ervoor dat je de tijd neemt om het plafond goed af te werken voor het beste resultaat.

Afwerken gipsplaten: hoe doe je dat zelf?

Het afwerken van gipsplaten omvat meestal drie stappen:

 1. Het aanbrengen van een voegmiddel om de naden tussen de platen te bedekken
 2. Aanbrengen van een afwerklaag om de voegen glad te maken en het schuren van de platen om oneffenheden weg te werken.
 3. Het resultaat is een gladde en vlakke muur die klaar is om te worden geschilderd of behangen.

Ontdek hoe je behang naden kunt camoufleren.

Wil je dat wij al je muren glad maken en behangen of schilderen? Vraag voor je gipsplaten de goedkoopste offerte aan. Wij garanderen een glad resultaat!