Renovlies

Omdat Behangservice Nederland al meer dan 20 jaar met renovlies werkt leek het ons een goed idee om er een blog over te schrijven.

Wij krijgen namelijk dagelijks vragen over dit veel gebruikte type behang. Dit komt voornamelijk omdat het erg populair is om te gebruiken bij nieuwbouwprojecten.

Zo is het geschikt om wanden een gladde look te geven en tevens te beschermen tegen krimpscheuren. Straks meer over interieur trends!

Mocht je interesse hebben in het laten behangen van een nieuwbouwwoning, dan kun je vrijblijvend bij ons een offerte aanvragen.

Heb je vragen? Bel ons: 030-2072303

Renovlies

Waarom is renovlies voor nieuwbouw de beste keuze?

Het afgelopen jaar heeft Behangservice Nederland bijna 700 woningen behangen met renovlies. Dit heeft een aantal redenen:

1. Oneffenheden

In de praktijk komen wij regelmatig muren tegen die lichte oneffenheden vertonen. Voor het beste resultaat dien je deze eerst te behandelen.

Dit kun je doen door een dunne filmlaag aan te brengen of door goed te schuren. De ondergrond voor renovlies moet namelijk egaal zijn.

Met behang kun je wel kleine oneffenheden wegwerken, maar geen grote. Mocht je niet zeker weten of jouw muren geschikt zijn voor renovlies, dan komen wij graag even bij je kijken.

2. Glad resultaat

De voornaamste reden om voor renovlies te kiezen is het gladde eindresultaat. Door behang naadloos aan te brengen krijg je een stuclook.

Om wanden net zo strak als stucwerk te krijgen heb je minimaal 5 jaar ervaring nodig. Het duurt gewoon vele jaren voordat iemand een echte renovlies behanger is.

3. Overschilderbaar

Een groot voordeel van renovlies is dat het overschilderbaar is. Dit is een pluspunt bij muurdecoratie omdat een gemiddeld huishouden 1 keer per 5 jaar zijn woning schildert.

Renovlies is met dat betreft een zeer geschikte oplossing omdat je er zo vaak overheen kunt schilderen als je zelf wilt.

4. Goedkoper dan stucwerk

Het stucen van een woning is bijna 2 keer zo duur als het behangen van een woning. Daarnaast loop je bij stucwerk de kans dat er nog wat kosten op de lange termijn komen.

Omdat stucwerk kan scheuren, moet het regelmatig worden bijgewerkt. Het herstellen van stucwerk is prijzig! Deze kosten voorkom je door te kiezen voor renovlies.

Wat zijn de alternatieve voor renovlies?

Al zien wij renovlies als de beste keuze voor nieuwbouw, zijn er uiteraard een aantal alternatieve die we graag met je doornemen:

Stucwerk

In principe kun je een nieuwbouwwoning stucen. Het is alleen wel zo dat je een aantal extra voorbereidingen moet treffen.

De belangrijkste is wellicht het voorkomen van scheurtjes in stucwerk, dit doe je door stucgaas te plaatsen. Hierdoor zullen krimpscheuren enigszins voorkomen worden.

Over het algemeen krijg je de mooiste afwerking om te kiezen voor stucwerk met renovlies behang. Zo krijg je niet alleen een gladde maar ook een sterke wand!

Glasvezelbehang

Vroeger werden nieuwbouwwoningen altijd behangen met glasvezelbehang. Het geeft namelijk een strak uiterlijk en kan prima tegen een stootje.

Het enige nadeel van glasvezel is dat het niet een stuclook geeft. In het behang zit namelijk een motiefje wat veel mensen niet mooi vinden.

In de praktijk gebruiken wij glasvezelbehang alleen nog maar bij renovatieprojecten.

Dit is een afbeelding van het beste renovliesbehang voor nieuwbouw.

Kun je gipsplaten afwerken met renovlies zonder te stucen?

Renovlies is gemaakt om gipsplaten mee af te werken zonder te stucen. Het is echter wel belangrijk om aandacht te besteden aan de naden.

Je ziet namelijk bij gipswanden dat er scheuren kunnen ontstaan in de aansluiting van de platen. Uiteraard hebben wij hier iets voor! Door de gipswanden voor te behandelen zul je scheurvrij zijn.

Het kost misschien in het begin wat meer geld maar deze investering haal je op de lange termijn eruit. Je hebt namelijk niet meer te maken met herstelwerkzaamheden.

Welke renovlies diktes zijn er?

Ondanks dat wij zelf altijd werken met renovlies van 150 gram, leggen wij je graag de opties uit:

130 gram

Je kunt kiezen voor 130 gram wanneer de muur 100% vlak is. Het is namelijk flinterdun behang waar je alles door heen ziet.

Vanwege deze reden, raden wij deze vorm van wandafwerking af voor beginners. Deze behangdikte is niet geschikt voor de doe-het-zelf-er.

150 gram

Met 150 gram renovlies krijg je de mooiste afwerking van wanden en plafonds. Het is sterk maar ook flexibel genoeg voor een strakke afwerking van de hoeken.

Wanneer je alleen maar te maken hebt met rechte muren, dan kun je eventueel ook dikker behang overwegen. Echter, wanneer je een complete woning gaat behangen dan is deze dikte een aanrader.

160 gram

Deze behang dikte is echt een tussenmaat die bijna voor alle soorten muren geschikt is. Je kunt er naden mooi mee weg werken en het biedt meer dan genoeg bescherming tegen haarscheurtjes.

200 gram

Wij zien online dat renovlies cursussen vaak gegeven woorden met 200 grams behang. De voornaamste reden hiervoor is omdat het oneffenheden prima wegwerkt.

De reden waarom wij het in de praktijk niet graag gebruiken is het resultaat. Met 150 gram krijg je echt een stuclook, dit is met 200 gram niet echt haalbaar (niet onmogelijk).

Handige tips van Behangservice Nederland voor het aanbrengen van renovlies.

Waarom moeten muren eerst behangklaar gestuct worden?

Voor een goede hechting tussen de muur en het behang, is het noodzakelijk dat alle muren behangklaar worden opgeleverd. Dit heeft een aantal redenen:

1. Luchtbellen

Op een muur wil je luchtbellen ten alle tijden voorkomen. Het oogt echt verschrikkelijk wanneer je bubbeltjes ziet in het behang. Mocht je dit gebeuren dan kun je dit wel repareren. Ga naar ons blog over renovliesbehang om te kijken hoe dit precies moet.

2. Pitten

Je ziet heel vaak bij woningen kleine gaatjes of pitjes. Omdat dit voor de afwerking echt funest is kun je deze beter eerst even opvullen.

Persoonlijk zijn wij ook een groot voorstander om wanden eerst voorbehandelen met een primer. Dan weet je zeker dat het goed komt!

3. Uitsteeksels

In betonmuren steken er nog wel een stukjes uit. Zoals je wellicht kunt begrijpen, zie je door renovlies alles heen. Uitsteeksels moeten eerst verwijderd worden!

Je kunt eventuele uitsteeksels voorzichtig weghakken, opvullen en dan lichtjes schuren. Een ander alternatief voor “slechte muren” is een dunne stuclaag.

4. Spachtelputz

Zelfs met het beste renovlies kun je niet over spachtelputz heen behangen. De korreltjes zullen dwars door het behang heen komen.

Omdat het verwijderen van spachtelputz geen optie is raden wij je aan om eerst te stucen. Ook deze werkzaamheden kunnen wij voor je uitvoeren.

Kan ik zelf renovlies aanbrengen?

In principe kan iedereen zelf een muur behangen met renovlies. Toch zijn er een paar dingen belangrijk om vooraf te weten:

Ervaring

Heb je ooit wel eens een muur behangen? Mocht dit niet het geval zijn dan kun je beter eerst leren behangen.

Met dat betreft is de techniek om renovlies aan te brengen niet eenvoudig. Het duurt vaak jaren voordat iemand een professional is!

Materialen

Goed materiaal maakt elke klus makkelijker. Door te werken met de juiste materialen en gereedschappen, maak je meer kans.

Behangservice Nederland koopt zelf zijn behangmaterialen bij www.renovliesbehang.com. Daar verkopen ze alles wat je nodig hebt.

Wat kost het laten behangen van renovlies?

Je bepaald bij ons zelf welke werkzaamheden je wilt uitbesteden. Vanwege deze reden maken wij onderscheid in de volgende diensten en vierkante meter prijzen:

  • Schuurwerk € 4 per m2
  • Behang plakken € 9,99 per m2
  • Verven € 5,99 per m2
  • Kitten € 2 per strekkende meter

Renovlies is één van de beste stucwerk alternatieven op de markt!

Totaal pakket (meest gekozen)

Op dit moment hebben wij een aanbieding van € 13,50 per vierkante meter.

Gratis renovlies offerte

Wil je de exacte prijs weten voor het laten aanbrengen van renovlies bij jouw woning? Vraag dan zonder verplichtingen een offerte aan.