Bouw behang

Voor nieuwbouw kom je altijd uit bij bouw behang. Zelf gebruikt Behangservice Nederland voor nieuwbouwwoningen altijd renovlies.

De belangrijkste reden is omdat het een glad effect realiseert net als bij stucwerk. Een ander voordeel is dat het je muren jarenlang beschermt tegen scheuren.

Al meer dan 20 jaar behangen wij op de bouw met verschillende behangsoorten. In ons blog geven wij praktijk voordelen en tips, zodat je exact weet wat bouwbehang is.

Wil je een nieuwbouwwoning laten behangen met bouw behang? Maak dan gebruik van onze €13 per vierkante meter aanbieding. Dit is inclusief het aanbrengen en verven.

Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan (landelijk) of bel ons hoofdkantoor: 030-2072303

Het bouw behang team van Behangservice Nederland.

Wat is bouw behang?

Bouwbehang, ook wel renovlies genoemd, is een type behang dat speciaal is ontworpen voor renovatie- en nieuwbouwprojecten. Het is gemaakt van sterk vliesmateriaal dat scheur- en stootbestendig is.

Het wordt gebruikt om muren te egaliseren en kleine onvolkomenheden te verbergen. Het heeft een effen en strak uiterlijk en kan na het aanbrengen worden overschilderd met muurverf.

Ook biedt het extra duurzaamheid en kan helpen bij het voorkomen van scheurvorming in de muren. Het is populair vanwege de eenvoudige installatie en het feit dat het een goede basis vormt voor verdere decoratieve afwerkingen.

Wat is het nut van Bouwbehang?

Het gebruik ervan heeft vele voordelen ten opzichte van traditioneel behang. Een van de grootste voordelen is de duurzaamheid van het materiaal.

Bouwbehang gaat veel langer mee dan traditioneel behang en is vaak ook nog eens biologisch afbreekbaar. Daarnaast is het ook ademend en vochtregulerend, wat bijdraagt aan een gezond binnenklimaat.

Wat voor behang op nieuwbouw?

Het gebruik van bouw behang kan ook een echte blikvanger zijn in je nieuwe interieur. Met bouwbehang creëer je namelijk een unieke, natuurlijke uitstraling die bijna niet te imiteren is met andere materialen.

Het kan gebruikt worden in diverse ruimtes, zoals woonkamers, slaapkamers en zelfs badkamers. Ontdek de voordelen van renovlies behang en glasvezelbehang aanbrengen bij nieuwbouwwoningen.

De voordelen van bouw behang

Bouw behang is verkrijgbaar in verschillende kleuren en texturen. Zo kun je kiezen voor de gladde afwerking glasvliesbehang, of juist voor een behang met een ruwe, korrelige textuur.

Er zijn ook bouw behangsoorten met een marmeren look of met een betonlook. Hierdoor is er voor elk interieur wel een passende variant te vinden. Gebruik bouwbehang voor muren en plafonds. Tips voor het aanbrengen en schilderen.

Is bouwbehang geschikt voor renoveren?

Ja, je kunt bouw behang gebruiken bij een renovatie. Als je besluit om het te gebruiken in je interieur, is het wel belangrijk om te weten hoe je het moet aanbrengen.

Het aanbrengen van bouwbehang verschilt namelijk van het aanbrengen van traditioneel behang. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om de juiste lijm te gebruiken en om het behang niet teveel te laten uitdrogen.

Het aanbrengen van bouw behang is overigens niet moeilijk, maar het vergt wel wat tijd en aandacht. De resultaten zullen zeker de moeite waard zijn!

Het is dan ook niet verwonderlijk dat bouwbehang steeds populairder wordt onder interieurontwerpers en doe-het-zelvers.

Tot slot is het belangrijk om te vermelden dat het niet alleen mooi en duurzaam is, maar ook bijdraagt aan een gezond binnenklimaat.

Bouwbehang is namelijk ademend en vochtregulerend, wat bijdraagt aan een gezonde leefomgeving. Dit maakt het gebruik van vliesbehang niet alleen trendy, maar ook nog eens verantwoord!

Beste behang voor slechte muren

Het beste bouw behang voor slechte muren is vaak renovliesbehang of glasvezelbehang.

Renovliesbehang is een sterke en duurzame optie die oneffenheden en scheuren in de muren verbergt. Het kan worden overschilderd en zorgt voor een strakke afwerking.

Glasvezelbehang is nog steviger en kan grote scheuren en beschadigingen camoufleren. Het is ook brandwerend en bestand tegen vocht.

Beide soorten behang zijn geschikt voor het egaliseren van slechte muren en bieden een duurzame oplossing.

Het is raadzaam om professioneel advies in te winnen en de staat van de muren te laten beoordelen voordat je een keuze maakt.

Bouwbehang kopen

Je kunt natuurlijk bouwbehang Gamma, Kwantum behang, Hornbach behang of Karwei behang bestellen. Maar krijg je daar het resultaat mee dat je zoekt?

Bij Behangservice Nederland richten wij ons alleen op klanten die gladde muren willen. Wij garanderen namelijk met stuc behang een look die sterk overeenkomt met stucwerk.

Het kost misschien iets meer maar uw muren zullen wel jarenlang naadloos en strak zijn. Dit geeft uw nieuwbouwwoning straks een compleet ander resultaat dan met scanbehang van bouwmarkten.

Wat kost een huis laten behangen?

De kosten voor het behangen van een huis met bouwbehang variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van het huis, het aantal kamers, de complexiteit van het behangpatroon en de arbeidskosten in jouw regio.

Gemiddeld kun je rekenen op een prijs tussen de €15 en €30 per vierkante meter, inclusief arbeid en materialen.

Het is echter raadzaam om offertes aan te vragen bij professionele behangers om een nauwkeurige prijs te krijgen, aangezien de kosten sterk kunnen variëren.

Extra kosten kunnen ook ontstaan als er voorbereidend werk nodig is, zoals het verwijderen van oud behang of het egaliseren van de muren.

Gemiddeld liggen bij ons de bouw behang kosten rond de €13 per vierkante meter. Dit is dan inclusief materiaal en verven.