Behangpapier

Bij Behangservice Nederland zijn we gespecialiseerd in het professioneel behangen en sauzen van behangpapier. Onze ervaren behangers garanderen een strak resultaat met vliesbehang.

Met meer dan 20 jaar ervaring zijn we trots op onze tevreden klanten, wat te zien is in onze videoboodschappen en Trustpilot-reviews.

Door grootschalige inkoop kunnen we dezelfde prijzen bieden als Praxis, Hornback of Gamma, terwijl ons kwaliteitsverschil en eindresultaat duidelijk merkbaar beter zijn.

Wil je behangpapier goedkoop laten aanbrengen? Ontvang dan vrijblijvend een goedkope offerte van Behangservice Nederland. Vraag geheel vrijblijvend offerte.

Heb je vragen? Bel ons: 030-2072303

Het kopen van behangpapier tegen een prijs die in de aanbieding is.

Behangpapier: weer helemaal in als trend

Behangpapier is weer helemaal een trend in het interieur. Er zijn vele mogelijkheden om een muur mee af te werken, maar behangpapier is terug van weggeweest.

Behang is altijd al een uitstekende afwerking geweest voor muren. Behang papier biedt vele mogelijkheden om de wanden in uw interieur te decoreren.

Er zijn vele voordelen gekoppeld aan deze behangsoort. Het is bijvoorbeeld redelijk eenvoudig om aan te brengen. Nog eenvoudiger is het om onze behangspecialist in te huren.

De return van behangpapier

De papieren rollen om wanden mee af te werken bestaan al eeuwen. In de loop der tijd zijn er veel ontwikkelingen geweest. Ineens was het populair om muren te stuken.

Of om strakke muren van een kleurtje met verf te voorzien. Behangpapier heeft echter een grote comeback gemaakt.

Nostalgie naar het verleden combineert perfect met de hedendaagse wooneisen. De return van behangpapier heeft bovendien tot gevolg gehad dat de mogelijkheden nog groter zijn.

Eindeloze mogelijkheden met behangpapier

Behangpapier biedt tegenwoordig eindeloze mogelijkheden om wanden te decoreren. Een effen behang is nog redelijk saai te noemen, maar niet met een schitterende structuur erin.

Het behang van nu heeft allerlei motieven, structuren en decoratieve afbeeldingen. Zelfs fotobehang is als papierbehang in allerlei soorten verkrijgbaar.

De kleurvariaties op de papieren rollen maken het mogelijk om uw interieur de perfecte sfeer te geven. Ook biedt het behang de mogelijkheid om te combineren. Bijvoorbeeld door een deel van de muren van de woonkamer te behangen.

 • Woontrend
 • Decoratief
 • Kleurvariaties
 • Afbeeldingen
 • Structuur
 • Behangmotief
 • Uitstekend te combineren

Gaat het om een nieuwbouwwoningen? Dan kun je beter gaan voor de kosten renovlies behang, glasvezel, glasvlies of glasweefsel. Dit zijn gladdere en sterkere behangsoorten.

Tips voor behangpapier kopen

Bij het kopen van papierbehang is het aan te raden om met een paar aandachtspunten rekening te houden. Bijvoorbeeld met de ruimte waarin u de muur wenst te behangen.

Een kleine ruimte is bijvoorbeeld perfect om voor behang te kiezen met een subtiel design. Grote en indrukwekkende motieven zijn wat minder geschikt voor een kleine kamer.

Een grote kamer in huis, zoals de woonkamer leent zich wel weer perfect voor behangpapier met grote en imponerende afbeeldingen.

Kleur en sfeer in het interieur

Een andere tip om rekening mee te houden bij het kopen van behang heeft betrekking op de kleur en sfeer. Bedenk goed welke sfeer u wenst te creëren en stem daar de aankoop op af.

Misschien wilt u wel een hele rustige sfeer in het interieur of wat meer uitbundig. De stijl van het bestaande interieur is uiteraard als uitgangspunt te nemen.

De kleur is een factor die echt een grote invloed heeft op de uiteindelijke sfeer. Dat geldt eveneens voor het behangpapier slaapkamer design of structuur.

Aantal rollen

Het is uiteraard van belang om bij de aanschaf van papierbehang rekening te houden met het aantal rollen.

Reken vooraf dus ook uit hoeveel rollen behang er nodig zijn om de muren mee te behangen. Het is vanzelfsprekend dat het beter is om net iets te veel te hebben dan iets te weinig.

Koop daarom ook net even wat meer rollen behang dan er nodig is om de muur mee te behangen.

 • Houd rekening met de grootte van de ruimte
 • Kies voor behang dat is afgestemd op het interieur
 • Houd rekening met de gewenste sfeer en kleur
 • Koop net even wat meer behangpapier dan nodig is

Behang met motief

Papierbehang met motief is in allerlei uitvoeringen verkrijgbaar. Er zijn speciale thema’s van toepassing, maar ook een fantasiedesign behoort tot de mogelijkheden.

Het is onder meer mogelijk om behang met motief in een bepaalde stijl te kopen. Bijvoorbeeld in de vorm van barok, retro of art deco om de ruimte een bijzondere uitstraling te geven.

De mogelijkheden op het gebied van behangrollen met motief zijn eindeloos. Zo is het ook mogelijk om papierbehang met bloemen te kopen.

Behangpapier met dierenprint

Behangpapier met een dierenprint is voor verschillende ruimtes geschikt. Bijvoorbeeld om een muur in de slaapkamer mee te behangen.

Ook de kinderkamer is met behangpapier met dierenprint om te toveren in een paradijs. Misschien heeft uw kind een eigen favoriete diersoort?

Met betrekking tot de dierenprints zijn er ook andere opties. Misschien vindt u een tijgermotief wel geweldig of een bijzondere slangenprint.

Behangpapier met motief van natuurlijke materialen

Papierbehang kent eindeloos veel opties als het om de looks gaat. Het is bijvoorbeeld ook bijzonder om voor behangpapier met motief van natuurlijke materialen te kiezen.

Behangpapier hout is daar een voorbeeld van, maar er zijn eveneens behangrollen beschikbaar met een motief van steen.

Of wilt u echt wat origineels in huis hebben als het gaat om muurdesign? Dan is behang met lederlook misschien wel wat voor u.

Papieren fotobehang

Papieren foto behang is uiteraard weer van een andere orde dan een specifieke stijl, dierenprint of natuurlijke materialen.

Papieren fotobehang biedt overigens wel de gelegenheid om uw muur te bedekken met een foto van een dieren. Bijvoorbeeld van wilde dieren in de jungle.

Behangpapier met een foto als afbeelding is verkrijgbaar met allerlei thema’s. Bijvoorbeeld van skylines tot strand en van bos tot objecten.

 • Behang stijl
 • Behang dierenprint
 • Behang steen, hout of lederlook
 • Papieren fotobehang

Waar behangpapier kopen?

Er zijn overal in Nederland mogelijkheden om behangpapier te kopen. De bouwmarkten hebben altijd een gevarieerd aanbod beschikbaar.

Een groot aantal mensen kiest ervoor om in een van de vele bouwmarkten behangpapier aan te schaffen. Bijvoorbeeld bij Praxis, Gamma, Karwei of Hornbach.

Naast het aanbod dat bouwmarkten beschikbaar hebben, zijn er ook andere winkels. Bijvoorbeeld behangpapier woonkamer van Leen Bakker of van Action.

Online behang bestellen

Het is natuurlijk ook gewoon mogelijk om online behangpapier te bestellen. Online heeft u de grootste keuze uit het complete aanbod.

Het is in elk geval aan te raden dat u zich online oriënteert op het enorme aanbod. Daarna heeft u altijd de keuze om online de rollen behang te kopen of naar de winkel te gaan.

Heeft u online ergens het ideale behang gevonden? Ga dan nog even door met de zoektocht, want de keuze is echt enorm. Zo heeft u bovendien de mogelijkheid een vergelijking te maken.

Naar de behangspeciaalzaak

Er is nog een andere optie om papierbehang te kopen en dat is door naar de behangspeciaalzaak te gaan.

De prijs ligt doorgaans wel wat hoger, maar het serviceniveau eveneens. U krijgt er bovendien advies op maat.

Er is uiteraard ook nog een optie om behang te kopen en te laten aanbrengen. Die mogelijkheid bieden wij u graag met onze behangspecialisten die zeer vakkundig zijn.

 • Praxis
 • Karwei
 • Hornbach
 • Gamma
 • Action
 • Leen Bakker
 • Online bestellen
 • Behangspeciaalzaak

Oud behangpapier verwijderen

Nadat u het perfecte behangpapier heeft uitgekozen, wacht er mogelijk eerst nog een andere klus. Dat is het geval als u nog behang op de muur heeft.

Het is natuurlijk het beste om oud behang eerst te verwijderen. Dat geeft het mooiste resultaat als u het nieuwe behang gaat aanbrengen.

Voor de verwijdering van oud behang zijn er een aantal praktische tips beschikbaar. De tips zijn ideaal om behang gemakkelijk en snel te verwijderen.

Tips voor het verwijderen van behangpapier

Het huren van een behangstoomapparaat is ideaal om op een efficiënte manier behang te verwijderen. Het stoomapparaat zorgt ervoor dat het behang loslaat.

Het is ook mogelijk om het behang los te weken met een sopje. Bijvoorbeeld met een sopje met speciale behangverwijderingsmiddel. Of door wasverzachter, afwasmiddel of azijn te mengen met water.

Als er sprake is van behang dat te hardnekkig vastzit, is het zelfs mogelijk om behangpapier met cola te verwijderen. De cola doe je in een spuitbus om vervolgens het behang mee in te spuiten.

Gebruik een plamuurmes

Behangpapier valt niet zomaar van de muur af. Je hebt geluk als je het behang hebt ingeweekt of afgestoomd en de hele baan er zo is af te trekken.

Het komt echter vaker voor dat oud behang stevig vastzit. Het is dan aan te raden om een plamuurmes te gebruiken.

Het plamuurmes gebruik je om achter loszittend behang te komen en het behangpapier beetje bij beetje af te steken.

Besteed de klus uit

Ziet u het niet zitten om zelf aan de slag te gaan of ontbreekt het aan tijd? Besteed de klus van behangpapier dan uit aan onze behangspecialist.

Onze behangspecialisten gaan grondig en zorgvuldig te werk. Bovendien is er meteen het voordeel dat u de keuze heeft de muur eveneens te laten behangen,

Oud behang laten verwijderen en nieuw behangpapier laten aanbrengen, levert het mooiste resultaat op.

 • Behangstoomapparaat
 • Oud behang inweken
 • Azijn, wasverzachter, cola, afwasmiddel
 • Behangpapier verwijderen uitbesteden

Behangpapier aanbrengen

Wilt u het behangpapier zelf aanbrengen? Of kiest u er liever voor om deze klus uit te besteden. Als u voor de eerste situatie kiest, geven wij graag enkele tips.

Kiest u voor de tweede optie dan heeft u altijd de mogelijkheid een van onze behangers in te huren voor een laag tarief.

Het is in elk geval belangrijk dat u de ruimte heeft om te behangen. Er is onder meer een behangtafel nodig en loopruimte om goed te werk te gaan.

Voorbereiding

Het is het beste als eventueel oud behang is verwijderd. U ziet dan ook meteen of er gaten of scheurtjes zijn. Met vulmiddel zijn de gaten en scheurtjes gemakkelijk dicht te maken.

Kleine oneffenheden zijn eventueel weg te schuren met een schuurpapiertje. De muur is dan goed voorbereid om te gaan behangen.

Zorg dat u alle benodigdheden klaar heeft staan, zoals de behangtafel, behanglijm en rubberen rollen. Een stanleymes komt uiteraard ook van pas.

Banen op maat knippen

Om met het behangen van het behangpapier te beginnen, is het belangrijk om de banen op maat te knippen of te snijden.

Neem een iets ruimere maat dan de hoogte van de muur. Het overtollige deel is gemakkelijk later weg te snijden. Een te kleine baan verpest het esthetische karakter.

Voor behangpapier gebruikt u speciale behanglijm. De lijm is kant-en-klaar en is met een brede kwast aan te brengen op de baan.

Maak gebruik van een loodlijn voor de eerste baan

Het is aan te raden om voor het plakken van de eerste baan behangpapier een loodlijn te gebruiken. Bijvoorbeeld door een waterpas te gebruiken.

Een loodlijn zorgt ervoor dat de baan perfect recht komt te hangen. Als dat niet het geval is, komen alle volgende banen evenmin recht op de muur.

Plak de baan recht op de muur en zorg dat eventuele luchtbellen verdwijnen. Dat doet u door de rubberen roller te gebruiken en vanuit het midden naar buiten te rollen.

 • Oud behang verwijderen
 • Gaten en scheuren dichtmaken
 • Banen op maat knippen
 • Loodlijn gebruiken
 • Behanglijm aanbrengen op baan
 • Baan op muur aanbrengen
 • Luchtbellen verwijderen

Behangpapier achter radiator aanbrengen

Er zijn situaties, waarin het wat lastiger lijkt om behangpapier aan te brengen. Bijvoorbeeld als er een radiator aan de muur is bevestigd.

Het is bij het aanbrengen van behang achter een radiator handig om een behangroller te gebruiken met een lange steel. Zo zijn alle plekjes bereikbaar.

Begin van bovenaf aan met het aanbrengen van behang achter de radiator. Het is handig om te meten waar de uitsparingen moeten komen voor de radiatorbeugels.

De uitsparingen zijn vanaf onderaan uit te knippen. Denkt u dat het te ingewikkeld is? Huur onze behangspecialisten dan in.

Behangpapier in hoek aanbrengen

Er staat niet tegen elke muur een radiator, maar elke muur heeft wel een hoek. Bij het behangen van een hoek zijn er twee opties die het mooiste resultaat opleveren.

Het is mogelijk om het behang verder in de hoek te laten lopen en de nieuwe baan vanaf de hoek te plakken. Dan is het mogelijk om in de hoek het behangpapier dubbel door te snijden.

De tweede optie voor het aanbrengen van behangpapier in een hoek is voor een grote overlapping in de hoek. In dat geval ontstaat er geen naad in de hoek.

Behangpapier aanbrengen bij een deur of stopcontact

Het is niet moeilijk om behangpapier aan te brengen bij een deur. Het is gewoon mogelijk om de baan te laten doorlopen over de deur en het overtollige deel weg te snijden.

In het geval van een stopcontact is het eveneens aan te raden om het behang eroverheen te laten lopen. Daarna is het mogelijk het betreffende deel uit te snijden, zodat het stopcontact vrij is.

Hetzelfde geldt uiteraard voor het behangen rond een schakelaar. De opening is het beste erna te creëren. Het is handig om hiervoor een zogenoemd breekmes te gebruiken.

 • Behang achter radiator aanbrengen
 • Behangen in de hoek
 • Behangpapier bij deur, stopcontact en schakelaar

Behangpapier op professionele wijze laten aanbrengen

Het is altijd mogelijk om behangpapier op een professionele wijze te laten aanbrengen. Ook als u al eens eerder zelf heeft behangen en er deze keer geen tijd voor heeft.

Het aanbrengen van behang op professionele wijze zorgt voor een gegarandeerd perfect resultaat. Onze behangers zijn vakkundig en zeer ervaren in het behangen van muren.

De werkwijze is altijd netjes en de afwerking zeer nauwkeurig. Een hoog serviceniveau maakt onderdeel uit van de dienstverlening van onze behangers.

Goedkope behanger

Misschien speelt het budget wel een rol dat u er nog niet over uit bent om een van onze behangers in te huren. Dat hangt voor u misschien af hoe goedkoop onze behanger is.

Wij laten u graag weten dat onze tarieven voor het aanbrengen van behangpapier heel voordelig zijn.

Het hoeft echt niet duur te zijn om uw muur op een professionele wijze te laten behangen. Wij maken graag ook het onderscheid in de prijs net als in de kwaliteit.

Behangpapier prijzen per m2

De kosten van behangpapier aanbrengen, drukken wij uit in prijzen per m2. Zo weet u al snel wat u kwijt bent aan kosten.

U hoeft alleen maar de oppervlakte van de muur te berekenen. De uitkomst is het aantal m2 en daar baseren onze behangspecialisten de prijzen op.

Wilt u ook van de mogelijkheid gebruikmaken dat onze behangers het oude behang verwijderen? Voor het verwijderen en aanbrengen van behang rekenen wij extra voordelige prijzen.

 • Professionele
 • Uitstekende service
 • Vakkundig en ervaren
 • Perfecte afwerking
 • Hoge kwaliteit
 • Voordelige tarieven
 • Prijzen per m2

Offerte voor behangwerk aanvragen

Waarom geen gebruikmaken van de mogelijkheid om een offerte voor behangwerk te ontvangen?

De offerte verplicht u tot niets, maar geeft u wel een concreet en duidelijk beeld van de totale kosten van het behangwerk.

Bovendien kost het geen geld om een offerte aan te vragen voor het aanbrengen van behangpapier. De offerte is dus vrijblijvend en kosteloos.

Werkzaam in heel Nederland

Onze behangers zijn in heel Nederland werkzaam en zijn dus ook actief in uw regio. Zo weet u zeker dat u bij ons aan het juiste adres bent als u een behanger zoekt.

Na het aanvragen van de offerte voor behangpapier aanbrengen, heeft u altijd nog de keuze. De keuze om het behangwerk toch zelf te gaan doen of door onze behanger te laten uitvoeren.

Neem dus even de tijd om uw gegevens in te vullen. Het omschrijven van de klus geeft onze behangers een goed inzicht om een offerte op te stellen. Uiteraard is het ook mogelijk om vrijblijvend eerst om meer informatie te vragen.

Let op: onze aanbieding van 20% korting is tijdelijk. Aarzel niet en vraag vandaag nog vrijblijvend een offerte aan, waarbij we je een prijsgarantie van 1 jaar bieden!