Behangen

Zelf behangen is een geweldige manier om uw muren te verfraaien en uw interieur een nieuwe uitstraling te geven. Ontdek in onze blog enkele tips en trucs om u te helpen bij het behangen van uw muren. Lees straks al onze tips om zelf te leren behangen.

Wil je liever behang laten aanbrengen? Vanaf €6 per vierkante meter heb je professioneel behangwerk van Behangservice Nederland. Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan.

Of bel ons: 030-2072303

Laat je woning behangen door Behangservice Nederland.

Zelf behangen

Natuurlijk kan behang zelf aanbrengen als beginner een uitdagende taak lijken, maar met de juiste voorbereiding en techniek kan het een leuke doe-het-zelf-klus zijn.

Begin met het kiezen van het juiste behang voor uw project en meet zorgvuldig uw muren op voordat u begint. Zorg voor een schone, droge en gladde ondergrond om op te werken.

Investeer in goede kwaliteit gereedschap en gebruik de juiste lijm. Wees geduldig en neem de tijd om het behang nauwkeurig aan te brengen, met oog voor de patronen en naden.

Behangen van het licht af

Het behangen van het plafond wordt over het algemeen als een complexere taak beschouwd dan het behangen van de muren. Het vereist speciale technieken en gereedschappen, zoals een trap of steigers.

De kosten voor het behangen van het plafond variëren, maar kunnen hoger zijn dan van de muren vanwege de extra moeilijkheidsgraad. Het is raadzaam om offertes aan te vragen bij professionele behangers om een nauwkeurige prijs te krijgen.

Behangen zonder behangtafel

Als je geen behangtafel hebt, kun je improviseren door een grote, vlakke en schone ondergrond te gebruiken, zoals een eettafel of de vloer. Rol het behang uit en breng de lijm aan volgens de instructies.

Vervolgens kun je het behang op de muur aanbrengen en gladstrijken met een behangborstel of -roller. Volg ook onze tips voor behangen met patroon.

Wat vinden klanten van Behangservice Nederland? Ontdek echt honderden video’s van klanten die ons aanbevelen.

Behangen tips

Met deze stappen kunt u uw muren behangen en uw interieur een nieuwe uitstraling geven.

1. Voorbereiding is de sleutel

Zorg ervoor dat uw muur schoon en droog is voordat u begint met behangen. Verwijder eventuele oude behangresten en vul eventuele scheuren of gaten op met vulmiddel. Gebruik vervolgens een primer om de muur te prepareren voor het behangen.

2. Kies het juiste behang

Goed behang past bij uw stijl en smaak. Houd rekening met de kleur, textuur en patroon van het behang. Koop altijd een paar extra rollen, zodat u voldoende heeft als u een foutje maakt.

Deze tips zijn geschikt voor behangsoorten zoals renovlies behang, glasvliesbehang en vliesbehang.

3. Meet zorgvuldig

Meet de hoogte en breedte van uw muur zorgvuldig op voordat u begint met behangen. Snijd het behang op maat, rekening houdend met de patronen en eventuele overlappende naden.

Zorg ervoor dat u voldoende lijm gebruikt om het behang stevig op de muur te laten hechten.

4. Behang op de juiste manier

Begin bij de hoek van de muur en werk van boven naar beneden. Zorg ervoor dat u het behang recht hangt en de naden netjes aansluit. Wrijf het behang glad met een behangborstel om eventuele luchtbellen te verwijderen.

5. Afwerking

Snijd overtollig behang weg bij de plinten, ramen en deuren met een behangschaar. Verwijder eventuele overtollige lijm met een vochtige spons. Laat het behang drogen en geniet van uw nieuwe look.

Met deze tips kunt u uw muren en uw interieur een nieuwe uitstraling geven. Wees zorgvuldig, geduldig en volg deze stappen van ons behangbedrijf voor een succesvol project.

Behangen muur insmeren

Bij het behangen van een muur smeer je de lijm direct op de muur in plaats van op het behang. Gebruik een behanglijm die geschikt is voor het type behang dat je gebruikt.

Breng de lijm gelijkmatig aan met een roller of een kwast en zorg ervoor dat de hele oppervlakte bedekt is. Vervolgens kun je het behang op de ingelijmde muur aanbrengen.

Behangen voor beginners

Voorstrijken is een belangrijke stap bij het behangen van uw muren en kan een groot verschil maken in de uiteindelijke afwerking.

Het doel van voorstrijk is om een egale ondergrond te creëren op uw muren, waardoor het behangen gemakkelijker wordt. Het zorgt ook voor een betere hechting van de behanglijm aan de muur.

Behang voorstrijken kan ook helpen bij het voorkomen van luchtbellen en het afbladderen van behang na verloop van tijd. Zorg ervoor dat u de juiste voorstrijk gebruikt voor uw type muur en volg de instructies op de verpakking nauwkeurig om de beste resultaten te behalen.

Behangservice Nederland helpt al meer dan 20 jaar woningbezitters met hun behangwerk. Onze klanten geven aan in reviews dat zij onze prijs goedkoop vinden en ons behangwerk super strak. Bekijk onze video’s om zelf te leren behangen.

Wat kost een behanger?

Onze klanten laten ons altijd de woonkamer behangen. Ook het trapgat wordt vaak uitbesteed. De één is in het zicht en de ander is een lastige plek om bij te komen. Gelukkig voor u hebben wij nu een aanbieding voor vliesbehang.

Goedkoop uw woning of een kamer laten voorzien van behang?

Let op: onze aanbieding van 20% korting is komende 3 maanden nog geldig. Aarzel niet en vraag vandaag nog vrijblijvend een offerte aan, waarbij we je een prijsgarantie van 1 jaar bieden!