Behangen over stucwerk

Behangen over stucwerk is een geweldige manier om een frisse, nieuwe look aan je muren te geven. Het is echter belangrijk om te weten wat er bij komt kijken voordat je begint.

In dit artikel bespreken we enkele belangrijke punten waar je op moet letten. Zo geven wij ook uitleg over het behangen van stucwerk met renovlies behang.

Wil je gestucte muren glad laten behangen en verven? Maak dan gebruik van onze nieuwste actie. Onze aanbiedingsprijs is €12,49 per m2. Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan.

Of bel ons: 030-2072303

Laat behangen over stucwerk door het team van Behangservice Nederland.

Stucwerk voorbereiden voor behangen

Voordat je begint met het behangen, moet je ervoor zorgen dat het stucwerk goed is voorbereid. Dit betekent dat je alle losse stukken stucwerk moet verwijderen en eventuele gaten of scheuren moet opvullen.

Gebruik hiervoor een stucmes en vulmiddel en laat het goed drogen voordat je begint met behangen. Daarna moet je het stucwerk schuren voor een goede ondergrond.

Het kiezen van het juiste behang

Het kiezen van het juiste behang is essentieel bij het behangen over stucwerk. Kies een behang dat geschikt is voor de ondergrond en de omgeving waarin het wordt geplaatst.

Vinylbehang is bijvoorbeeld een goede keuze voor een badkamer of keuken vanwege de waterbestendigheid. Je kunt geen grof gestucte muur behangen ermee.

Zo is renovlies behang over spachtelputz geen optie. Er moet dan eerst een dunne laag stuc worden aangebracht. Je wilt echt niet behangen op korrelige muur.

Behangen over structuurverf

Als het stucwerk textuur heeft, kan het lastiger zijn om behang goed te plaatsen. In dit geval kan het nodig zijn om de muur eerst te behandelen met een laag structuurverf.

Hierdoor wordt de textuur gelijkmatiger verdeeld en wordt het stuc behang gemakkelijker aan te brengen.

De juiste lijm gebruiken

Het is belangrijk om de juiste lijm te gebruiken bij het behangen over stucwerk. Gebruik een lijm die geschikt is voor de ondergrond en het type behang dat je gebruikt.

Zorg ervoor dat je de lijm gelijkmatig aanbrengt en de tijd neemt om het behang goed te plaatsen. Gebruik altijd voor een gestucte muur behangen voorstrijk.

Stucwerk laten behangen met renovlies.

Naadloos behangen

Als je een naadloos resultaat wilt, is het belangrijk om de banen behang zorgvuldig af te snijden en op maat te maken. Zorg ervoor dat je de banen op de juiste manier op elkaar aansluit en vermijd overlappende naden.

Gebruik een behangschaar en een liniaal om nauwkeurig te snijden. Daarna kun je het behang schilderen. Dit kan in elke gewenste kleur maar koop wel A kwaliteit verf.

Tips en tricks voor behangen over stucwerk

Hier zijn enkele handige tips om in gedachten te houden bij het behangen over stucwerk:

  • Zorg ervoor dat de muur volledig droog is voordat je begint met behangen.
  • Meet de muur zorgvuldig en voeg enkele centimeters toe aan de hoogte en breedte van het behang om er zeker van te zijn dat je genoeg hebt.
  • Gebruik een behangtafel en snijd het behang op maat voordat je het aanbrengt.
  • Werk van boven naar beneden en breng het behang aan in stroken van boven naar beneden.
  • Strijk het behang glad met een behangborstel of -roller om eventuele luchtbellen te verwijderen.

Behangen over stucwerk kan een geweldige manier zijn om een nieuwe look aan je muren te geven. Zorg ervoor dat het stucwerk goed is voorbereid voordat je begint, kies het juiste behang en gebruik de juiste lijm.

Over stucwerk behangen

Als het stucwerk textuur heeft, kan het nodig zijn om het eerst te behandelen met structuurverf. Als je een naadloos resultaat wilt, is het belangrijk om zorgvuldig te meten en het behang nauwkeurig op maat te snijden.

Met deze tips en tricks in gedachten kun je genieten van een prachtig nieuw behang op je stucwerk. Onthoud dat behangen over stucwerk niet altijd de beste optie is. Zeker niet bij nieuwbouw!

Als het stucwerk in slechte staat verkeert, moet je het mogelijk eerst vervangen of herstellen voordat je gaat behangen.

Ook is het belangrijk om te controleren of het stucwerk geschikt is voor glasvliesbehang behangen en of er geen vochtproblemen zijn die het behang kunnen aantasten.

Als je twijfelt over hoe je het behangen over stucwerk moet aanpakken, vraag dan advies aan Behangservice Nederland.

Een professionele behanger kan je helpen bij het kiezen van het juiste behang, de juiste lijm en het voorbereiden van de muur voordat je begint. Zo ben je verzekerd van een mooi en duurzaam resultaat. Wil je een stuclook? Huur ons dan in!