Behang verven

Behang verven is een leuke en relatief eenvoudige manier om een nieuwe look aan een kamer te geven zonder de kosten en het gedoe van het verwijderen van oud behang en het aanbrengen van nieuwe.

Wil je behang laten verven? Behangservice Nederland doet dit nu vanaf €6 per m2.

Of bel ons: 030-2072303

Kan je op behang verven?

In deze gids bespreken we de stappen die u moet volgen voor verven over vliesbehang. Dit zijn enkele tips om het beste resultaat te bereiken:

1. De Voorbereiding

Voordat u begint met het verven van het behang, moet u ervoor zorgen dat het oppervlak schoon, glad en droog is. Verwijder eventuele vuil- of stofdeeltjes van het behang met een zachte borstel of een vochtige doek.

Zorg ervoor dat het behang niet loszit of beschadigd is. Als u scheuren of gaten in het behang vindt, repareer deze dan voordat u begint met het verven van glasvezelbehang.

Een afbeelding van een muur met behang waarop verf is aangebracht, wat zorgt voor een unieke en persoonlijke uitstraling van de kamer. Dit is de beste manier voor het verven van een muur met behang erop.

2. Primer aanbrengen

Breng een laag primer aan op het behang. Dit helpt de behang verf beter te hechten en voorkomt dat de verf in het behang wordt opgenomen en vlekken achterlaat.

Laat de primer volledig drogen voordat u doorgaat naar de volgende stap. Ontdek de makkelijkste manier voor het verven van vliesbehang.

3. De verf aanbrengen

Behang verven welke roller? Breng de verf aan met een roller of kwast. Gebruik lange, gelijkmatige stroken om de verf gelijkmatig te verdelen.

Zorg ervoor dat u de verf niet te dik aanbrengt, omdat dit kan leiden tot druppels en ongelijkmatige kleuring. Dit is belangrijk bij verven over behang met reliëf.

Je kunt behang verven met muurverf en behang verven met latex. Ten alle tijden raden wij onze behang verf aan. Deze kun je kopen bij Behangservice Nederland.

4. Laat de verf drogen

Laat de verf volledig drogen voordat u een tweede laag aanbrengt. De droogtijd is afhankelijk van de verf die u gebruikt en de temperatuur en luchtvochtigheid in de kamer.

5. De tweede laag aanbrengen (optioneel)

Als u een donkere of felle kleur gebruikt, kan het nodig zijn om een tweede laag aan te brengen om een volledige dekking te bereiken. Laat de tweede laag volledig drogen voordat u verdergaat.

6. De Afwerking

Als de verf volledig droog is, kunt u de kamer opnieuw inrichten. Verwijder de afplaktape en eventuele doeken die u hebt gebruikt om de vloer te beschermen tijdens het verven.

Een eventueel alternatief voor het verven van behang is behang over renovlies.

Welke verf kan op behang?

 • Gebruik een verf op waterbasis. Dit is veiliger, gemakkelijker schoon te maken en droogt sneller dan olieverf.
 • Gebruik een primer die geschikt is voor behang. Dit zorgt voor de beste hechting van de verf.
 • Breng de verf niet te dik aan om druppels en ongelijkmatige kleuring te voorkomen.
 • Gebruik afplaktape om randen en hoeken af te dekken en bescherm de vloer met doeken om verf op de vloer te voorkomen.
 • Kies lichte kleuren voor een kleine kamer om de ruimte groter te laten lijken en donkere kleuren voor een gezellige sfeer in een grotere kamer.
 • Als u een patroon op het behang hebt dat u wilt behouden, kies dan een verfkleur die past bij het patroon en niet overheerst.
 • Overweeg om een matte afwerking te gebruiken in plaats van glanzende afwerking, omdat matte afwerking minder reflecteert en eventuele onvolkomenheden op het behang minder opvallend maakt.
 • Als u een behang met textuur hebt, gebruik dan een dikke kwast om ervoor te zorgen dat de verf goed in de textuur van het behang doordringt.

Voordelen van behang verven

Over behang verven heeft verschillende voordelen ten opzichte van het vervangen van het behang of het schilderen van de muren:

 • Kostenbesparend: het verven van behang is een goedkopere optie dan het verwijderen van oud behang en het aanbrengen van nieuw behang of schilderen van de muren.
 • Tijdbesparend: het kost minder tijd dan behang vervangen of het schilderen van de muren.
 • Meer flexibiliteit: u kunt eenvoudig van kleur veranderen zonder het behang volledig te hoeven vervangen.
 • Behoud van textuur: het zorgt ervoor dat de textuur van het behang behouden blijft, wat kan bijdragen aan de uitstraling en sfeer van de kamer.
 • Behang verven naden: dit is de manier om met behang een stuclook te krijgen. Het wegwerken van naden geeft het een strakke look.

Kan je papier behang verven?

Ja, je kunt papieren behang verven. Het is belangrijk om te weten welk type papieren behang je hebt voordat je begint. Sommige soorten papier kunnen namelijk moeite hebben om verf vast te houden.

Als je echter een goed hechtende verf en de juiste technieken gebruikt, kun je papieren behang een nieuwe look geven.

Voor het verven van papieren behang moet je het oppervlak eerst voorbereiden door eventuele vuil en losse stukjes te verwijderen. Breng vervolgens een primer aan om de verf beter te laten hechten.

Daarna kun je de gewenste verfkleur aanbrengen met een roller of kwast. Zorg ervoor dat je gelijkmatig en in dunne lagen verft om te voorkomen dat het behang gaat bubbelen of scheuren.

Na het drogen van de verf is je papieren behang klaar om bewonderd te worden met zijn nieuwe look!

Verven over behang

Behang verven is een eenvoudige en kosteneffectieve manier om een nieuwe look aan een kamer te geven zonder het gedoe van het verwijderen van oud behang en het aanbrengen van nieuwe.

Door de juiste stappen te volgen en onze tips in gedachten te houden, kunt u prachtige resultaten behalen en uw kamer een frisse uitstraling geven.

Let op: onze aanbieding van 20% korting is tijdelijk. Aarzel niet en vraag vandaag nog vrijblijvend een offerte aan, waarbij we je een prijsgarantie van 1 jaar bieden!