Behang schilderen

Als u uw kamer een nieuwe look wilt geven, maar niet het geld of de tijd heeft om het behang te vervangen, is het schilderen van het behang een geweldige oplossing.

Het kan uw muren een compleet nieuwe uitstraling geven. Ook is het nog eens budgetvriendelijk! In deze blog geven we u enkele handige tips en tricks over schilderbaar behang.

Wil je behang laten schilderen? Maak dan gebruik van onze tijdelijke aanbieding. Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan.

Of bel ons: 030-2072303

Laat je behang schilderen door het team van Behangservice Nederland.

Hoe schilder ik over behang?

  1. Kies de juiste verf: Welke verf voor behang? Niet alle soorten verf zijn geschikt om over behang heen te schilderen. Gebruik bij voorkeur een verf op waterbasis die geschikt is voor oppervlakken met een lage hechting, zoals behang. Acrylverf is een goede optie, omdat deze snel droogt en niet vergeelt.
  2. Maak het behang schoon: Het is belangrijk bij vliesbehang schilderen om het behang grondig schoon te maken voordat u begint. Gebruik een vochtige doek om eventueel stof en vuil te verwijderen en laat het behang vervolgens goed drogen voordat u start.
  3. Gebruik primer: Als u van plan bent om een lichtere kleur verf op het behang aan te brengen, is het raadzaam om eerst een primer aan te brengen. Dit zorgt ervoor dat de verf beter hecht en voorkomt dat de oude kleur doorschijnt.
  4. Werk in lagen: Het is beter om meerdere dunne lagen behangverf aan te brengen in plaats van één dikke laag. Hierdoor krijgt u een gelijkmatiger resultaat en voorkomt u dat de verf begint te druipen.
  5. Experimenteer met kleur en ontwerp: Als u wilt dat uw muren er uniek uitzien, kunt u experimenteren met kleur en ontwerp. Overweeg bijvoorbeeld om patronen of afbeeldingen op het behang aan te brengen om een ​​echt persoonlijke touch aan uw kamer te geven. Volg onze tips over behang verven met latex en het resultaat zal prachtig worden.
  6. Behang verven welke roller: Er zijn verschillende rollers die je bij Behangservice Nederland kun kopen. Per behangsoort geven wij aan welke rollers het meest geschikt zijn.

Kun je papier behang verven?

Ja, papieren behang kan worden geverfd. Het is echter belangrijk om te weten dat papierbehang kwetsbaarder is dan andere soorten behang.

Het is raadzaam om het behang vooraf goed schoon te maken en een primer te gebruiken om de verf beter te laten hechten. Ontdek ook op welke manier je glasvliesbehang moet verven.

Is elk behang overschilderbaar?

Ja, elk behang kan in principe overschilderd worden. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat het behang goed gereinigd en voorbereid is voordat je gaat schilderen.

Ook is het raadzaam om een primer te gebruiken voor een betere hechting van de verf. Raadpleeg altijd de instructies van de fabrikant voor het beste resultaat.

Behang laten schilderen

Kun je vliesbehang overschilderen?

Ja, vliesbehang kan worden overschilderd. Vliesbehang is doorgaans goed geschikt voor schilderen, omdat het een sterke en duurzame ondergrond biedt.

Het is belangrijk om vliesbehang eerst schoon te maken en eventuele oneffenheden te repareren voordat je gaat schilderen. Een primer kan ook helpen bij een betere hechting van de verf.

Schilderen behang: wat zijn de kosten?

Door te schilderen, kunt u uw muren een frisse, nieuwe uitstraling geven zonder veel geld uit te geven. Met deze tips en tricks kunt u zelf een prachtig resultaat behalen.

Op dit moment hebben wij een aanbieding voor het behangen en schilderen van wanden. De totaalprijs inclusief materiaal is nu €13 per m2. Dit is inclusief A kwaliteit behang verf.

Wil je ook goedkoop jouw behang laten schilderen door een professional? Onze experts kunnen zelf verven over behang met reliëf. Vraag direct een offerte aan.

Stap voor stap hoe behang schilderen moet. Informatie over de juist techtniek en de kleuren die je kunt gebruiken.

Schilderen over behang

Over behang schilderen kan een snelle en eenvoudige manier zijn om uw muren een nieuwe look te geven zonder het behang te verwijderen. Voor het beste resultaat moet u echter de juiste verf kiezen en het behang grondig reinigen voordat u begint.

Een primer kan helpen bij het hechten van de verf en het voorkomen van de oude kleur die doorschijnt.

Werk in lagen om een ​​gelijkmatig resultaat te krijgen en let op de structuur van het behang om te voorkomen dat het door de verf heen schijnt. Het is ook mogelijk om het behang te strijken om eventuele bubbels of kreukels glad te strijken voordat u begint met sauzen.

Kijk eens wat onze klanten als resultaten hebben behaald met onze tips. Ze geven op ons YouTube kanaal dat het resultaat wat zijn hebben bepaald beter was dan dat zij hadden verwacht.

Renovlies behang schilderen

Renovlies schilderen geeft een prachtig resultaat. Het is een populaire keuze voor het bedekken van muren in woningen en commerciële gebouwen.

Het is duurzaam, bestand tegen scheuren en slijtage en gemakkelijk te installeren. Dit maakt het een populaire keuze is voor mensen die hun muren een nieuwe look willen geven.

Andere behangsoorten die hier geschikt zijn om overheen te schilderen zijn: Vinyle behang, glasvliesbehang, glasweefselbehang en scanbehang. Ook kun je glasvezel behang schilderen.

Moet Behangservice Nederland je behang schilderen?

Laat je behang schilderen tegen een goedkope prijs per vierkante meter!

Let op: onze aanbieding van 20% korting is tijdelijk. Aarzel niet en vraag vandaag nog vrijblijvend een offerte aan, waarbij we je een prijsgarantie van 1 jaar bieden!

Of bel ons: 030-2072303