Behang over behang

Kun je behang over behang plakken? Het kan voorkomen dat u nieuw behang over bestaand behang wilt aanbrengen.

Dit kan bijvoorbeeld nodig zijn als u uw oude behang wilt bedekken of als u een nieuwe uitstraling aan uw kamer wilt geven.

Hoewel het mogelijk is om nieuw behang over bestaand behang aan te brengen, zijn er wel een aantal belangrijke overwegingen om rekening mee te houden.

In dit artikel leest u alles wat u moet weten over het aanbrengen van behang over behang. Zoek je een professionele behanger tegen een scherpe prijs? Huur Behangservice NL in.

Of bel ons: 030-2072303

Een afbeelding van een muur waarop nieuw behang wordt aangebracht over het bestaande behang, een snelle en eenvoudige manier om een kamer opnieuw te stylen.

Hoe behang over behang plaatsen

Er zijn een paar stappen die je moet nemen om te behangen over behang:

Voorbereiding van de muur

Voordat u begint met het aanbrengen van nieuw behang, is het belangrijk om de muur goed voor te bereiden. Maak de muur schoon en zorg ervoor dat deze volledig droog is voordat u begint met behangen.

Verwijder eventuele losse stukjes behang en gebruik een vulmiddel om eventuele gaten en scheuren in de muur op te vullen. Volg al onze behangen tips om goed te starten!

Kiezen van het juiste behang

Niet alle soorten behang zijn geschikt om over bestaand behang aan te brengen. Kies bijvoorbeeld voor vliesbehang of glasvezelbehang, deze soorten zijn sterk genoeg om over het bestaande behang te plakken.

Zorg ervoor dat het nieuwe behang het oude behang goed bedekt en gebruik een patroon dat past bij het oude behang.

Behanglijm aanbrengen

Breng de behanglijm aan op het nieuwe behang en niet op het oude behang. Zo weet u zeker dat het nieuwe behang goed blijft zitten en dat de hechting optimaal is.

Laat de lijm enkele minuten inwerken voordat u het nieuwe behang op de muur aanbrengt.

Het nieuwe behang aanbrengen

Breng het nieuwe behang op de muur aan en druk het goed aan. Gebruik een behangroller om het nieuwe behang goed vast te drukken en eventuele luchtbellen te verwijderen.

Snijd overtollig behang aan de boven- en onderkant van de muur af met een scherp mes. Ontdek ook de beste manier voor behangen over renovliesbehang.

Overwegingen

Er zijn een aantal overwegingen die u in gedachten moet houden als u nieuw behang over bestaand behang wilt aanbrengen.

Zo kan het zijn dat het nieuwe behang niet even goed hecht als bij een nieuwe ondergrond en kan het zijn dat het oude behang nog zichtbaar blijft onder het nieuwe behang.

Bovendien kan het zijn dat de muur te dik wordt als er meerdere lagen behang op elkaar worden aangebracht. Men ziet het als een alternatief voor opnieuw stucen.

Behang over behang welke lijm

Bij het aanbrengen van nieuw behang over bestaand behang is het belangrijk om de juiste behanglijm te gebruiken. Het is aan te raden om speciale vliesbehanglijm te gebruiken.

Dit omdat deze een sterkere hechting heeft en beter geschikt is voor het aanbrengen van glasvliesbehang over bestaand behang.

Breng de behanglijm aan op het nieuwe behang en niet op het oude behang om een goede hechting te garanderen.

Zorg ervoor dat de behanglijm enkele minuten inwerkt voordat u het nieuwe scanbehang op de muur aanbrengt.

Kosten behang over behang

Het aanbrengen van nieuw behang over bestaand behang is een goedkope en eenvoudige manier om uw kamer een nieuwe uitstraling te geven.

Zorg er wel voor dat de muur goed voorbereid is en dat u het juiste behang kiest. Door deze stappen te volgen kunt u nieuw behang veilig over bestaand behang aanbrengen en zo een prachtig resultaat bereiken. Advies of een behanger nodig? Laat het ons weten.