Behang eraf halen

Wil je oud behang eraf halen? Het is dan belangrijk dat je de juiste techniek toepast. Daarnaast zijn er een paar producten en machines die het werk minder zwaar maken.

Hieronder staan enkele tips en trucs om je te helpen bij het verwijderen van behang.

 1. Voorbereiding: Verwijder alles wat aan de muur hangt, zoals foto’s en lampen. Bescherm de vloer met afdekfolie en zet een emmer water klaar.
 2. Snijden: Snijd het behang in stroken met een behangsnijder of mes. Dit maakt het gemakkelijker om het behang eraf te trekken.
 3. Stomen: Gebruik een behangafstomer om het behang te verzachten. Hierdoor kan het behang makkelijker van de muur afgetrokken worden.
 4. Nat maken: Maak het behang nat met een oplossing van warm water en afwasmiddel. Dit kan het behang verzachten en helpen het eraf te halen.
 5. Schrapen: Gebruik een plamuurmes of behangafsteker om het behang van de muur te schrapen. Let op dat je de muur niet beschadigt.
 6. Schoonmaken: Maak de muur schoon met warm water en een spons. Verwijder alle resterende lijmresten en laat de muur drogen.

Of bel ons: 030-2072303

Hoe haal je het snelst behang van de muur?

Het eraf halen van behang kan een tijdrovende klus zijn, maar het kan de moeite waard zijn om een frisse look aan je kamer te geven.

Wil je behang eraf laten halen? Vraag dan een gratis offerte bij ons aan. Behangservice rekent een lage prijs per m2 voor alle soorten behang.

Behang eraf halen: tips en trucs voor het verwijderen van behang. Leer hoe je oud behang kunt verwijderen en jouw muren schoon en glad kunt maken voor een nieuwe afwerking. Ontdek handige tips en trucs om behang snel en gemakkelijk te verwijderen zonder beschadiging van de ondergrond en leer welke tools en materialen je nodig hebt om deze klus te klaren. Van stoommachines tot chemicaliën, er zijn verschillende manieren om behang te verwijderen en jouw muren klaar te maken voor een nieuwe look.

Hoe haal je makkelijk behang eraf?

Behang eraf halen kan op verschillende manieren worden gedaan. Een van de makkelijkste methoden is het gebruik van een stoomapparaat, dat stoom in het behang dringt en de lijmweekt, waardoor het gemakkelijker loskomt.

Een andere optie is het gebruik van een behangafweekmiddel, dat op het behang wordt aangebracht en de lijm oplost.

Na het laten inwerken kan het behang eenvoudig worden verwijderd met een plamuurmes of een behangafsteker.

Indien nodig kan het behang ook worden doorweekt met warm water en afwasmiddel voordat het wordt verwijderd. Zorg ervoor dat u voorzichtig bent om de onderliggende muur niet te beschadigen.

Enkele tips om behang eraf te halen

 • Werk in kleine delen, zodat het behang niet te snel opdroogt.
 • Zorg ervoor dat je de muur niet beschadigt tijdens het verwijderen van het behang.
 • Maak de muur goed schoon voordat je nieuw behang gaat aanbrengen.
 • Je kunt ook behang verwijderen zonder stoomapparaat.
 • Gebruik in sommige gevallen behang verwijderen azijn.
 • Voor vliesbehang kun je gebruik maken van behang verwijderen dasty.

Ontdek onze tips over renovlies verwijderen en glasvezelbehang verwijderen. Zo kun je simpel en snel zelf je behang eraf halen.

Wat heb je nodig om behang eraf te halen?

 1. Een stoomapparaat of behangafweekmiddel om de lijm los te maken.
 2. Plamuurmes of behangafsteker om het behang van de muur te schrapen.
 3. Een emmer met warm water en eventueel afwasmiddel om het behang nat te maken.
 4. Een spons of een behangborstel om het behang te bevochtigen.
 5. Ladder of een trapje om bij hogere delen van de muur te kunnen komen.
 6. Beschermende kleding, zoals een oude overall of plastic schort, om je kleding te beschermen tegen water en vuil.
 7. Mogelijk een afdekzeil of plasticfolie om de vloer te beschermen tegen vocht en afval.

Hoe kun je het beste vliesbehang eraf halen?

Vliesbehang verwijderen kan relatief gemakkelijk.

Begin door een hoek van het behang los te trekken en trek het behang vervolgens langzaam van de muur.  Het vliesgedeelte van het behang zal meestal in één stuk loskomen.

Als er nog resten achterblijven, kun je een vochtige spons of een behangafweekmiddel gebruiken om de lijm te verzachten en deze vervolgens voorzichtig met een plamuurmes verwijderen.

Zorg ervoor dat je voorzichtig te werk gaat om de onderliggende muur niet te beschadigen.

Meer tips ontvangen? Zo moet je behang verwijderen.

Behang eraf halen en verven

De beste manier voor behang eraf halen en dan verven, Het verwijderen van behang kan de eerste stap zijn naar het schilderen van een kamer. Door het behang te verwijderen kan je de muur voorbereiden op een nieuwe laag verf.

Zorg ervoor dat de muur schoon en vrij is van lijmresten voordat je begint met schilderen. Als de muur beschadigd is door het verwijderen van het behang, repareer deze dan eerst voordat je gaat schilderen.

Het schilderen van de muur kan een geweldige manier zijn om een kamer op te frissen en er weer als nieuw uit te laten zien. Ontdek ook onze tips voor plakresten of lijmresten verwijden.

Wil je graag dat wij het behang eraf halen? Huur dan het top team van Behangservice Nederland in.