Behang afhalen

Behang afhalen kan een vervelende klus zijn, maar het is vaak nodig om de muur klaar te maken voor een nieuwe laag verf, behang of andere muurdecoratie.

Hier zijn een aantal stappen en tips om het proces van behang verwijderen zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Wil je behang eraf laten halen door Behangservice Nederland? Wij werken snel en secuur. Ook hebben wij een mooie actie voor het verwijderen van behang.

Of bel ons: 030-2072303

Simpel en snel behang afhalen. Volg onze tips om snel klaar te zijn.

Behang afhalen: welke materialen zijn nodig?

  • Plamuurmes
  • Behangafstomer of een mengsel van water en afwasmiddel
  • Emmer
  • Spons
  • Schuurpapier
  • Stofzuiger
  • Doeken of vodden
  • Handschoenen
  • Veiligheidsbril

Koop al deze materialen en je kunt behang eraf halen als een professionele behanger.

Bescherming

Draag altijd handschoenen en een veiligheidsbril om jezelf te beschermen tegen de chemicaliën die kunnen worden gebruikt om het behang los te maken en van vallende stukken behang tijdens het verwijderen.

Voorbereiding

Verwijder alle meubels van de muur en bedek de vloer met plastic of kranten om deze te beschermen tegen water en stof.

Behang doorweken

Als je geen behangafstomer hebt, kun je een mengsel van warm water en afwasmiddel gebruiken om het behang los te weken. Gebruik een spons om het mengsel op de muur aan te brengen en laat het ongeveer 15 minuten intrekken.

Behang verwijderen

Gebruik een plamuurmes om het behang voorzichtig van de muur te schrapen. Begin bij de rand van het behang en trek het behang voorzichtig van de muur af.

Als het behang niet gemakkelijk loskomt, gebruik dan meer water of behangafstomer en laat het opnieuw inweken. Op deze manier je snel en eenvoudig behang afhalen.

Dit werkt met vliesbehang verwijderen en vinylbehang verwijderen exact het zelfde. Maak gebruik van ons stappenplan om tijd en kosten te besparen.

Lijmresten verwijderen

Als er lijmresten op de muur achterblijven, gebruik dan een mengsel van warm water en afwasmiddel om de lijm te verwijderen.

Gebruik een spons om het mengsel op de muur aan te brengen en laat het ongeveer 10 minuten intrekken. Schraap vervolgens voorzichtig de lijmresten weg met een plamuurmes. Herhaal dit proces indien nodig.

Schuren en stofzuigen

Schuur de muur voorzichtig om eventuele resterende lijm- of behangresten te verwijderen en stofzuig de muur om stof en vuil te verwijderen.

Muur klaarmaken voor nieuwe decoratie

Als je de muur opnieuw wilt behangen, zorg er dan voor dat de muur glad en egaal is voordat je het nieuwe behang aanbrengt. Als je de muur wilt verven, zorg er dan voor dat de muur volledig droog is en breng een laag primer aan voordat je de verf aanbrengt.

Het verwijderen van behang kan een uitdagende taak zijn, maar met de juiste materialen en technieken kan het goed te doen zijn. Met deze stappen en tips kun je een gladde en schone muur krijgen, klaar om te worden gedecoreerd naar jouw smaak.

Tips voor behang afhalen

Volg onze tips om snel en simpel al het oude behang eraf te halen:

Gebruik behangafstomer

Een behangafstomer kan het proces van het verwijderen van behang enorm versnellen en vergemakkelijken. Het maakt het behang zacht en laat het gemakkelijk loskomen van de muur.

Het kan een beetje duur zijn om er een te huren of te kopen, maar het kan uiteindelijk de klus veel sneller klaren.

Week het behang in met azijn

Een oplossing van water en azijn kan helpen bij het afhalen van behang. Meng gelijke delen witte azijn en warm water in een emmer en breng het mengsel aan op de muur met een spons.

Laat het mengsel 15-20 minuten intrekken en gebruik vervolgens een plamuurmes om het behang voorzichtig van de muur te schrapen.

Gebruik een stoomreiniger

Als je een stoomreiniger hebt, kan dit een effectieve manier zijn om behang te verwijderen. Vul de stoomreiniger met water en zet hem aan.

Houd de stoomreiniger ongeveer 20-30 cm van het behang en laat de stoom het behang gedurende 10-15 seconden bevochtigen. Schraap vervolgens voorzichtig het behang van de muur af.

Gebruik een schraper met een schuine rand

Een plamuurmes met een schuine rand kan helpen om het behang van de muur af te schrapen zonder de muur te beschadigen.

Gebruik het mes om onder het behang te schuiven en duw het vervolgens voorzichtig tegen de muur terwijl je het mes langs het behang beweegt.

Behang afhalen kan een beetje tijd en moeite kosten, maar het is de moeite waard om een mooie, schone muur te krijgen die klaar is voor nieuwe decoratie.

Met de juiste materialen en technieken kun je het proces een stuk gemakkelijker maken. Ook als het gaat om het verwijderen van de behang lijm. Deze restjes blijven vaak nog op een muur zitten.

Wat kost behang af laten halen?

Maak gebruik van onze actie voor €6 per vierkante meter. Voor dit bedrag halen wij al al je behang eraf. Ook kunnen wij lijmresten en behanglijm verwijderen.

Let op: onze aanbieding van 20% korting is nu nog geldig. Aarzel niet en vraag vandaag nog vrijblijvend een offerte aan, waarbij we je een prijsgarantie van 1 jaar bieden!