Akoestisch behang

Wat is akoestisch behang? Het is een wandbekleding dat speciaal ontworpen is om geluidsgolven te absorberen en zo de akoestiek van een ruimte te verbeteren.

Het behang is gemaakt van materialen die geluidsgolven kunnen opvangen en verspreiden, zoals polyestervezels, vilt of schuim. Vaak kiest met in dit geval voor glasvezelbehang.

Wil je het geluid dempen in een kamer? Behangservice Nederland is gespecialiseerd in dit bijzondere type behang.

Of bel ons: 030-2072303

Een afbeelding van een muur bedekt met akoestisch behang, wat zorgt voor geluidsabsorptie en een rustige omgeving.

Hoe goed werkt akoestisch behang?

Akoestisch behang, ook wel geluiddempend behang genoemd, kan helpen om geluiden in een ruimte te verminderen. Het werkt door geluidsgolven te absorberen en te voorkomen dat ze zich verspreiden en weerkaatsen in de kamer.

Hoewel akoestisch behang enige geluidsisolatie kan bieden, is het belangrijk om realistische verwachtingen te hebben over de mate waarin het geluid kan verminderen.

Akoestisch behang kan effectief zijn bij het verminderen van echo’s, galm en achtergrondgeluiden in een ruimte. Het kan vooral handig zijn in ruimtes met harde oppervlakken, zoals betonnen muren of tegelvloeren, die geluidsgolven weerkaatsen en de akoestiek verslechteren.

De prestaties van akoestisch behang kunnen variëren, afhankelijk van factoren zoals het specifieke product, de dikte en de installatiemethode.

Het absorberen van geluid

Over het algemeen geldt dat hoe dikker en dichter het behang is, hoe beter het geluid kan absorberen. Sommige soorten akoestisch behang hebben speciale geluidsisolerende materialen, zoals cellulosevezels of schuimlagen.

Het is belangrijk op te merken dat akoestisch behang de geluidsoverdracht door de structuur van een gebouw niet aanzienlijk zal verminderen, zoals bijvoorbeeld geluid van een aangrenzende kamer of geluid dat via vloeren en plafonds reist.

Voor dergelijke situaties zijn er andere geluidsisolerende maatregelen nodig, zoals het gebruik van geluidsisolerende panelen, het aanbrengen van isolatiemateriaal in de wanden of het plafond, of het installeren van dubbele gipsplaten.

Akoestisch behang voordelen

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het gebruik van akoestisch behang:

 1. Verbeterde akoestiek: Het absorbeert geluidsgolven, waardoor de akoestiek van een ruimte verbetert. Dit is vooral nuttig in ruimtes waar veel geluid wordt geproduceerd. Perfect voor kantoren, vergaderzalen, enz.
 2. Energiebesparing: Dit type behang kan helpen om de energiekosten te verlagen, doordat het de warmte-isolatie van een ruimte verbetert.
 3. Esthetisch aantrekkelijk: Behangservice Nederland verkoopt het in verschillende kleuren en ontwerpen, waardoor het niet alleen functioneel is, maar ook visueel aantrekkelijk.
 4. Gemakkelijk te installeren: Geluiddempend behang kan op dezelfde manier worden geïnstalleerd als gewoon behang. Hierdoor is het een gemakkelijke en kosteneffectieve oplossing voor het verbeteren van de akoestiek van een ruimte.

Hoe werkt akoestisch behang?

Akoestisch behang werkt door geluidsgolven op te vangen en te absorberen. Dit gebeurt door de unieke structuur van het behang, die bestaat uit kleine vezels of schuim die geluidsgolven opvangen en verspreiden.

Het behang kan worden aangebracht op een muur of plafond, waar het fungeert als een buffer tussen de geluidsbron en de rest van de ruimte.

Hierdoor worden de geluidsgolven opgevangen en verspreid, waardoor de akoestiek van de ruimte verbetert. Eventueel kun je ook nog het behang verven in elke gewenste kleur.

Akoestisch behang aanbrengen

Akoestische behangsoorten kunnen worden gebruikt in verschillende toepassingen, waaronder:

 1. Kantoren: Het kan dus worden gebruikt om de akoestiek van kantoren te verbeteren, waardoor de productiviteit van werknemers wordt verhoogd. Je kunt dit bijvoorbeeld niet voor elkaar krijgen met vliesbehang glad.
 2. Vergaderzalen: Ook kan het worden gebruikt in vergaderzalen om de spraakverstaanbaarheid te verbeteren en de geluidsoverlast te verminderen.
 3. Scholen: In klaslokalen wordt het gebruikt om de akoestiek te verbeteren, waardoor de leerprestaties van studenten worden verbeterd.
 4. Horeca: Ook in restaurants, cafés en andere horecagelegenheden wordt het aangebracht om de akoestiek te verbeteren en het geluidsniveau te verminderen.

Ervaringen met akoestisch behang

Het is een innovatieve oplossing voor het verbeteren van de akoestiek van een ruim te werken met materialen die geluidsgolven absorberen en verspreiden.

Je kunt het behang kopen voor verschillende toepassingen, zoals kantoren, vergaderzalen, scholen en horecagelegenheden, en biedt verschillende voordelen, zoals:

 • Verbeterde akoestiek
 • Eenergiebesparing
 • Esthetische aantrekkingskracht
 • Gemakkelijke installatie.

Akoestisch behang kopen

Als u overweegt akoestisch behang te gebruiken, is het belangrijk om te weten dat er verschillende soorten akoestisch behang beschikbaar zijn, met elk hun eigen eigenschappen en voordelen.

Het is raadzaam om een specialist in te schakelen om te bepalen welk behangsoort het meest geschikt is voor uw specifieke toepassing en om ervoor te zorgen dat het op de juiste manier wordt geïnstalleerd.

Al met al kan akoestisch behang een geweldige oplossing zijn voor het verbeteren van de akoestiek van een ruimte, waardoor het comfort en de productiviteit van de mensen die erin werken of verblijven worden verbeterd.

Let op: onze aanbieding van 20% korting is tijdelijk. Aarzel niet en vraag vandaag nog vrijblijvend een offerte aan, waarbij we je een prijsgarantie van 1 jaar bieden!