Wat is afwasbaar behang voor de keuken?

Afwasbaar behang voor de keuken is een type behang dat bestand is tegen vocht en vetvlekken. Dit maakt het een ideale keuze voor de keuken, waar gemorst voedsel en vetvlekken vaak voorkomen.

Het is gemakkelijk te reinigen met een vochtige doek en kan zelfs met een mild reinigingsmiddel worden schoongemaakt. Vinyl behang biedt ook een duurzame oplossing voor muren die regelmatig in contact komen met water en stoom.

Wil je afwasbaar behang laten installeren? Huur dan een behanger van Behangservice Nederland in. Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan.

Of bel ons: 030-2072303

Afbeelding van afwasbaar behang in de keuken, bestand tegen vocht en vetvlekken.

Welk behang kan in de keuken?

In de keuken is het belangrijk om behang te kiezen dat bestand is tegen vocht, vet en gemakkelijk schoon te maken is. Er zijn verschillende opties die geschikt kunnen zijn voor keukens.

Waterbestendig vinylbehang is een populaire keuze, omdat het duurzaam is en gemakkelijk kan worden afgeveegd met een vochtige doek. Ook glasvezelbehang is een goede optie, omdat het sterk is en bestand is tegen vocht.

Daarnaast zijn er speciale keukenbehangsels verkrijgbaar die zijn behandeld met een vuilafstotende coating. Het is ook belangrijk om rekening te houden met de stijl en kleuren die passen bij de rest van de keukeninrichting.

 1. Glasvezelbehang
 2. Afwasbaar behang
 3. Tegelbehang
 4. Metallic behang
 5. Natuurlijk behang
 6. Behang met fruit- of groentepatronen
 7. Krijtbordbehang
 8. Streepjesbehang
 9. Textuurbehang

Is vliesbehang afwasbaar?

Over het algemeen is vliesbehang niet direct afwasbaar, omdat het poreus kan zijn en vocht kan absorberen.

Vliesbehang is gemaakt van cellulose en textielvezels, en hoewel het stevig en duurzaam is, is het niet ontworpen om bestand te zijn tegen directe blootstelling aan water.

Als je vliesbehang wilt schoonmaken, gebruik dan een zachte borstel of een licht vochtige doek om voorzichtig vlekken te verwijderen.

Het is belangrijk om zorgvuldig te zijn en niet te veel vocht te gebruiken om schade aan het behang te voorkomen.

Kun je behang afwassen?

Of je behang kunt afwassen, hangt af van het type behang en de specificaties van de fabrikant. Sommige behangsoorten, zoals waterbestendig vinylbehang, afwasbaar behang of behang met een speciale coating, kunnen meestal worden afgeveegd met een vochtige doek.

Het is belangrijk om mild reinigingsmiddel te gebruiken en voorzichtig te zijn om schade aan het behang te voorkomen.

Andere behangsoorten, zoals papieren behang of behang zonder waterbestendige eigenschappen, kunnen beschadigd raken als ze in contact komen met water.

Hoe weet ik of ik afwasbaar behang heb?

Om te bepalen of je afwasbaar behang hebt, kun je een aantal stappen ondernemen.

 1. Controleer de verpakking of het label van het behang. Fabrikanten vermelden vaak specifiek of het behang afwasbaar is.
 2. Zoek naar informatie op de website van de fabrikant. Ze bieden vaak gedetailleerde productbeschrijvingen, inclusief informatie over de afwasbaarheid van het behang.
 3. Raadpleeg de handleiding of installatie-instructies van het behang. Hierin wordt soms vermeld hoe je het behang kunt reinigen en of het afwasbaar is.

Voordelen van afwasbaar behang voor de keuken

Afwasbaar behang voor de keuken biedt vele voordelen. Het is niet alleen bestand tegen vocht en vetvlekken, maar ook tegen krassen en schuren. Zeker als je schrobklasse 1 koopt.

Het is gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden, waardoor het ideaal is voor drukke keukens. Afwasbaar behang is verkrijgbaar in verschillende patronen, kleuren en texturen.

Hierdoor is het gemakkelijk is om een ​​behangontwerp te vinden dat bij de stijl van de keuken past.

Bovendien is het gemakkelijk te installeren en te verwijderen, waardoor het een praktische keuze is voor huurwoningen of voor huiseigenaren die regelmatig van decor willen veranderen.

Tips voor het kiezen en installeren

Bij het kiezen van afwasbaar behang voor de keuken is het belangrijk om te letten op de kwaliteit en duurzaamheid van het behang. Zorg ervoor dat het geschikt is voor vochtige omgevingen en bestand is tegen krassen en schuren.

Het is ook belangrijk om te overwegen welke kleuren en patronen het beste bij de stijl van de keuken passen.

Bij het installeren van afwasbaar behang voor de keuken is het belangrijk om de instructies van de fabrikant te volgen. Zorg ervoor dat de muren schoon en droog zijn voordat u begint met installeren.

Gebruik een primer om het glasvlies behang beter te laten hechten en zorg ervoor dat de naden goed aansluiten. Ten slotte, wees voorzichtig bij het schoonmaken van het behang om beschadiging te voorkomen.

Wil je meer informatie over de mogelijkheden en prijzen? Behangservice Nederland is de specialist in keukenbehang. Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan.